* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Eργασιακό Δελτίο #39 Από Το Omnia Sunt Communia

 Σήμερα, Κυριακή 30/11, ο Νίκος Ρωμανός διανύει την 20 ημέρα απεργία πείνας, και πλέον δεν μιλάμε για την υγεία του, αλλά για τη ζωή του. Διεκδικεί το δικαίωμα του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που κατασταλτικά αρνούνται οι υπεύθυνοι. Κατασταλτικά σε όποιον αντιστέκεται. Κατασταλτικά σε όποιον οραματίζεται και προασπίζεται έναν άλλο κόσμο. Με οδόφραγμα το σώμα του και με περίσσεια δύναμη ψυχής, μάχεται «για μια ανάσα ελευθερίας», «με την αναρχία πάντα στην καρδιά» του. Ο Ηρακλής Κωστάρης, μετά 30 ημέρες απεργία και ύστερα από υπογλυκαιμικό σοκ που υπέστη, σταμάτησε την απεργία πείνας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει όπως δήλωσε. Την έμπρακτη αλληλεγγύη του, δείχνει Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος ξεκινώντας στις 17/11 απεργία πείνας αλληλεγγύης, νοσηλεύεται επίσης. Όλη η χώρα πάλλεται σε κινηματικούς ρυθμούς με πορείες, δράσεις… ό,τι μπορούμε να δώσουμε δύναμη στους συντρόφους, ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
* Να σημειώσουμε ότι οι γονείς του Ν. Ρωμανού και Γ. Μιχαηλίδη καλούν σε συνέντευξη τύπου στις 2/12 στις 11.30 στο Θέατρο Εμπρός.

** Συνεχής ενημέρωση για τον αγώνα των συντρόφοων από το blog εδώ

*** διαβάστε το κείμενο του salut y Ⓐnarcosindicalismo: «Καλά Χριστούγεννα με οδοφράγματα και φωτιές»


Στο Σύνταγμα, μέσα στο κρύο και σε υγρασία που τσακίζει κόκκαλα, συνεχίζουν την απεργία πείνας και την καθιστική διαμαρτυρία τους οι Σύριοι πρόσφυγες, διεκδικώντας δικαίωμα στη ζωή.. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 17 λιποθυμικά επεισόδια, ενώ στη λίστα προστέθηκε και η νοσηλεία ενός 10χρονου κοριτσιού. Η αναλγησία των υπευθύνων δεν έχει όρια, καθώς όχι μόνο αρνούνται να δώσουν λύση στο αίτημα ασύλου, αλλά ζητούν χρήματα και για τις νοσηλείες!

Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν έληξε η απεργία πείνας των μεταναστών στο ρατσιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα. Η απεργία που ξέσπασε με αφορμή τον θάνατο του μετανάστη Μοχάμεντ Ασφάκ, έληξε μετά από υποσχέσεις και πολλά «θα» για την αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτό, όμως, που έλαβαν μετά τα «θα», ήταν το χαρτί απέλασης!


Παρέμβαση έγινε στις 21 Νοέμβρη, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Αλφόν και συμμετείχαν περίπου 30 αλληλέγγυες αλληλέγγυοι. Φωνάχτηκαν συνθήματα, ενώ οι συγκεντρωμένοι, αποχώρησαν μετά από περίπου 2 ώρες. Είχε προηγηθεί εκτεταμένο μοίρασμα κειμένων έξω από τον σταθμό του μετρό Ακρόπολης.

*Για ενημέρωση για την παρέμβαση vid + photos, δείτε εδώ.


Με στάσεις εργασίας απάντησαν την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργαζόμενοι στην «Μινέρβα Ελαιουργική» στις προσλήψεις ενοικιαζόμενων μέσω δουλεμπορικού γραφείου ενοικίασης. Οι εργαζόμενοι στην «Μινέρβα» θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες στάσεις εργασίας, το ερχόμενο διάστημα.


Το Σωματείο Εργαζομένων στη Victus, καταγγέλλει τη μεταφορά 25 εργαζομένων σε εργολαβική εταιρία – κάτεργο, καθώς σε αυτή επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες και πολλά ακόμα. Η προσφιλής αυτή μέθοδος της εργοδοσίας, όμως, αποτελεί και χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων που μεταφέρονται στην εργολαβική εταιρεία, είναι ιδρυτικά μέλη του επιχειρησιακού σωματείου.


Απολύσεις στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος ΑΕ» στην Κω. Η εργοδοσία προέβη σε απολύσεις δύο εργαζομένων από το τοπικό κατάστημα. Πριν περίπου έναν χρόνο, η εταιρεία προχώρησε σε μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, απλήρωτες ώρες εργασίας και τρομοκράτηση των εργαζομένων.


Στην Θεσσαλονίκη μέλη του τοπικού Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα γιατί προπαγάνδιζαν την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη. Οι συνδικαλιστές συνελήφθησαν με εντολή του εργοδότη της εταιρείας επίπλου «ΜΕΞΥΛ – Σαρρή Κεχαγιάς».


Σε 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Νοέμβρη, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης στην Καλαμάτα, με αίτημα τη στελέχωση της υπηρεσίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και ενάντια στην απαξίωσή της.


Καταγγελία της Ομοσπονδίας Λογιστών και του Σωματείου Τρικάλων για εκδικητική απόλυση και τρομοκρατική συμπεριφορά σε εργαζόμενο, μέλος της ομοσπονδίας στην εταιρεία «ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ».Ο εργαζόμενος είχε απολυθεί για την συνδικαλιστική του δράση.


Σε απολύσεις προχωρά η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στην Αταλάντη. Η εταιρεία απέλυσε 5 εργαζομένους, συνδικαλιστές. Οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.


Εκβιασμοί από την διεύθυνση της «Coca Cola 3Ε» για να σπάσει η πολύμηνη απεργία. Η διεύθυνση της «Coca Cola 3Ε», εκβιάζει συστηματικά, απεργούς – εργαζόμενους να διαγραφούν από το Σωματείο του εργοστασίου εάν θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.


Προκλητικός ο υπουργός Εργασίας εξακολουθεί να αρνείται να συναντηθεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Οι οικοδόμοι διεκδικούν την λήψη μέτρων που θα ανακουφίσει τους εργάτες του κλάδου.


Ανάκληση απόλυσης εργαζομένου από την ασφαλιστική εταιρεία «Aigaion»,ύστερα από μαζικές παρεμβάσεις συναδέλφων του. Η ανάκληση της απόλυσης αποτελεί μία σημαντική επιτυχία του ταξικού κινήματος


Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζόμενων και του κλαδικού συνδικάτου ενάντια στην απόλυση εργαζομένου από την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Νοέμβρη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη, έξω από τα δικαστήρια, καθώς εκείνη την ημέρα γινόταν η δίκη για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.


«Χαρούμενος» αποκλεισμός της ΜΕΤΚΑ και του Ομίλου Μυτιληναίος!Αποκλεισμός των κεντρικών γραφείων της ΜΕΤΚΑ και του Ομίλου Μυτιληναίος, πραγματοποιήθηκε στις 27/11, μέρα γενικής απεργίας, από μια μεγάλη εργατική συγκέντρωση που κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Αφορμή της κινητοποίησης ήταν η εκδικητική απόλυση εργαζόμενου από το εργοτάξιο της ΜΕΤΚΑ στο Κιάτο και οι βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Η εργοδοσία ως επιχείρημα για την απόλυση δήλωσε ότι «ο εργαζόμενος δεν ήταν χαρούμενος»! Στην πραγματικότητα ο εργαζόμενος απολύθηκε όταν ζήτησε να μάθει αν θα πληρωθεί τις υπερωρίες και τα Σάββατα.


Να παραιτηθεί από τη δουλειά της πιέζεται από τον εργοδότη έγκυος εργαζόμενη στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έγκυος είναι απλήρωτη επί μήνες και ο εργοδότης για να την πληρώσει την πιέζει να παραιτηθεί καθώς μετά τον τοκετό δεν θα μπορεί να την απολύσει για 18 μήνες, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.


Εκδήλωση της ΕΣΕ Αθήνας για το 30/900 την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7.00 μμ στα γραφεία των σωματείων(Ανδρέα Λόντου 6 Εξάρχεια, β” όροφος). Θέμα: «η ανάγκη προβολής ενός επιθετικού πλαισίου διεκδικήσεων…- 30 ώρες δουλειά την εβδομάδα (30ωρο – 6ωρο – 5νθήμερο)- 900 ευρώ (καθαρά) ο κατώτατος βασικός μισθός για να μπουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά».


Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς ,οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ. Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία αντιτίθενται στον σχεδιασμό της διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει στην κατάργηση τομέων της διανομής, που οδηγεί στην παραπέρα εντατικοποίησης της εργασίας.


Πανελλαδική απεργία πυροτέχνημα της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε στις 27/11. Στην απεργία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, σωματεία βάσης, επιτροπές αγώνα κ.α., δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και την προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας από κυβέρνηση και αφεντικά.

Μήνυμα εστάλη και προς τους εργατοπατέρες που υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες μέσω του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που ασκούν.


Στάσεις εργασίας και όχι απεργία αποφάσισαν να κηρύξουν τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 27/11 οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.


Τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια και μάτια δάκρυζαν στα μουράγια, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.


Την Τετάρτη 26/11 απέργησαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σωστά. Την μέρα της απεργίας θα είναι σε ….διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με τους κάθε λογής μπάτσους.


* στο blog μπορείτε να δείτε τα καλέσματα και τις ανταποκρίσεις από σωματεία και συλλογικότητες για τις δράσεις την ημέρα της απεργίας.


Αυταρχισμός στην Ελευθεροτυπία. Απέκλεισαν την πρόσβαση δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα και απαγόρευσαν την κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου. Οι εργαζόμενοι που ήταν σε απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων και δεδουλευμένα 9 μηνών, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αυταρχική αυτή στάση της εργοδοσίας, όταν δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα ψήφισμά τους για την κατάσταση της απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι παρά την κατάπτυστη αυτή εργοδοτική στάση, δεν υπερασπίζονται τη δημοσιοποίηση του αγώνα τους, ενώ ανέστειλαν και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μετά το «μαύρο» στη σελίδα.


Τη δίωξη εργαζόμενης, μέλους του ΔΣ του Σωματείου ΟΤΑ Μαγνησίας, από τη δημοτική αρχή του Βόλου καταγγέλλει με ψήφισμά της η Συνέλευση Εργαζομένων του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, η δίωξη, σημειώνεται στο ψήφισμα, «εντάσσεται στο σχεδιασμό για την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τις αντεργατικές πολιτικές η κυβέρνηση και η εργοδοσία.»


Μέχρι και ενός χρόνου δεδουλευμένα χρωστάει στους εργαζόμενους η τεχνική εταιρεία «Δ. ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ», η οποία έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.


Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί «με γνώση των συνεπειών του νόμου» εξανάγκασε εργαζόμενη η αλυσίδα καφέ «Μikel»,δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή ως γραμμή της εταιρείας. Η εργοδοσία της αλυσίδας καφέ MIKEL, είναι γνωστή για τις αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της.


Εκλογές της Ένωσης Λογιστών Αττικής .Οι λογιστές δίνουν μάχη για τη μαζικοποίηση του Σωματείου, με την μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες. Παράλληλα στέλνουν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας ΔΕΝ κλείστηκαν στα σπίτια τους περιμένοντας το μοιραίο.


Εκλογές παρωδία, στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών. Πρόκειται για εκλογές που ανακοινώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο, με διαδικασίες εξπρές, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των ασφαλισμένων και με θέσπιση…επιστολικής ψήφου (!!!!) που επιβεβαιώνει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων. Κυρίως όμως πρόκειται για εκλογές που έρχονται να νομιμοποιήσουν την αντεργατική απόφαση των ηγεσιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (Π.Ο.Ι.Ε.Ε) που αποφάσισαν την μετατροπή του ταμείου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή την ουσιαστική κατάργηση του ως ταμείο επικουρικής ασφάλισης και την μετατροπή του σε επαγγελματικό.

Τέλος, παρέμβαση στη διοίκηση του ΙΚΑ διοργάνωσαν την Παρασκευή 28/11, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, όπως και για τις προκλητικές δηλώσεις του διοικητή ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνδέουν τον αριθμό των ενσήμων με τις παροχές Υγείας.

Για τον ίδιο λόγο παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΑ της Πύλης Αξιού πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης.

[Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου