* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σκουριές: Αστυνομική Καταστολή Στην Κινητοποίηση Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού


Update 16:05: Αποχωρούν συγκροτημένα οι διαδηλωτές με αμάξια και λεωφορεία. Ολοκληρώνεται η κινητοποίηση.

14.40: Ο κόσμος προσπαθεί να παραμείνει στο βουνό φωνάζοντας συνθήματα και δίνοντας μάχη με την αστυνομία. Οι επιθέσεις με χημικά είναι συνεχείς.

14.25: Αλλεπάλληλες επιθέσεις από τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές με τεράστιες ποσότητες χημικών.

Update 14.00: Νέα απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά και κρότου λάμψης.

Update 13.30: Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με το που πλησίασαν την είσοδο του εργοταξίου.

Update 13.00: Οι διαδηλωτές βρίσκονται στην τοποθεσία Σκουριές

Update 12.30: Ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς προς τον Κάκκαβο.

Πηγήalterthess2 σχόλια:

 1. Αντιμέτωποι με την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι πολίτες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο όρος Κάκκαβος
  Οι διαδηλωτές προ- συγκεντρώθηκαν στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά και στην συνέχεια έφτασαν στις Σκουριές. Στην είσοδο του εργοταξίου δέχτηκαν πολλαπλές επιθέσεις με δακρυγόνα και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ, με την ατμόσφαιρα στο σημείο να είναι αποπνηκτική.

  Πηγή : Αντίσταση στις Γειτονιές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά "υποδέχτηκαν" τα ΜΑΤ τη μεγάλη πορεία των διαδηλωτών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με βασικό σύνθημα «Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;», προς το εργοτάξιο στις Σκουριές.

  Η ανακοίνωση των κατοίκων

  Σήμερα, περισσότεροι από 1500 άνθρωποι, για άλλη μια φορά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στον Κάκαβο. Πριν καν προλάβουν να φτάσουν έξω από το εργοστάσιο στις Σκουριές, 17 διμοιρίες ξεκίνησαν το έργο της απώθησης, με υπέρμετρη χρήση χημικών προς ανθρώπους όλων των ηλικιών.

  Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν με ευθείες βολές (με όπλα εκτόξευσης χημικών) προς τον κόσμο και υπήρξε ένας τουλάχιστον τραυματισμός διαδηλωτή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

  Η διαμαρτυρία είχε παλμό, και παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για περισσότερες από τρεις ώρες. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο μετά το τέλος της διαμαρτυρίας.

  Για πολλοστή φορά, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία θυσιάστηκε στο βωμό των “επενδύσεων”. Για πολλοστή φορά η ελληνική αστυνομία, επιτέλεσε το ρόλο της ασφάλειας ιδιωτικής εταιρείας, εξαπολύοντας άγρια δολοφονική επίθεση προς άοπλους διαδηλωτές.

  Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τη γη μας και τη ζωή μας. Όση βία κι αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες για δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων κι αν κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.

  Σύντομα θα ΄ρθει η ώρα, που όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική, θα λογοδοτήσουν.

  Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

  Πηγή : Κουτί της Πανδώρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή