* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΕΕΚ

Η Κεντρική Επιτροπή του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) σε έκτακτη σύνοδό της στις 30 Αυγούστου 2015 συζήτησε διεξοδικά τα αίτια και το διακύβευμα των εκλογών-εξπρές που κηρύχθηκαν για τις 20 Σεπτεμβρίου μετά την χρεωκοπία της νεομνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα.

Μέσα στις παρούσες συνθήκες , παρόλο που το ΕΕΚ αξιολογεί σαν θετικό πλήγμα στο 3ο Μνημόνιο την ρήξη από τα αριστερά και τον σχηματισμό της Λαϊκής Ενότητας, διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις εκλογικής συμπαράταξης με ένα μέτωπο που αυτοπροσδιορίζεται σαν “αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό”, με όρους αριστερού εθνικισμού, χωρίς σαφή ταξική αναφορά ή προοπτική ρήξης με το κεφάλαιο και την ΕΕ και με χαρακτηριστικά γραφειοκρατισμού. 

Το ΕΕΚ κάλεσε εξαρχής το πλειοψηφικό τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρνήθηκε την ενσωμάτωση στην Λαϊκή Ενότητα σε εκλογική συμμαχία στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, με σεβασμό στην πολιτική αυτοτέλεια της κάθε οργάνωσης , με διακριτή αναφορά στα ψηφοδέλτια και προοπτική ενιαιομετωπικής δράσης μετεκλογικά. 

Εφόσον κάτι τέτοιο αποδειχτεί αδύνατο, το ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΈΣ αποφασίζει να κατεβεί ανεξάρτητο σε πανελλαδική κλίμακα με τα δικά του ψηφοδέλτια στις 20 Σεπτεμβρίου

Η ΚΕ του ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΈΣ
30 Αυγούστου 2015






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου