* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση στις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ Α.Ε) / Άνεργες/άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/12/2014 στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ στου Ρέντη από την συλλογικότητα «Άνεργες/άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας».

Με αφορμή το θέμα της άμεσης διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε από ελεγκτή σε άνεργη απολυμένη των Metropolis και σε άνεργο που επικοινώνησε με την συλλογικότητα, επισκεφτήκαμε την διεύθυνση του ΟΣΥ με σκοπό την έκθεση των προβλημάτων των ανέργων καθώς και την αντιμετώπιση τους από τους ελεγκτές. Η οικονομική ασφυξία που βιώνουν οι άνεργοι σε συνδυασμό με την σκληρή στάση του ΟΣΥ (που λειτουργεί κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του ανάλγητου και αστυνομοκρατούμενου κράτους) οδηγεί τους περισσότερους από εμάς να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ σαν κυνηγημένοι αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου, πόσο μάλιστα καταβολής προστίμου.Έτσι πρωταρχικός στόχος της παρέμβασής μας, ήταν η τοποθέτησή μας για την αλλαγή του τρόπου μεταφοράς και αντιμετώπισης των ανέργων.

Ο διευθυντής στον οποίο απευθυνθήκαμε και οι εργαζόμενοι του ΟΣΥ που παραβρέθηκαν στη διαμαρτυρία μας, ενώ φαινομενικά «κατανοούν και συμφωνούν» με το πρόβλημα της μετακίνησης των ανέργων αρνούνται να πάρουν θέση αλλά και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, επικαλούμενοι την δουλειά τους, τον κανονισμό και τον νόμο.

Βρισκόμενοι ως άνεργοι με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να πληρώσουμε κάτι που δεν έχουμε και αντιμέτωποι με την άδικη επιβολή εισιτηρίων και προστίμων δεν μας μένει παρά ένας δρόμος. Αυτός της διεκδίκησης και κατάκτησης του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης. Αυτή ήταν και η υπόσχεση που δώσαμε κατά την αποχώρησή μας.
  • Κανένας άνεργος μόνος του.
  • Ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων, επισφαλών, χαμηλόμισθων εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άνεργες/άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου