* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κείμενο Αλληλεγγύης Του Κ. Γουρνά Στον Απεργό Πείνας Ν. Ρωμανό

Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό

Το σύγχρονο τοτέμ της ακροδεξιάς αφήγησης που επικυριαρχεί σήμερα στον πολιτικό βίο είναι η επίκληση της νομιμότητας. Η πολιτική ελίτ που κυβερνά έχει σε όλες τις εκφάνσεις της – σαμαρικοί νέοσυντηρητικοί, ορκισμένοι νεοφιλελεύθεροι, λαϊκή δεξιά, εκσυγχρονιστές πασόκοι- οχυρωθεί ιδεολογικά πίσω από ένα μέτωπο κατά της “ανομίας”. Ένα μέτωπο που δημιουργήθηκε με μόνο ένα σκοπό: να εφαρμόσει το πιο εγκληματικό, το πιο καταστροφικό οικονομικό πρόγραμμα στην ιστορία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, να εξασφαλίσει την επέλαση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε κάθε πτυχή της κοινωνικής δραστηριότητας και να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό καταστέλλοντας κάθε κοινωνική διαμαρτυρία και αντίσταση. Να εγκαθιδρύσει ένα διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης, συνυφασμένο με τη διακυβέρνηση του κράτους, που θα προσδένει το μέλλον του ελληνικού λαού στις ορέξεις της Τρόικας, των χρηματοπιστωτικών αγορών και των βόρειο-ευρωπαϊκών πολιτικών κέντρων.


Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μνημόνιο για τους κρατούμενους δημιουργώντας μια συνθήκη ασφυκτικότερου ελέγχου και καταστολής μέσα στις φυλακές. Οι αυτοτελείς πτέρυγες Γ’ τύπου και το ελληνικό Γκουαντάναμο στο Δομοκό, μετά από τη μερική εφαρμογή τους πριν μια δεκαετία στους κρατούμενους της 17Ν και του ΕΛΑ, έρχονται να νομιμοποιηθούν και να μονιμοποιηθούν ως μνημεία της μνημονιακής εποχής. Μνημεία εκδικητικότητας πρώτα σε αυτούς που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στο καθεστώς, σε αυτούς που αντιστάθηκαν στη σύγχρονη βαρβαρότητα αλλά και εκφοβισμού σε μια κοινωνία που βράζει. Το καθεστώς εξαίρεσης απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους που στερεί δικαιώματα και κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες είναι ήδη εδώ ως επέκταση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην κοινωνία.

Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός αντιστεκόμενος στο καθεστώς εξαίρεσης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10.11. με στόχο να λάβει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που πέρασε. Το υπουργείο και το συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού αρνούνται να του χορηγήσουν άδειες, το πρώτο με το πρόσχημα της μη αρμοδιότητας και το δεύτερο υπαγόμενο σε κατάσταση άτυπης ομηρίας μετά τις παρεμβάσεις και τις πειθαρχικές διώξεις για την υπόθεση Χ. Ξηρού σχηματίζοντας έναν μηχανισμό ανακύκλωσης των ευθυνών.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου.

Υ.Γ. Καλή τύχη στον απεργό πείνας Ηρακλή Κωστάρη.

Κώστας Γουρνάς
Φυλακές Κορυδαλλού

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου