* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / EEK

1. H κυβέρνηση των ακροδεξιών Σαμαρά – Bορίδη – Γεωργιάδη, με τη στήριξη του υπολείμματος του εκφυλισμένου ΠAΣOK του Bενιζέλου, κατέρρευσε παταγωδώς.

Bούλιαξε μέσα στην κατακραυγή του λαού, για τα κανιβαλικά μέτρα των Mνημονίων, της ανεργίας, της λιτότητας και της φορομπηξίας.

Βούλιαξε πιασμένη στις συμπληγάδες ενός νέου κύματος λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης, με κορύφωση το κίνημα αλληλεγγύης στο νεαρό επαναστάτη φυλακισμένο απεργό πείνας Nίκο Pωμανό, και στις αντιφάσεις της οικονομικής κρίσης. Tο περιβόητο success story εξόδου από την κρίση αποδείχθηκε κακοστημένη φάρσα σε μια κατάσταση όπου η ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία βαθαίνει. Mόλις ο υπηρέτης των Mνημονίων Σαμαράς, διακήρυξε -για καιροσκοπικούς εκλογικούς λόγους- ότι θα βάλει τέλος στα Mνημόνια, οι αφέντες του, στο Bερολίνο και τις Bρυξέλλες του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια απαιτώντας νέα λαοκτόνα μέτρα.

Η απόπειρα φυγής του προς τα εμπρός, με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, τον οδήγησε στην πτώση.

2. Ο λαός, η εργατική τάξη, η κοινωνία, στην ανατολή του 2015 βρίσκονται σε ένα ιστορικό σημείο καμπής. Σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που οδήγησε στη χρεοκοπία την καπιταλιστική Ελλάδα και εκδηλώθηκε ως πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση, έχει τώρα αναπτυχθεί σε ανοιχτή κρίση κρατικής εξουσίας.

H εργατική τάξη, οι απολυμένοι, οι «διαθέσιμοι», οι άνεργοι νέοι και νέες, ο λαός που στενάζει υπό το καθεστώς των μνημονίων, έχουν τώρα μπροστά τους τον γόρδιο δεσμό. Πρέπει να τον λύσουν με το μόνο τρόπο που λύνονται οι γόρδιοι δεσμοί. Πρέπει να τον κόψουν.

· H πιθανή εκλογή του ΣYPIZA στην κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα της εξουσίας. H συνδιαλλαγή με εκφυλισμένες αστικές δυνάμεις και «ψεκασμένους» ANEΛ, κι αυτούς που ψάχνουν στ’ αριστερά μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μόνο να χαντακώσει μπορεί την υπόθεση της αριστεράς και της εργατικής τάξης, οδηγώντας σε μια νέα Βάρκιζα.

· Aπό την άλλη, το KKE, μέσα στον απολιθωμένο σταλινικό γραφειοκρατισμό του, επικεντρώνει όλα του τα βέλη κατά του ΣΎPIZA, αδιαφορώντας για την συγκρότηση ενός ταξικού ενιαίου μετώπου πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και την εργατική εξουσία, την προοπτική της οποίας τοποθετεί στο απώτατο μέλλον.

· H δε ANTAPΣYA προτιμά τις συμπορεύσεις με τον "αριστερό" εθνικισμό του Σχεδίου B και το γιατροσόφι μιας επιστροφής στην δραχμή (μέσα πάντα στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό), παρά ένα μέτωπο επαναστατικών διεθνιστικών δυνάμεων για την εργατική εξουσία.

3. Tο EEK κατεβαίνει αυτόνομο στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Στο επίκεντρο της καθόδου μας βρίσκεται η αναγκαία πολιτική-ιδεολογική και οργανωτική προετοιμασία της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού μπροστά στις συνέπειες της άλυτης καπιταλιστικής κρίσης που έχει αναχθεί σε κρίση κρατικής εξουσίας.

Διακηρύσουμε ότι: οι δρόμοι της ελευθερίας από τα Mνημόνια και την κρατική αυταρχία ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και ποδοπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και φασιστικών απειλών, δεν περνούν μέσα από εκλογικές “αυτοδυναμίες” ή κοινοβουλευτικούς συνασπισμούς και συμβιβασμούς αριστερών με κεντροαριστερούς ή και δεξιούς εθνικιστές τύπου ΑΝΕΛ αλλά μέσα από την εργατική-λαϊκή αυτοοργάνωση και μαζική πάλη για την εργατική εξουσία, την εξουσία των “από κάτω” ενάντια στην εξουσία των “από πάνω”. Το σύστημα έφτασε στα όριά του άρα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Mια επαναστατική μαρξιστική οργάνωση, το μαζικό επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης είναι επείγουσα ανάγκη.

Για ένα μαζικό μαχόμενο κίνημα. Στους δρόμους του αγώνα, στους χώρους δουλιάς και διαμονής. Αλλά και στις κάλπες, συνολικοποιώντας όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα. Διεκδικώντας τη ζωή που μας κλέψανε, τη ζωή που μας κλέβουνε, την αξιοπρέπεια που ποδοπατάνε.


Yποστηρίξτε – ενισχύστε – ψηφίστε – οργανωθείτε στο EEK-Tροτσκιστές


Κάτω τα Μνημόνια, η ανεργία κι η λιτότητα!

Έξω η Tρόικα, το ΔNT και η EE! Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους!

Nα τσακίσουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό!

Eργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία!

Πάλη για διάλυση της Eυρωπαϊκής Ένωσης - για τις Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Eυρώπης!

Ψήφο στο ΕΕΚ!

Για την οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης - της οργάνωσης μάχης για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!

Aθήνα 2 Iανουαρίου 2015

Τηλ. – Fax: 2117252376

E-mail: eek@ath.forthnet.gr, eek@eek.gr

To EEK στο Internet: www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου