* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΝΑΡ : Ανακοίνωση Για Το Αποτέλεσμα Του Δημοψηφίσματος

Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του ΟΧΙ στις προσταγές Ε.Ε.. Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ αποτελεί ένα θρίαμβο των λαϊκών διαθέσεων αντίστασης και ανυπακοής και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο.

Αποτελεί μία απάντηση του ελληνικού λαού στην εκστρατεία της οικονομικής ολιγαρχίας, της βάρβαρης εργοδοτικής τρομοκρατίας, του κλεισίματος των τραπεζών, της επιχείρησης εκφοβισμού των καθεστωτικών ΜΜΕ που οργίασαν υπέρ του ΝΑΙ, της επιστράτευσης όλου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με τη συνδρομή δημοτικών – περιφερειακών αρχών και των διεφθαρμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ.

Είναι το ΟΧΙ των φτωχών, της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων, των αποκλεισμένων, των τσακισμένων των μνημονίων απέναντι και ενάντια στο ΝΑΙ της πλουτοκρατίας, της ευρωκρατίας, του φόβου και του ραγιαδισμού, ένα ΟΧΙ που εκφράζει την απόφασή τους να αφήσουν πίσω τους την κόλαση των μνημονίων. Είναι το όχι που κατατρόπωσε τους υποστηριχτές του ΝΑΙ, του «Μένουμε στην Ευρώπη», του μονόδρομου της Ε.Ε. των πολυεθνικών και του ευρώ, της επιτροπείας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του σφαγείου των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η λαϊκή θέληση μπήκε μαζικά και ανατρεπτικά στο προσκήνιο με τη χαραμάδα που άνοιξε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Η νίκη αυτή θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται ή να ακυρώνεται με ηττοπαθείς λογικές.

Μέσα στο λαϊκό ρεύμα του ΟΧΙ, αναδείχτηκε ένα ισχυρό τμήμα του «όχι της ρήξης», του «τριπλού όχι» στους εκβιασμούς των δανειστών, στα κυβερνητικά μνημόνια, στην ΕΕ. Το μαχητικό αυτό τμήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τελική έκβαση της μάχης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρόβαλε ένα δειλό και υπονομευμένο ΟΧΙ, επιδιώκοντας να αποφύγει τη ριζοσπαστικοποίησή του λαού. Προχώρησε στο δημοψήφισμα αφού για μήνες διαπραγματεύτηκε με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και της ΕΚΤ για μια «βιώσιμη συμφωνία». Άφησε ανεξέλεγκτη την κίνηση κεφαλαίων με αποτέλεσμα να «αδειάσουν» οι τράπεζες από τους μεγαλοκαταθέτες. Δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού και αντίθετα πρότεινε η ίδια ένα μνημόνιο 8 δισ. με βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Ακόμα και σήμερα δηλώνει την πίστη της στην Ε.Ε. και διατυμπανίζει ότι θα έχει συμφωνία εντός 48 ωρών. Τώρα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εξαργυρώσει το περήφανο λαϊκό όχι σε ένα νέο μνημόνιο σαν αυτό που πρότεινε πριν το δημοψήφισμα. Το όχι στις προτάσεις των δανειστών είναι όχι και στο δικό της μνημόνιο!

Η επόμενη μέρα πρέπει να σημάνει το ξεδίπλωμα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης, την κλιμάκωση της πάλης για την επιβολή της ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών και στόχων του κινήματος για δουλειά, μισθούς συντάξεις, υγεία, παιδεία. Για το κτύπημα των εκβιασμών και της ασυδοσίας εργοδοτών-τραπεζιτών-καναλαρχών. Για να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι για να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ με αυταπάρνηση. Χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν όλες τις δυνάμεις για τη λαϊκή νίκη, με ενωτικό πνεύμα και πολιτική αυτοτέλεια. Είμαστε περήφανοι γα την στάση μας και την συνεισφορά μας στη λαϊκή υπόθεση. Θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να γίνουν πράξη αυτά που ψήφισε ο λαός ενάντια στη λαϊκή φορομπηξία της αύξησης του ΦΠΑ, στη μείωση συντάξεων και μισθών, την αύξηση των ορίων για σύνταξη, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση ΕΚΑΣ και τα άλλα αιματηρά αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στις κυβερνητικές προτάσεις για νέα συμφωνία.

Για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και για ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη, για μια ελεύθερη ζωή χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με την εργατική τάξη και τον λαό στο τιμόνι.

Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 5 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου