* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Κατάληψης ΔΣΑ

Άρση των μεταγωγών Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ Άδειες σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς εξαιρέσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Ομάδα συντρόφων-ισσών αλληλέγγυων στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μ’ αυτή μας την ενέργεια επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τον Δ.Σ.Α. προκειμένου να πάρει θέση ενάντια στις εν κρυπτώ μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, που από το καλοκαίρι –οπότε και ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο– μετατράπηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄), δεδομένου ότι είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι συνθήκες και το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπουν είναι απάνθρωπες και συνιστούν βασανιστήριο (π.χ. Γκουαντάναμο, τύπου F Τουρκία κ.ά. ).

Οι φυλακές τύπου Γ’ προορίζονται για καταδικασμένους για ένοπλη δράση και απείθαρχους ποινικούς κρατούμενους σε αντιδιαστολή με τις ηπιότερες τύπου Α’ (για οικονομικούς λόγους) και τύπου Β’ ( για το κύριο σώμα των κρατουμένων) . Για τους καταδικασμένους σε ισόβια στις τύπου Γ’ δεν προβλέπεται αποφυλάκιση ούτε άδειες πριν τα 20 χρόνια (από 8 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα) και για τους μη ισοβίτες ο ελάχιστος χρόνος κράτησης είναι τα 4 χρόνια και εντός κάθε 6μήνου ο εισαγγελέας αποφαίνεται για τη συνέχιση ή μη της παραμονής του κρατούμενου.

Οι κρατούμενοι θα βιώνουν συνθήκες φυλακής μέσα στη φυλακή με σκλήρυνση των όρων αποφυλάκισης και δημιουργία συνθηκών υπερελέγχου. Τα κεκτημένα μετά από αιματηρούς αγώνες εντός των τειχών αναιρούνται εν μια νυκτί και για τους εκτός των τειχών ένα νέο καθεστώς φόβου παγιώνεται.

Η δεξιά συγκυβέρνηση στην εκπνοή της εξοντωτικής για το λαό θητείας της, την αμέσως επόμενη μέρα της προκήρυξης εκλογών έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο των μεταγωγών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού (τύπου Γ’) με πρώτη τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη και στη συνέχεια των επί 12,5 χρόνια απομονωμένων στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πολιτικών κρατουμένων Κουφοντίνα, Γιωτόπουλου και Τζωρτζάτου, καθώς και των Γουρνά, Ναξάκη και Σαραφούδη, όπως επίσης και αρκετών άλλων ανυπότακτων κρατουμένων.

Βλέποντας ότι η άκρως καπιταλιστική και εγκληματική πολιτική τους δεν έχει έρεισμα πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού σώματος προσπαθούν να προσεταιριστούν τα πιο συντηρητικά κομμάτια δίνοντάς τους ως άλλοι Παπαδόπουλοι την εγγύηση για περισσότερη ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Γι’ αυτό φρόντισαν να δώσουν το ρεσιτάλ τρομολαγνείας και τρομοϋστερίας που συνόδευσε τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στις 3/1/15.

Ποιος κάτοικος αυτού του τόπου φοβάται πραγματικά τους πολιτικούς κρατούμενους; Ο λαός φοβάται τους κυβερνώντες και τα επόμενα μέτρα που θα εφαρμοστούν και όχι αυτούς που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία τους, στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε να κινητοποιήσουμε καθέναν και καθεμιά που αρνείται ότι η κοινωνία μπορεί να γίνει φυλακή. Είναι σίγουρο ότι τα ηλεκτρονικά και τα έντυπα φερέφωνα του κράτους και του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον εκφοβισμό της κοινής γνώμης και όχι με τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά την κοινωνία, αλλά εμείς επιμένουμε.

Άρση των μεταγωγών
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄
Άδειες σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς εξαιρέσεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ.Σ.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ’

7/1/1

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    Σήμερα, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, στις 10 π.μ., καταλάβαμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για να καταγγείλουμε το νόμο για τις φυλακές τύπου Γ και τις εκδικητικές μεταγωγές αυτών των ημερών στο Δομοκό. Παράλληλα, με την ενέργειά μας αυτή, θέλαμε να τονίσουμε την υποχρέωση του ΔΣΑ, ως του συνδικαλιστικού και επιστημονικού οργάνου των δικηγόρων, να απαιτήσει την κατάργηση αυτού του νομικού αίσχους και την ανάκληση των μεταγωγών. Αντί αυτού, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, με απίστευτο απολυταρχισμό, θράσος αλλά και δειλία, όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά κρύφτηκε αποφεύγοντας να πάρει τις ευθύνες του.

    Θεωρούμε ότι με τη σημερινή μας παρέμβαση προκαλέσαμε ένα έστω μικρό ρήγμα στο τείχος σιωπής των καθεστωτικών ΜΜΕ γύρω από τις φυλακές τύπου Γ και βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς και τους ανυπότακτους κρατούμενους. Αυτή μας η παρέμβαση ολοκληρώνεται σήμερα, ο αγώνας όμως ενάντια στη φυλακή μέσα στη φυλακή, ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και την επιχείρηση εξόντωσης των αγωνιστών συνεχίζεται. Θα είμαστε εδώ και αύριο και μεθαύριο και όποτε χρειαστεί.

    Κατάληψη ΔΣΑ ενάντια στις φυλακές τύπου Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή