* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οργανωτικές, Τακτικές Και Στρατηγικές Στοχεύσεις Της Αναρχικής Ομοσπονδίας Στη Συγκυρία

H πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Αναρχικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας την προπαρασκευαστική διαδικασία και λίγες μέρες πριν την διοργάνωση του μεγάλου ιδρυτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας (3-4/10/2015) ανακοινώνει δημόσια το κείμενο “ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ”. Το κείμενο κοινής συμφωνίας 21 σημείων περιλαμβάνει διαρκείς, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Σκοπός του κειμένου είναι να συντονίσει την θεωρία και την δράση των αναρχικών ομάδων που συναποτελούν την Ομοσπονδία και να λειτουργήσει σαν έναυσμα υπεύθυνης και οργανωμένης παρέμβασης στα ευρύτερα ταξικά και κοινωνικά πεδία αγώνα, στον δημόσιο χώρο, στην καθημερινή ζωή, τους χώρους εκπαίδευσης και δουλειάς, τις στιγμές σύγκρουσης και τις στιγμές της απόφασης. Η απόφαση των ομάδων για συνοχή, ενοποιημένα κριτήρια, συντονισμένες και εναρμονισμένες πρακτικές καταγράφεται στο κείμενο των 21 σημείων ως δέσμευση συλλογικής ευθύνης, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες δράσης της κάθε ομάδας στα πλαίσια λειτουργίας της Αναρχικής Ομοσπονδίας.


H πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Αναρχικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας την προπαρασκευαστική διαδικασία και λίγες μέρες πριν την διοργάνωση του μεγάλου ιδρυτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας (3-4/10/2015) ανακοινώνει δημόσια το κείμενο “ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ”.
Το κείμενο κοινής συμφωνίας 21 σημείων περιλαμβάνει διαρκείς, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Σκοπός του κειμένου είναι να συντονίσει την θεωρία και την δράση των αναρχικών ομάδων που συναποτελούν την Ομοσπονδία και να λειτουργήσει σαν έναυσμα υπεύθυνης και οργανωμένης παρέμβασης στα ευρύτερα ταξικά και κοινωνικά πεδία αγώνα, στον δημόσιο χώρο, στην καθημερινή ζωή, τους χώρους εκπαίδευσης και δουλειάς, τις στιγμές σύγκρουσης και τις στιγμές της απόφασης. Η απόφαση των ομάδων για συνοχή, ενοποιημένα κριτήρια, συντονισμένες και εναρμονισμένες πρακτικές καταγράφεται στο κείμενο των 21 σημείων ως δέσμευση συλλογικής ευθύνης, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες δράσης της κάθε ομάδας στα πλαίσια λειτουργίας της Αναρχικής Ομοσπονδίας.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

1. Οικειοποίηση και αξιολόγηση της δομής, του τρόπου λειτουργίας και των τεχνικών μέσων της οργάνωσης από τις συλλογικότητες που την αποτελούν
2. Ποσοτική μεγέθυνση: Ένταξη νέων ομάδων, ενίσχυση των ομάδων/μελών με νέα άτομα, γεωγραφική κάλυψη του συνόλου της Ελλάδας με δημιουργία αντίστοιχων περιφερειών
3. Οργανωμένη παρουσία της ομοσπονδίας στα μεγάλα στιγμιότυπα κεντρικής παρουσίας στο δρόμο (1η Μάη, Πολυτεχνείο, πανεργατικές απεργίες κλπ.)
4. Ικανότητα της ομοσπονδίας να δράσει σε έκτακτες απαιτήσεις αγώνα, σε στιγμές κρίσης.
5. Ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων και της συνοχής ανάμεσα στις συλλογικότητες/μέλη. Ανταλλαγή εμπειρίας, αλληλεγγύη, συνεργασία, εμπέδωση σε όλα τα επίπεδα της κοινότητας ισότιμων μελών που συνιστούν την οργάνωση.
6. Σχηματισμός δομών σίτισης, περίθαλψης και αυτοπροστασίας στην προοπτική κάλυψης άμεσων αναγκών αλλά και ως παράδειγμα και δυνατότητα απόκτησης τεχνογνωσίας ενόψει ανθρωπιστικών κρίσεων στη συγκυρία που διανύουμε.
7. Εξεύρεση των οικονομικών πόρων ώστε να υπάρξει κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών και των απαραίτητων μέσων για τις παρεμβάσεις και τον αγώνα.
8. Υιοθέτηση μορφών παρεμβάσεων που θα μπορούν με ασύμμετρο τρόπο να επιτυγχάνουν με λίγους πόρους μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο
9. Αρτιότητα σε κάθε πρακτική, τεχνικό μέσο ή ταυτοτικό στοιχείο της ομοσπονδίας.
10. Ενεργή σύμπραξη και ισότιμη συνεργασία με άλλες δυνάμεις του αναρχικού κινήματος σε κάθε επίπεδο, στο μέτρο των πολιτικών κοινοτήτων και των αναγκών του αγώνα.
11. Στήριξη αυτοοργανωμένων κοινωνικών, τοπικών και ταξικών εγχειρημάτων και αντιθεσμίσεων με ελευθεριακό πρόσημο
12. Ανάπτυξη σχέσεων, οργανωτικών δεσμών και υλοποίηση κοινών αγώνων με το διεθνές αναρχικό κίνημα και ελευθεριακά κινήματα βάσης, στα Βαλκάνια, την μεσόγειο, την Ευρώπη, παγκόσμια
13. Λόγος και παρουσία στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και στα ζητήματα που αυτό δημιουργεί ως επικαιρότητα. Η αναρχική ομοσπονδία ως μία απο τις αιχμές του αναρχικού κινήματος με διακριτό και αναγνωρίσιμο τρόπο παρεμβαίνει προωθώντας τις αντιλήψεις της και προπαγανδίζοντας τις αναρχικές επιλογές αγώνα.
14. Και πέραν του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, στην τοπικότητα, την ταξική πάλη σε κάθε κοινωνικό πεδίο ή στιγμιότυπο αγώνα η οργάνωση διαχέει, αποσαφηνίζει, επικαιροποιεί τις αναρχικές θέσεις, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις.
15. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις παρεμβάσεις και την στοχευμένη προπαγάνδα προς τη νεολαία στους χώρους που αυτή συναθροίζεται (σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα κλπ)
16. Προπαγάνδιση σε όλα τα πεδία, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, στο πολιτικό πεδίο, το αναρχικό κίνημα, της ιδέας και των πρακτικών συλλογικοποίησης και οργάνωσης.
17. Αποδόμηση του φασιστικού/ρατσιστικού λόγου και έμπρακτη αντιπαράθεση με φασιστικές/ρατσιστικές πρακτικές στο ζήτημα της μετανάστευσης. Προώθηση της αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες.
18. Αντίσταση, κριτική και αμφισβήτηση όχι μόνο του ελληνικού κράτους και της ντόπιας αστικής τάξης αλλά και των διακρατικών-ιμπεριαλιστικών σχηματισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, το Δ.Ν.Τ. κλπ στην κατεύθυνση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της επαναστατικής κοινότητας των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων ανεξάρτητα από σύνορα.
19. Σχεδιασμός και όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αριστερά και κάθε πολιτική δύναμη που για ίδιον ή μη όφελος συντηρεί αυταπάτες ταξικής συνεργασίας και "εναλλακτικών λύσεων κοινωνικής χειραφέτησης" μέσα στα πλαίσια του συστήματος ύπαρξης κράτους ή/και καπιταλισμού με οποιαδήποτε μορφή.
20. Προπαγάνδιση της ιδέας, ενίσχυση με έμπρακτο τρόπο, στήριξη προσπαθειών στα πλαίσια του κινήματος για την δημιουργία της μαζικής, ελευθεριακής, ταξικής συνδικαλιστικής οργάνωσης της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευόμενων τάξεων ή στρωμάτων στην κατεύθυνση της επανάστασης, του κομμουνισμού, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης.
21. Οργάνωση και έναρξη διαδικασίας παραγωγής και διαρκούς επικαιροποίησης ενός μεταβατικού επαναστατικού προγράμματος που θα επιχειρεί να επιμερίζει και να συνθέτει από την μία τις ορατές προοπτικές μιας αυτοδιευθυνόμενης ελευθεριακής και αταξικής κοινωνίας και από την άλλη των στρατηγικών αγώνα προς αυτές τις προοπτικές.

Πηγή : athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου