* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΠΡΙΝ : Όλα Από Χέρι Χαμένα!

Πηγή: «Πριν»

Πραγματική ρήξη μπορεί να έρθει μόνο όταν .... έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη και κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία στην πλατεία Λαού στη Λαμία για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη. Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την αντίφαση από τη μια να βρίζει όσους επιχειρούν να οικειοποιηθούν τον Άρη Βελουχιώτη θεωρώντας ότι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, όταν το ίδιο τον αποκατέστησε μερικώς μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Το ΚΚΕ δεν έχει καν το θάρρος να προχωρήσει στην αποκατάσταση της κομματικής του ιδιότητας καθώς όπως είχε σημειώσει στην απόφαση «η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας»!


Με μια παρόμοια λογική το ΚΚΕ και σήμερα καλεί μέλη και φίλους να στοιχηθούν πίσω από τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας ακόμα και αν αυτές είναι καταστροφικές. Το ΚΚΕ κρατάει για άλλη μια φορά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη γραμμή της «ρήξης» και της «συμφωνίας» με τις Βρυξέλλες.

Υποστηρίζει ότι για τον ελληνικό λαό ...ότι και αν βγει θα είναι αρνητικό και πως σε κάθε περίπτωση στο «επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα»! «Όλα είναι ίδια αν δεν τα αγαπάς», που λέει και το τραγούδι. Το ΚΚΕ όπως έλεγε πριν τρία χρόνια ότι η «διαγραφή του χρέους δεν είναι κάτι που αφορά το λαό» έτσι και τώρα βαπτίζει αδιάφορη οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη δεν συνδέεται με την κομματική του ενίσχυση. Φτάνει στο σημείο να τάσσεται κατά της ρήξης που όπως αναφέρει «προκύπτει γιατί δεν σου βγαίνει».

Με απλά λόγια η γραμμή είναι «ρήξη χωρίς ΚΚΕ δεν γίνεται», όταν το ίδιο το κόμμα μεταθέτει τη ρήξη, την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ για μετά την κοινωνική αλλαγή η οποία θα έρθει όταν «αλλάξουν οι συσχετισμοί», υπέρ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτό, όταν το ΚΚΕ δεν καταφέρνει καν να γίνει πόλος συσπείρωσης των ψηφοφόρων που απογοητεύονται από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο: