* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Στην VODAFONE Την Παρασκευή 5 Ιούνη

Η VODAFONE ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΔΕΡΗ

Σε επιπλέον απολύσεις προχωρά η διοίκηση της Vodafone, με διάφορα προσχήματα, αναβαθμίζοντας πλέον την επίθεση στους εργαζόμενους και προχωρώντας και σε απολύσεις επινοικιαζομένων εργαζόμενων, ειδικά όσων αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Έτσι μετά από απόλυση εργαζόμενης με το δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα προχώρησαν σε επόμενη απόλυση πάλι ενοικιαζόμενου συναδέλφου μας, μέλος Επιτροπής του Επιχειρησιακού Σωματείου. Ο συνάδελφος που απολύθηκε εργαζόταν επί 4,5 χρόνια συνεπέστατα στην εταιρεία, με εξαιρετική απόδοση ακόμα και για τα δεδομένα της διοίκησης, με το μισθό πείνας των 330 ευρώ για 5ωρη εργασία.

Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, την μεταφορά με το έτσι θέλω ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν. Κατά τα άλλα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Vodafoneμας δήλωσε ότι «η Vodafone προωθεί τον συνδικαλισμό»!

Η ασυδοσία της Διοίκησης της Vodafone, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Καλούμε σε στήριξη εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνελεύσεις, εργαζόμενους και άνεργους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Οι απολύσεις των ενοικιαζομένων και μη συναδέλφων δεν πρέπει να περάσουν.

Πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι συνάδελφοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.

Παράλληλα θα ξεκινήσουμε εκστρατεία προς την κοινωνία, έξω από τα καταστήματα της εταιρείας, την γυαλιστερή «βιτρίνα» της, ώστε να γίνει γνωστό ποια είναι η πραγματική Vodafone,να γίνει γνωστό ότι πίσω από το φιλικό προσωπείο της μεγάλης επιχείρησης με την πολυδιαφημισμένη «εταιρική ευθύνη», κρύβεται μια αδίστακτη εργοδοσία που συνεργάζεται με δουλεμπορικά κάτεργα τύπου CQS/Paladino, Adecco/Atlas, Manpower κ.α., οι οποίες της «νοικιάζουν» διαρκώς ανθρώπους, με μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορία της.

Μετά από Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στηVodafone την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με αιτήματα:

  • Το σταμάτημα των απολύσεων
  • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
  • Την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, την πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Τις αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 

Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας διαρκείας όλων των συναδέλφων, όλων μας, μπορεί να υποχρεώσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου