* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση Στον Π. Κουρουμπλή Για Το Στέλεχος Του ΠΑΚ Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο / Του Κάιν

62 χρονών, βιολόγος, με βαρύ εγκεφαλικό, καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ.Αναργύρους , την Δευτέρα 2 Μαρτίου ο σύντροφος μας θα βρεθεί στους πέντε δρόμους...

Έκκληση στον Π. Κουρουμπλή για το στέλεχος του ΠΑΚ Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο. Του Κάιν
Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Κουρουμπλή από την Δευτέρα 2 Μαρτίου, ο ανάπηρος Ορέστης μας θα βρεθεί στους πέντε δρόμους (κι αυτό δεν είναι καθόλου αριστερό!).....


Έκκληση στον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και την κυβέρνηση για τον σύντροφο και φίλο μας Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο


Στο πρόσωπό του θα αναγνωρίσετε σίγουρα κάποιον δικό σας απο τους τόσους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που υπάρχουν μέσα στα σπίτια σας, στα διπλανά απο τα δικά σας διαμερίσματα, στους δρόμους, στα νοσοκομεία, στα άσυλα, στις φυλακές.

Τον λένε Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο, 62 χρονών, βιολόγος και είναι ένας από ΕΜΑΣ, ένας "άλλος" μέσα στους “άλλους", μία ακόμη φωτογραφία σαν εκείνη του δικού σας ασθενή που αδυνατούν τα χέρια αλλά τα μάτια τυλίγονται πάνω σου για μια αγκαλιά στην ελπίδα, στην ανακούφιση, στην αλληλεγγύη. Κάνουμε λοιπόν κι εμείς μια ακόμη ΕΚΚΛΗΣΗ σαν τόσες ίδιες και παρόμοιες, αυτή την φορά για τον δικό μας τον Ορέστη .

Χωρίς να αγνοούμε, να ξεχνάμε και να αδιαφορούμε για τους υπόλοιπους της εποχής του Πόνου που βρίσκονται στην ίδια θέση, χτυπημένοι από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αποτελέσματα ενός συστήματος που έχει πετάξει την ανθρώπινη ύπαρξη κάτω από τους δείκτες της “ανάπτυξης”, της κατανάλωσης, τών τραπεζών,των χρηματιστηρίων, των αποφάσεων του Εurogroup και του ΔΝΤ.

Παλιός, αγνός ,έντιμος και μη… "επώνυμος" αγωνιστής ο Ορέστης μας, παλιό στέλεχος του (πάλαι ποτέ…) ΠΑΚ , κατέρρευσε με βαρύ εγκεφαλικό το περασμένο καλοκαίρι, χτυπημένος από την ανεργία, την απόγνωση αλλά και την ματαίωση των προσδοκιών του για μια καλύτερη και σοσιαλιστική κοινωνία .

Από τον Ιούλιο του 2014 βρίσκεται καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ.Αναργύρους. Από την Δευτέρα 2/3/2015 ο Ορέστης όμως δεν θα είναι πλέον εκεί , αλλά στους πέντε δρόμους. Το κέντρο αποκατάστασης αρνείται να συνεχίσει να τον δέχεται, δεν του δίνει άλλη παράταση, στην λίστα αναμονής υπάρχουν πολλοί που περιμένουν ένα κρεβάτι.

Ενα κρεβάτι σε αυτή την "ωραία ατμόσφαιρα δικαίου" το διεκδικούν δεκάδες ασθενείς....

Ο Ορέστης πού θά πάει τώρα υπουργέ υγείας κ. Κουρουμπλή, πρόεδρε της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλε, πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα;

Δεν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης (του λείπουν τουλάχιστον 300 ένσημα) και ένα επίδομα πρόνοιας (περίπου 300 ευρώ "φιλανθρωπίας") που δικαιούται δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Τα όποια κέντρα, στέγες και ιδρύματα που φιλοξενούν (με το αζημίωτο) αντίστοιχες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων και μη αυτοεξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας, ξεκινούν τον μηνιάτικο "τιμοκατάλογο" από τα 700 ευρώ.

Και χρήματα κ. Κουρουμπλή, όπως ξέρεις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αρκετοί από τους συμπαραστάτες του, το οικογενειακό του περιβάλλον, η νεαρή κόρη του επίσης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ !





Υπουργέ κ. Κουρουμπλή

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σου και επειδή ο Ορέστης μας δεν είναι μόνο δικός μας συνάνθρωπος αλλά και ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ και ΟΛΩΝ ΜΑΣ και όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ υπεύθυνοι ο ένας για τόν άλλο αν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε κοινότητα ανθρώπων,

Σε καλούμε να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τις δικές μας, να βρεθεί διέξοδος που θα αποτρέψει την έξωση του Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλου στο άγνωστο "μέ βάρκα" την απελπισία και την εκ των πραγμάτων επιδείνωση τής υγείας του!

Οι αγώνες του (ανάπηρου πλέον) Ορέστη δεν πρέπει τώρα στην "μαύρη αρρώστια” (πού λέει και το τραγούδι του Ρασούλη) να απαντηθούν με "ανάξια πλερωμή”, με μια κλωτσιά στο περιθώριο και στον αποκλεισμό!

Είναι ντροπή γιά όλους μας, είναι περιφρόνηση και απαξίωση τής κοινωνίας τών πολιτών, της αριστερής επιλογής που έκανε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για οό τέλος της αναλγησίας και του αυταρχισμού τήη εξουσίας!

Απαιτούμε να βρεθεί εναλλακτική λύση,να παραχωρηθεί ένας χώρος όπου ο Ορέστης έστω προσωρινά θα στεγασθεί, μέχρι το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον καταφέρει να δώσει μια μακροπρόθεσμη και σταθερότερη λύση που ήδη αναζητεί εδώ και καιρό για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας του!

Στον λογαριασμό IBAN : GR12 0171 0460 0060 4612 7402 576

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

συμβάλλει όποιος και όποια έχει την δυνατότητα, για τίς ανάγκες που έχουμε για να κρατήσουμε τον Ορέστη στο επίπεδο μιας αξιοπρεπούς ζωής.

Κύκλος φίλων και συντρόφων του Ορέστη για την διάχυση της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου