* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Και Τέταρτος Νεκρός Από Το Δυστύχημα Στα ΕΛΠΕ

Τα λόγια είναι περιττά όταν και τέταρτος νεκρός μετά το δυστύχημα της 8ης Μαΐου στα ΕΛΠΕ συμπληρώνει το παζλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της εμμονής των ιθυνόντων να χρησιμοποιούν τους εργάτες ως αναλώσιμους. Χθες εξέπνευσε και ο Κώστας Μαγγούρας, ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν το μεροκάματο είναι μαύρο, ενοικιαζόμενο, ανασφάλιστο, πείνας και πάνω από όλα του τρόμου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επαναφέρει χωρίς καθυστέρηση τις ΣΣΕ στην μορφή που είχαν πριν την μνημονιακή λαίλαπα, να νομοθετήσει ξανά την επέκταση και την υποχρεωτικότητά τους, να μεριμνήσει για την άμεση κατάργηση του δανεισμού και της ενοικίασης εργαζομένων, να διασφαλίσει εργασία για όλους με σχέση εξαρτημένη αορίστου χρόνου.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται ακόμα οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης των πασοκ και νδ. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιδιότυπο μιθριδατισμό της ανασφάλειας και της ελαστικότητας να κατακυριεύσει την Εργατική Τάξη.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

Την άμεση διερεύνηση του δυστυχήματος και την παραδειγματική τιμωρία των κερδοσκόπων πάνω στη ζωή των εργατών.
Το σταμάτημα αμέσως της μαύρης, της ανασφάλιστης και της ενοικιαζόμενης εργασίας.
Συνεχή και με συμβάσεις αορίστου χρόνου εργασία στον εργοδότη που εργάζεσαι και όχι σε εργοδότες που σε νοικιάζουν, για όλους τους πολίτες της Χώρας μας.
Η εργασία είναι δικαίωμα.



Συνεχής αγώνας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων να γίνουν επιτέλους ΝΟΜΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου