* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοδιαχεριζόμενο Κυλικείο Νομικής : Η Aλληλεγγύη Nίκησε, Kουφάλες – Ο Νίκος Ρωμανός Kέρδισε Tη Zωή Tου Mε Tη Zωή Tου

Η αλληλεγγύη νίκησε, κουφάλες

Ο Νίκος Ρωμανός κέρδισε τη ζωή του με τη ζωή του

Ο ανυποχώρητος και ακηδεμόνευτος αγώνας του αναρχικού αγωνιστή Ν. Ρωμανού σε συνδυασμό με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης ανάγκασε το κράτος σε υποχώρηση. Σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, το κίνημα αλληλεγγύης στάθηκε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων καταλήψεις κεντρικών σχολών και πανεπιστημίων, δημαρχείων, εργατικών κέντρων και άλλων δημοσίων κτιρίων, μαζικές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς εμπορικών κτιρίων, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής κ.λ.π. Ένα κίνημα που ουσιαστικά ξεπέρασε τις θεσμικές και γραφειοκρατικές κανονικότητες και απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούν να δοθούν αγώνες και να κερδίσουν.

Πρόκειται για μια νίκη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης σε μια εποχή γενικευμένου φόβου και απάθειας, μια νίκη των δυνάμεων της ζωής ενάντια στο θάνατο. Ωστόσο δεν τρέφουμε αυταπάτες και πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε, καθώς ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν τελειώνει εδώ. Η νέα κρατική στρατηγική που περνάει μέσα από τα «βραχιολάκια», τις φυλακές τύπου Γ’, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, την ποινική διαχείριση των πολιτικών αντιφρονούντων, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, τον αποκλεισμό κομματιών της κοινωνίας και την καταναγκαστική εργασία μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς» εργασίας, στα οποία μεσολαβεί ο οαεδ, είναι υπόθεση όλων όσων επιθυμούν να αναπνέουν ελεύθερα ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ας υψώσουμε, λοιπόν, το ανάστημα μας για ακόμη μια φορά ενάντια σε κάθε επίδειξη δύναμης της κυριαρχίας.

Δεν ξεχνάμε επίσης τους συλληφθέντες αυτού του αγώνα και το όργιο αστυνομικής καταστολής και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλες/ους εκείνες/ους που βάλανε και αυτές/οί το σώμα τους ανάχωμα για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

Υ.Γ.1. Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το τονίζουμε σε όλους τους τόνους: θέλουμε το πανεπιστήμιο ένα δημόσιο χώρο ανοιχτό στις κοινωνικές διεργασίες και μακριά από την αντίληψη ότι αυτό ανήκει μόνο στην «ακαδημαϊκή κοινότητα». Άλλωστε, αυτή του η νοηματοδότηση είναι που επιτρέπει στη γνώση να σπάσει τα στεγανά των κυρίαρχων καναλιών διαχείρισής της και να χρησιμοποιηθεί προς απελευθερωτικούς σκοπούς. Υπό αυτό το πρίσμα, η διήμερη κατάληψη της Νομικής –έξω από τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων- εδαφικοποίησε την αλληλεγγύη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα και παρέχοντας σ’ όλους εμάς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της νομικής, τους αυριανούς νομικούς επιστήμονες, δικηγόρους και δικαστές, μια καλή ευκαιρία για αναστοχασμό πάνω στην έννοια του νόμου, της νομιμότητας, της δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι λόγω της πίεσης του χρόνου εξαιτίας της κατάστασης υγείας του απεργού και απέναντι στην εξαιρετική κρατική διαχείριση, η Νομική καταλήφθηκε με αυτό τον έκτακτο τρόπο.

Υ.Γ.2. Επειδή πολλά ειπώθηκαν και πολύ διαδικτυακό μελάνι χύθηκε, σε όσους/ες συμφοιτητές/τριες μας άσκησαν καλόπιστα κριτική να πούμε πως συμβαίνει όντως ορισμένες φορές να σου δείχνουν το φεγγάρι κι εσύ να κοιτάς το δάχτυλο. Όσες/οι όμως επιχείρησαν έμπρακτα να προκαλέσουν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών, παίζοντας συνειδητά το παιχνίδι της εξουσίας, θα μας βρίσκουν μια ζωή μπροστά τους στους δρόμους και στους διαδρόμους.

Πηγή : Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου