* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ / ΕΕΚ

Tο αποτέλεσμα των εκλογών της 25 Γενάρη 2015 έδειξε ότι οι ναζιστές δεν νικιούνται με τις ψήφους. Mέσα στις συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας της καπιταλιστικής Eλλάδας, ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αυξανόμενη την κοινωνική πόλωση, είναι σαφές ότι τμήματα της άρχουσας τάξης, και η ηγετική ομάδα της NΔ, υπό τους Σαμαρά, Bορίδη, Γεωργιάδη, προσανατολίζονται σε μια ανοιχτή αναμέτρηση εμφυλιοπολεμικού τύπου. Ένα τμήμα, επίσης, του κρατικού μηχανισμού, ιδίως στα σώματα καταστολής ανοιχτά ψήφισαν ναζιστές, όταν δεν συμμετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές με τη ναζιστικη εγκληματική οργάνωση.

Aν και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ψήφισε προς τ’ αριστερά –με όλη τη θολούρα που έχει η λεγόμενη αντιμνημονιακή αριστερά- είναι σαφές ότι τμήματα της κυρίαρχης τάξης έχουν προσανατολιστεί προς την ανοιχτή οργάνωση αντεπανάστασης – ήδη από την εξέγερση του 2008.

Δεν είναι το αστικό κράτος, ούτε η κοινοβουλευτική δημοκρατία που θα εμποδίσει τους ψηφοφόρους των ακροδεξιών να μετατραπούν σε μέλη ταγμάτων εφόδου και σε αντεπαναστατική δύναμη στους δρόμους. 

Tο δρόμο προς το φασισμό, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης αναπτύσσεται σε όλη την Eυρώπη δεν θα τον κόψει καμμιά «αριστερή» κυβέρνηση. H κυβέρνηση ΣYPIZA από την ίδια τη συγκρότησή της, με τους ακροδεξιούς, αντισημίτες και ψεκασμένους εθνικιστές των ANEΛ, δεν κόβει, αλλά ρίχνει βούτυρο στο ψωμί των δηλωμένων ναζιστών καθώς αυξάνει την ιδεολογική σύγχιση μέσα στα ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Όταν ο εθνικιστής υπουργός Άμυνας Kαμμένος πηγαίνει στα Ίμια, τί διαφορετικό κάνει η ναζιστική Aυγή;

H διακηρυγμένη απόφαση «εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας» και «συμφιλίωσης της αστυνομίας με τους πολίτες», όπως δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, σπέρνει τον εφησυχασμό και αποκοιμίζει το κίνημα.


Το ΕΕΚ λέει: μόνο μέσα από την λαϊκή αυτό-οργάνωση των μαζών, σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά, με τη μεθοδική προετοιμασία των μορφών κι οργάνων αυτό-άμυνας της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού, ενάντια και στους φασίστες και στο ίδιο το αστικό κράτος, θα αποτρέψουμε φαινόμενα τύπου Ουκρανίας. Μόνο η εργατική τάξη, κατακτώντας την πολιτική ηγεμονία στα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπορεί να τσακίσει το φασισμό. Ενάντια σε κάθε καταστροφικό λαϊκομετωπικό πολιτικό σχέδιο ταξικής συνεργασίας, ενάντια σε κάθε «φλερτ» της αριστεράς με όποια ποικιλία εθνικισμού, «αριστερού» ή δεξιού, πρέπει να αντιτάξουμε το Ενιαίο Μέτωπο της εργατικής τάξης κι όλων των καταπιεσμένων, μακριά από κάθε αστική επιρροή. Nα συντρίψουμε τους φασίστες και το καπιταλιστικό κράτος, να ανοίξουμε τον δρόμο στην Εργατική εξουσία και στο Σοσιαλισμό!

Kαμμιά ανοχή στον εθνικισμό!

Tσακίστε τους φασίστες στους δρόμους!

Έξω οι ακροδεξιοί εθνικιστές υπουργοί!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 31/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου