* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΔΙΚΤΥΟ : Όλοι/ες Δευτερά 29 Ιουνίου, 7:30μ.μ. στο Σύνταγμα

ΟΧΙ στους εκβιασμούς ΕΕ- ΔΝΤ
ΟΧΙ σε νέα μνημόνια

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή την άρνηση από το λαό των απαιτήσεων των «δανειστών» –με σαφή τοποθέτησή της υπέρ του «όχι»– αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανάσχεσης της μνημονιακής διολίσθησης των τελευταίων μηνών και ανάτασης των λαϊκών στρωμάτων, της Αριστεράς και του κοινωνικού κινήματος.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τα όρια και τη συνέπεια της κυβέρνησης (όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα είχε συμβεί αν η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ήταν τόσο άπληστοι και κυνικοί και είχαν αποδεχθεί τις απολύτως μνημονιακές «47+5 σελίδες» της ελληνικής πλευράς…), ούτε γνωρίζουμε πώς η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την επικράτηση του «όχι», ωστόσο η αξία της μάχης του δημοψηφίσματος παραμένει αναλλοίωτη. Μας δίνει τη δυνατότητα, μέσα από τον αγώνα για την επικράτηση του «όχι» και την πιθανότατη νίκη του, να διευρύνουμε το μέτωπο της ρήξης ενάντια σε αυτό της υποταγής, να απεγκλωβιστούμε από τη «διαπραγμάτευση», τον «έντιμο συμβιβασμό» και τον «ευρωμονόδρομο».
Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής ή υπεραισιοδοξίας, πιστεύουμε πως το «όχι» συμπυκνώνει –απολύτως συγκεκριμένα και «υλικά»– την αντίθεση στο νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό, έχοντας σαφές ταξικό πρόσημο, καθώς εκφράζει την αντίσταση απέναντι στην αντικοινωνική λαίλαπα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ότι θα ψηφίσουν «όχι» και δεξιοί ή ακροδεξιοί ουδόλως αναιρεί τα προηγούμενα (το ίδιο είχε συμβεί και στο προ δεκαετίας γαλλικό δημοψήφισμα ενάντια στο Ευρωσύνταγμα). Αντίθετα, μάλιστα, εκφράζει την «αριστερή ηγεμονία», που το προηγούμενο διάστημα συρρικνωνόταν με κινήσεις τύπου εκλογής Παυλόπουλου κ.λπ.

Ενάντια, λοιπόν, στην οικονομική, πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία της ΕΕ και του ΔΝΤ, των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, της Δεξιάς και των ποικίλων «ευρωπαϊστών», «όχι» στο δημοψήφισμα. Και παράλληλα αγώνας, ενωτικός και συνεχής, για να σταματήσει η μνημονιακή διολίσθηση, να μην υπογραφεί καμία αντιλαϊκή συμφωνία, να μη θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να αυξηθούν οι κατώτεροι μισθοί και συντάξεις, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να ενισχυθούν η υγεία και η παιδεία, να πάψουν επιτέλους να πληρώνονται οι δόσεις του «χρέους».

Όλοι/ες Δευτερά 29 Ιουνίου, 7:30μ.μ. στο Σύνταγμα 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου