* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΕΕΚ : ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Το ΕΕΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αψηφήσουν τις πιέσεις της εργοδοσίας -προκειμένου να δεχτούν ένα νέο μνημόνιο και να αποδεχτούν τα καταστροφικά μέτρα της τρόικας- με την απειλή ότι δεν θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο ή η εξόφληση της μισθοδοσίας για το μήνα Ιούνιο.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρώτοι πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης του καπιταλισμού με εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς, με μειώσεις μισθών κι απίστευτους εκβιασμούς, με μαύρη κι ελαστική εργασία , με χιλιάδες εργαζόμενους αλλά απλήρωτους μέχρι κι οκτώ μήνες.

Το κεφάλαιο, μικρό ή μεγάλο, αντιμετωπίζει την εργατική τάξη ως αντικείμενο της εργασίας, η εργατική τάξη πρέπει να αντιμετωπίσει τον εαυτό της ως υποκείμενο της ιστορίας και να πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και στο στυγνό εκβιασμό που υποθηκεύει τη ζωή της.

Και μόνο με την απειλή ενός δημοψηφίσματος, τα αφεντικά προχωράνε σε ανοιχτή στάση πληρωμών σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, με επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων. Ταυτόχρονα συνδέουν τη θέση στη δουλειά του καθενός μας, με το αν θα ψηφίσουμε «σωστά», με βάση τα συμφέροντά τους, στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Κάτω τα χέρια από τις δουλειές μας, το ΟΧΙ μας στο δημοψήφισμα είναι μόνο η αρχή.
Καλούμε τους εργαζόμενους (επώνυμα ή ανώνυμα) να καταγγείλουν άμεσα, την 1η Ιουλίου, τις περιπτώσεις μη καταβολής μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου με τη δικαιολογία του ελέγχου ροής κεφαλαίων στις τράπεζες (capital control).

Το ΕΕΚ θα σεβαστεί πλήρως τα στοιχεία των εργαζομένων και θα διαβιβάσει άμεσα τις καταγγελίες για τις επιχειρήσεις που αρνούνται να καταβάλλουν τη μισθοδοσία του Ιουνίου:

• Στο σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό που ανήκει ο εργαζόμενος
• Στην αντίστοιχη Ομοσπονδία ή Εργατικό Κέντρο
• Στην ΟΤΟΕ και στον οικείο σύλλογο
• Στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας
• Στην τράπεζα και στο οικείο υποκατάστημά της μέσω του οποίου πληρώνεται ο εργαζόμενος.
• Σε πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες της έδρας ή του υποκαταστήματος της επιχείρησης.


Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συγκροτήσουν επιτροπές οικονομικού ελέγχουν για να διαπιστώσουν οι ίδιοι με τα δικά τους μέσα, όλες τις περιπτώσεις των καταγγελιών.

Καλούμε όλα τα κόμματα της αριστεράς, οργανώσεις, πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες να πράξουν το ίδιο, ανοίγοντας γραμμή καταγγελιών.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: 6945 032 200 | 6972 004 219

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου