* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι Εργαζόμενοι Και Οι Εργαζόμενες Να Μην Ανεχτούν Τη ΝΤΡΟΠΗ Του ΝΑΙ Από Τη ΓΣΕΕ!!

 ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν είχαμε καμία αυταπάτη για τη στάση και την άποψη των ξεφτισμένων συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ: και σε αυτή την κρίσιμη μάχη θα τάσσονταν με το πλευρό των αφεντικών τους. Πρόθυμα στοιχίθηκαν πίσω από τη Μέρκελ και το Σαμαρά , πίσω από τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματίες που εκβιάζουν και τρομοκρατούν τις τελευταίες ημέρες τους εργαζόμενους για να υποκύψουν στις επιθυμίες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Ούτε μία παρέμβαση δεν έγινε από τη ΓΣΕΕ ενάντια στην τρομοκρατία των εργοδοτών!

Όλα αυτά τα χρόνια που ο κόσμος μάτωνε στις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια, που ζητούσε ένα στήριγμα στην ανασφάλεια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτικών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, μέσω των Μνημονίων και των νόμων τους, όλοι αυτοί οι τρόφιμοι των αστικών σαλονιών, εξαντλούσαν την "αγωνιστικότητά" τους σε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Τρόικα, αρνούνταν να συγχρονιστούν με τις λαϊκές διαθέσεις και την κοινωνική διαμαρτυρία, υπονόμευαν μέσω της αδράνειας την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων και των απεργιών.

Η ταύτιση της ΓΣΕΕ με το μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ επιβεβαιώνει πανηγυρικά την απόσταση που έχει από τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων. Επιβεβαιώνει όμως και την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες που αναγνωρίζουν αυτή τη ντροπή να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των πραγματικών εργατικών συμφερόντων.
Διεκδικούμε ένα ΟΧΙ που θα σαρώσει όλο το παλιό και σαπισμένο προσωπικό του συμβιβασμού και της υποταγής στα συνδικάτα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση εργατικών σχημάτων σήμερα στις 6 μμ έξω από τον ΣΕΒ ενάντια στις απειλές των εργοδοτών.

1 σχόλιο:

 1. ΠΑΜΕ: Η ΓΣΕΕ ενισχύει τη γραμμή της υποταγής της εργατικής τάξης στο φόβο και τον εκβιασμό

  «Πριν καν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, έσπευσε να βγάλει Δελτίο Τύπου για το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις δείχνοντας έτσι το ζήλο τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους.

  Το απαράδεκτο αυτό κείμενο της πλειοψηφίας δεν έχει καμιά ισχύ. Όχι μόνο γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία αλλά και γιατί από τη συζήτηση δεν προέκυψε πλειοψηφία με τέτοιο περιεχόμενο.

  Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια και δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.

  Από τη μια λέει όχι στα μνημόνια από την άλλη στηρίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική που γεννά τα μνημόνια. Ορκίζεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

  Αναμασά τα ίδια τα εκβιαστικά διλήμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων, του πολιτικού τους προσωπικού, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ.

  Με τη θέση της ουσιαστικά καλεί την εργατική τάξη να αποδεχτεί ως μονόδρομο την στρατηγική της ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Ενισχύει τη γραμμή της υποταγής της εργατικής τάξης στο φόβο και τον εκβιασμό.

  Ενισχύει την άποψη ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης μπορεί να είναι υπόθεση διαπραγματευτών μέσα στους κανόνες και τις δεσμεύσεις της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ταυτίστηκε για ακόμα μια φορά με τα μέτρα της ΕΕ της ΕΚΤ του ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά βάζει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, του μεγάλου κεφαλαίου γενικότερα.

  Το ΠΑΜΕ ανέδειξε στη συνεδρίαση την επιθετικότητα των εργοδοτών που οξύνεται σε κάθε χώρο δουλειά αξιοποιώντας τις εξελίξεις. Απαίτησε να παρθούν μέτρα παρέμβασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών , καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες.

  Η εργατική τάξη να ξεπεράσει τις παγίδες του φόβου των εκβιασμών και των αυταπατών. Να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του.

  Να ξεπεράσει και να γυρίσει την πλάτη της στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποτελούν τροχοπέδη για τη δυνατότητά της να προετοιμαστεί να οργανωθεί να αντεπιτεθεί απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική και τελικά να ανοίξει τη δική της προοπτική.

  Να μη γίνει συνένοχη στην αντεργατική πολιτική τους. Να μην επιλέξει μόνη της το μνημόνιο που θα την καταδικάσει σε διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.

  Αυτή η στάση να εκφραστεί την Κυριακή με μαχητικό ρεύμα αντίθεσης στα μνημόνια και την ΕΕ που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας. Ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων».

  ΑπάντησηΔιαγραφή