* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αλληλεγγύη Στους Συλληφθέντες Εργαζόμενους Της Απεργίας 28/12/2014 Στον Κλάδο Του Βιβλίου

Γυαλιστερές βιτρίνες, τεράστια ποικιλία βιβλίων, ζεστό και φιλικό περιβάλλον, εκθέσεις ζωγραφικής, εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Αυτός είναι ο Ιανός από έξω. Αυτός που θέλουν να ξέρουμε. Υπάρχει όμως και ο Ιανός από μέσα. Οι απλήρωτες υπερωρίες, οι δηλώσεις υποταγής των εργαζομένων, οι εκδικητικές απολύσεις, τα σκάνερ καταγραφής ατομικών πωλήσεων. Ο Ιανός της εργοδοσίας και της εκμετάλλευσης.

Εκεί, λοιπόν, την Κυριακή 28/12/2014, για άλλη μια φορά επικράτησε ο «πολιτισμός» τους. Πού; 

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου έξω από το κατάστημα, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Πώς; Προκαλώντας και απειλώντας, ο ιδιοκτήτης και η διευθύντρια του καταστήματος κατέθεσαν μήνυση και, με εντολή τους , τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση. Ξύλο, χημικά και πέντε προσαγωγές (από τις οποίες οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις) ήταν η απάντηση στο δίκιο των συγκεντρωμένων απεργών. Και λίγο αργότερα την ίδια μέρα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως στο οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσαχθέντες, η επιχείρηση καταστολής συνεχίστηκε, πάλι με ξύλο και τρεις νέες συλλήψεις.

Την Τρίτη 16/6 το πρωί -μετά από δύο αναβολές- έχει οριστεί η δίκη των συλληφθέντων. Και η μαζική παρουσία εργαζομένων, ο αγώνας για την πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων εργαζομένων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η επιχείρηση τρομοκρατίας και οι κατηγορίες που τη συνοδεύουν πρέπει να καταπέσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρία καλεί τα ΜΑΤ για την καταστολή κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Το είδαμε στα «Μetropolis», στον «Λάμπρο» στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.». Ξέρουμε καλά σε ποιον πολίτη είναι δίπλα η αστυνομία, ποιον τρέχει να εξυπηρετήσει. Γίνεται όλο και πιο φανερό σε ποιον είναι σταθερά απέναντι, ως κατασταλτικός μηχανισμός.

Η σκλήρυνση της επίθεσης στον εργασιακό τομέα, η γιγάντωση της ανεργίας, η οπισθοχώρηση του κινήματος, δίνουν χώρο στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία να απαιτεί «άνευ όρων» εκμετάλλευση των εργαζομένων. Στην προσπάθεια του συστήματος να φιμώσει και να καταστείλει κάθε προσπάθεια συγκρότησης και αντίστασης των εργαζομένων, να ποινικοποιήσει κάθε εργατικό αγώνα, δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να αντισταθούμε συλλογικά, οργανωμένα, ανυποχώρητα. Να βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

• Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες εργαζόμενους: 
ΤΡΙΤΗ 16/6, στις 9:00 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου