* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δελτίο Εργατικής Αντιπληροφόρησης Aπό Τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ #68

Εργατική συγκέντρωση την Παρασκευή 12/6 έξω από τον Ιανό (εν’όψει της δίκης των συλληφθέντων εργαζομένων από την απεργία της Κυριακής 28/12/14),πραγματοποίησε ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αττικής(ΣΥΒΧΑ) και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια. Είχε στηθεί μικροφωνική ,μοιράστηκαν πολλά κείμενα σε διερχόμενους, ενώ στη γύρω περιοχή κολλήθηκαν αφίσες και πετάχτηκαν τρικάκια,Μπροστά από τις 3 εισόδους του Ιανού υπήρχε ενημέρωση σε όσους πήγαιναν στο βιβλιοπωλείο και στο κατάστημα της μουσικής για το περιεχόμενο του αγώνα και τους ζητήθηκε να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Το κάλεσμά αυτό βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών επέλεγε να μην μπει τελικά μέσα. Αξίζει να σημειωθεί οτι η δίκη αναβλήθηκε για την Τρίτη 13/10/15 ύστερα από σχετικό αίτημα της εργοδοσίας του Ιανού.

Παρέμβαση το Σάββατο 13/6 έγινε στο Χωριάτικο στην Ομόνοια από την συλλογικότητα Φύλλο Συκής και συντρόφισες και συντρόφους.Μοιράστηκαν τρικάκια στους περαστικούς με μηνύματα μποϊκοτάζ στο χωριάτικο και στους αττικούς φούρνους που είναι βιτρίνες trafficing.

Και αυτή την εβδομάδα,πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά παρέμβασεις για τους 4 δολοφονημένους εργάτες στα Ελληνικά Πετρέλαια.Πολύμορφες δράσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις ενώ παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στην πύλη των ΕΛΠΕ με ντουντούκα και μοίρασμα ,διαβάστηκε κείμενο -κάλεσμα για την διαδήλωση 24 Ιουνίου και αναρτήθηκε πανό.

Nέα 24ωρη απεργία για τις 25/06,αποφάσισε η ΠΑΣΕ VODAFON,η οποία αποφάσισε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα σαν απάντηση στις συνδικαλιστικές διώξεις, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών.Καλούσε δε τους αλληλλέγγυους -αλληλλέγγυες στις συναντήσεις της επιτροπής αλληλεγγύης Την Πέμπτη 18/06 στο Εργ/κο Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και την Παρασκευή 19/06 στις 18:00 στο Εργ/κο Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ.)

Αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό και το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»στα Γιάννενα . Ειδικότερα μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,ειναι στον …αερα οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ πρώην «Αρβανιτίδης» μέρος των οποίων σήμερα ανηκει στην αλυσίδας «Μαρινόπουλος» μέσω της εταιρείας franchising «Καρυπίδης». Διακόπηκε για τις 23 Ιουνίου, η δίκη σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου,της υπόθεσης των 73 αγροτών που κατηγορούνται για “κατάληψη”του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». Πρωτόδικα οι 73 αγρότες είχαν αθωωθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ενώ για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κρίθηκαν ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.Οι 73 ήταν μόνο μερικοί απο αυτους που υπέστηξαν δίωξη για την συνδικαλιστική δράση απο την άθλια φάμπρικα διώξεων που έστησαν αφεντικά και κράτος σε όλη την χώρα.

Σε μπλοκάρισμα του δουλεμπορικού γραφείου των χρυσαυγιτών στο Πέραμα,προχώρησαν ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά, την Δευτέρα 15 Ιούνη. Τελικά μια φούχτα νεοναζι- μπράβοι των εφοπλιστών έκαναν την…φιέστα τους αποκλεισμένοι και προστατευμένοι απο ισχυρες δυνάμεις των κολλητών τους μπάτσων.Την επαύριο της παρέμβασης,οπλισμένος χρυσαγίτης στο Πέραμα,απείλησε εργαζόμενους που συμμετείχαν,γιατι όπως είπε,ενοχλήθηκε η ναζιστική οργάνωση στην οποία συμμετέχει από τη μεγάλη εργατική συγκέντρωση ενάντια στο σωματείο – δουλεμπορικό γραφείο…

Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποίησαν την Τρίτη 16 Ιούνη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.Σε συγκέντρωση καλύσε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΣΥ την Κυριακή 21 Ιουνίου. Λέτε να ξύπνησε το γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα???

Συνεχίζουν τον σκληρό και αδιαπραγμάτευτο αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που ξεπερνούν τους 7 μήνες και τις αποζημιώσεις τους που παράνομα ο εργοδότης δεν τους έχει καταβάλει,αλλά και έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 16 Ιούνη οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίςε Ευβοϊκή Οινοποιητική και ΙΝΟ που ανήκουν στον όμιλο «Σκουλούδη».Απαιτούν να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.Στάση εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στις κλινικές «Αθήναιον» του όμιλου «Euromedica» , διεκδικόντας τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί συνεχίζουν και εργάζονται απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες.

Βρώμικο ψωμι στο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων «Βενέτης» στο Μενίδι. Η εργοδοσία προέβη σε δύο απολύσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα,την Τρίτη 16/6.Να παρθούν πίσω οι απολύσεις απαίτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στο Μενίδι,εργαζόμενοι και τα κλαδικά τους σωματεία.Οι δύο εργαζόμενοι, μέλη του Συνδικάτου, «ενοχλούσαν» την εργοδοσία καθώς αντιδρούσαν στα εξαντλητικά ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες. Παρέμβαση έγινε και την Παρασκευή 19/06/ στον «Βενέτη» με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων . Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέβησαν οι εργαζομένοι στις «Κτιριακές Υποδομές»- πρώην ΟΣΚ και ΔΕΠΑΝΟΜ -την Τρίτη 16 Ιούνη .Διεκδικούν,απόσυρση κάθε νομικής ενέργειας κατά των 70 συναδέλφων που έχουν κριθεί με τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις ως «αορίστου χρόνου».Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και αργία.Κατάργηση του αντιδραστικού Κανονισμού Λειτουργίας και Προσωπικού που αποφάσισε μονομερώς η Διοίκηση. Νέες απειλές από την εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ σε εργαζόμενη.Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για νέες απειλές για τη ζωή της εργαζόμενης,η οποία σημειωτέον, είχε απειληθεί και στο παρελθόν από την εργοδοσία όταν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της και βρισκόμενη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βρέθηκε αντιμέτωπη με την εταιρεία. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απαιτεί την πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την εργαζόμενη,αλλά και την άμεση και πλήρη ηθική αποκατάσταση της.

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιούνη απο τους εργαζομένους στα καταστήματα «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ».Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ενημερωθούν για το τι προτίθεται η επιχείρηση να πράξει και απέφυγαν να προχωρήσουν σε διαβούλευση.Η εργοδοσία δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση για το μέλλον των εργαζομένων και το σωματείο των εργαζομένων ζητά νέα τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας στις 30.06.15 στη Θεσσαλονίκη ώστε εκεί να συζητηθούν όλα τα ζητήματα. Συνεχίζονται οι απολύσεις των εργαζομένων από τον όμιλο σούπερ μάρκετ«Μαρινόπουλος».Ο όμιλος “Μαρινόπουλος” μετά τις απορροφήσεις που έκανε είτε άμεσα είτε με τη μορφή της δικαιοχρησίας, όπως με την εταιρεία «S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, κλείνοντας καταστήματα και πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.Ομως το θράσος της εργοδοσίας δεν σταματά εδώ.Για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους το τελευταίο διάστημα βάζει φύλακες της εταιρείας ασφαλείας που συνεργάζεται να ψάχνουν τις τσάντες του προσωπικού, μέσα και έξω από τα καταστήματα,έλεγχοι που καταφανώς είναι παράνομοι.

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο εν’λόγω έργο στην Κρήτη, μένουν απλήρωτοι,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχώρησαν οι εργαζομένων στα πρακτορεία εφημερίδων Αθήνας την Πέμπτη 18/06.Αγωνίζονται για την υπογραφή νέας ΣΣΕ που προβλέπει ό,τι και η τελευταία,να σταματήσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών και να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο πρακτορείο«Ίριδα».

Κάλεσμα για τηνΠαρέμβαση για το Επίδομα Ανεργίας,απηυθυνε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση Αθήνας.Η Ε.Σ.Ε. Αθήνας καλούσε στην παρέμβαση του Συντονιστικού για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας στις 19/6 στι Κουκάκι .Αίτημα αιχμής,να χορηγηθεί επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου