* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Επιθέσεις Σε Αστυνομικά Τμήματα Και Βίαια Επεισόδια Σε Πόλεις Της Αμερικής Με Αφορμή Την Μη Παραπομπή Σε Δίκη Δολοφόνου Αστυνομικού (Video)

Οργή και λαϊκό ξέσπασμα σε μια σειρά Αμερικάνικες πόλεις, ανάμεσα τους και η Νέα Υόρκη, με εκατοντάδες πολίτες να κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο μπάτσος που σκότωσε εν ψυχρό τον 18χρονο αφροαμερικάνο Μάικλ Μπράουν στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λούις στις 9 Αυγούστου.


Σύμφωνα με τις αρχικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο Μπράουν ήταν άοπλος και δέχθηκε τα πυρά του αστυνομικού ενώ είχε τα χέρια του ψηλά. Πυροβολήθηκε 12 φορές και τραυματίστηκε στο χέρι, το στήθος, το μέτωπο και το κεφάλι για να ξεψυχήσει στην συνέχεια. Σήμερα αρκετοί απ’ αυτούς του μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους λέγοντας πως δεν είδαν τους πυροβολισμούς.

Η απόφαση αυτή του αμερικανικού δικαστηρίου έχει πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο το Φέργκιουσον. φέρνοντας στην επιφάνεια το φυλετικό ζήτημα και την αστυνομική βία

ΠηγήΒαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου