* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποια Η Αναγκαία Αιτία Για Την Κυβέρνηση Της Φονικής Έκρηξης Στον Βόλο Που Σκότωσε Πεζοναύτες;

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ αφήνουν να διαρεύσει ότι σε αστοχία του πυρομαχικού οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη όλμου που σκότωσε δύο ΕΠ.ΟΠ. έναν στρατιώτη κι έχει τραυματίσει βαριά έναν υπολοχαγό.

Αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία.
Φυσικά βγάλαν από τη μέση τις πληροφορίες για την ευθύνη του όπλου... γιατί τότε θα αναδεικνύονταν η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό στρατό.
Έθαψαν την εκδοχή του ανθρώπινου λάθους που επίσης αρχικά οι ίδιοι πρόβαλαν γιατί σε προεκλογική περίοδο θέλουν να τα έχουν καλά με τους στρατιωτικούς!
Από την άλλη μεριά κανείς δεν κάνει κουβέντα για τις 
περικοπές και τις άθλιες-επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα, ενώ δαπανούν δις για το ΝΑΤΟ και άχρηστα όπλα. 

Η έκρηξη έγινε στο στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ. Τις βολές έκανε το 505 Τάγμα Πεζοναυτών. 
Η έκρηξη του όλμου ήταν φονική. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο υπολοχαγός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Βόλου με βαριά τραύματα.
Κανένας δεν Παραιτείται!
Κανένας δεν λαμβάνει την ευθύνη για την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Κανένας δε λαμβάνει την ευθύνη για ότι συμβαίνει καθημερινά στις μονάδες.
Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνουν λυπημένοι, κήρυξαν τριήμερο πένθος και συνεχίζουν!
Άντε λοιπόν, πάμε για τις επόμενες ασκήσεις με πραγματικά πυρά...

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. ΕΚΔΗΩΣΗ:
  “Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα:
  Το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους”

  ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10 ΣΤΙΣ 20:00

  Στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19)

  Ομιλητές : Ν. Αργυρίου, Π. Γιάνναρη

  Την εκδήλωση διοργανώνουν:
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι άλλο αίμα στο βωμό του «αξιόμαχου».
  Απαγόρευση τώρα των ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

  Το τραγικό δυστύχημα σε πεδίο βολής στην περιοχή των Γλαφυρών του Βόλου που είχε ως απολογισμό το θάνατο 2 επαγγελματιών οπλιτών και ενός φαντάρου που εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία, καθώς και τον βαρύ τραυματισμό ενός υπολοχαγού δεν είναι αποτέλεσμα τις «κακιάς τύχης», ούτε οφείλεται στην αστοχία του πυρομαχικού, όπως αφήνουν να διαρρεύσει κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αποτελεί μια ακόμη ολέθρια συνέπεια του κυβερνητικού success story, το οποίο πέρα από τον γενικό στραγγαλισμό των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, επιζητά την τόνωση των «εθνικών ιδανικών» με ασκήσεις με πραγματικά πυρά και φαντάρους που να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμα υλικά.
  Η κυβερνητική συμμορία, αλλά και η ένταξη στα στρατιωτικά και πολιτικά δόγματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στα στρατόπεδα μέσω των διαρκών περικοπών σε κάθε τι που αφορά την ανθρώπινη ζωή και επιβίωση, την ίδια στιγμή που δαπανώνται εκατοντάδες δισεκατομμύρια για άχρηστα όπλα και για τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές «ειρηνευτικές» αποστολές. Είναι εκείνοι που χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος και τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών και στελεχών, κλιμακώνουν τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά για το θεαθήναι και για τις φωτογραφίσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού εθνικής άμυνας και των ανώτατων αξιωματικών.
  Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ανέφερε, πως οι αδικοχαμένοι φαντάροι «έπεσαν στο καθήκον». Δεν είναι καθήκον κανενός να παίζει τη ζωή του στη ρώσικη ρουλέτα ασκήσεων με πραγματικά πυρά για να διατηρείται η έπαρση της σαπίλας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των φασιστικών τους θυλάκων στο στρατό. Καθήκον όλων μας είναι να μην κρυφτούν ξανά οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπεύθυνοι πίσω από ανέξοδες δηλώσεις θλίψης, την ίδια στιγμή που αύριο κιόλας θα επαναλάβουν ξανά ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Την ίδια στιγμή που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν όλους μας με τα έργα και τις πράξεις τους. Απαιτούμε να παραιτηθεί τώρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται ηθικά και υλικά με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών στρατιωτών.

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
  07/10/2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κυβέρνηση και το υπουργείο εθνικής άμυνας δολοφόνησαν τρεις νέους και τολμούν να μιλάνε για ατύχημα! Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ηγεσία του ελληνικού στρατού και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αποτελούν απειλή και μάλιστα θανάσιμη για τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό. Δύο ΕΠ.ΟΠ και ένας δεκαεννιάχρονος στρατιώτης έχασαν την ζωή τους στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο όταν κατά την διάρκεια βολών βαρέων όπλων Πεζικού υπήρξε έκρηξη όλμου. Αυτό είναι το κόστος της εξασφάλισης του αξιόμαχου και της διαρκούς προετοιμασίας του ελληνικού στρατού.

  Το συμβάν ήρθε τραγικά ειρωνικά να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά την άσκηση ‘’Παρμενίωνας’’, όπου για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ‘’success story’’ και η δίψα του πρωθυπουργού και του υπουργού εθνικής άμυνας για προβολή και φωτογραφίες, γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά εκτεταμένης χρήσης πραγματικών πυρών. Όλη αυτήν την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την επικινδυνότητα της χρήσης τους, για την τοξικότητα και το οικολογικό έγκλημα που προκαλούν καθώς και για τις επιπτώσεις τους στην επιβάρυνση της ζωής των τοπικών κοινωνιών. Όλοι οι κίνδυνοι αγνοήθηκαν εγκληματικά με αποτέλεσμα την δολοφονία των τριών νέων ανθρώπων. Από την πλευρά του ο υπουργός άμυνας κήρυξε με υποκρισία πένθος στις ένοπλες δυνάμεις την στιγμή που διαρροές των υπευθύνων έρχονται να προσβάλουν την μνήμη των νεκρών μιλώντας πιθανότατα για αστοχία υλικού. Μας θυμίζει τις αισχρές δηλώσεις για την «αμορφωσιά» των νέων που πέθαναν επιχειρώντας να ζεσταθούν από ένα μαγκάλι. Εννοείται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένας ο οποίος να παραιτηθεί για το ζήτημα

  Είναι αυτονόητο ότι η συνεχής χρήση πραγματικών πυρών πέρα από την προβολή που προσφέρουν στους αξιωματούχος είναι και ένας τρόπος ώστε να συνεχίζονται οι παραγγελίες και οι πολεμικοί εξοπλισμοί καθώς και στην διατήρηση με αίμα και χρήμα ενός στρατού-προστάτη των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων όπλων. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί 16 δις ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό φέρνοντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως στην αναλογία στρατιωτικών δαπανών και ΑΕΠ. Η ίδια κυβέρνηση που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, επιβάλλοντας την πιο άγρια λιτότητα δεν διστάζει να ενισχύσει τη στρατιωτική βιομηχανία με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο.

  Τέρμα πια ο εμπαιγμός και τα κροκοδείλια δάκρυα. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ανέφερε, πως οι αδικοχαμένοι φαντάροι «έπεσαν στο καθήκον». Δεν είναι καθήκον κανενός να παίζει τη ζωή του στη ρώσικη ρουλέτα ασκήσεων με πραγματικά πυρά για να διατηρείται η έπαρση της σαπίλας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των φασιστικών τους θυλάκων στο στρατό. Καθήκον όλων μας είναι να μην κρυφτούν ξανά οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπεύθυνοι πίσω από ανέξοδες δηλώσεις θλίψης, την ίδια στιγμή που αύριο κιόλας θα επαναλάβουν ξανά ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Την ίδια στιγμή που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν όλους μας με τα έργα και τις πράξεις τους.

  Πρέπει άμεσα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η διαρκής πολεμική προετοιμασία. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Είναι άμεση ανάγκη να ανατραπεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτική της! Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να γίνουν γρανάζι των πολεμικών μηχανών! Καλούμε σε συγκέντρωση στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού για πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή