* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εκβιασμός Kαι Kλοπή Aπό Tην ΑΒ Βασιλόπουλος Σε Βάρος Ανέργου

Το Σάββατο 13/12/2014 στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην οδό Μάρνη 24 στην περιοχή του Μουσείου, ο υπεύθυνος του καταστήματος (ένας εύσωμος τύπος) σταμάτησε έναν νεαρό την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα τραμπουκίζοντάς τον και λέγοντάς του να τον ακολουθήσει μέσα.

Εκεί του ζήτησε να ανοίξει την τσάντα του και να βγάλει ότι έχει μέσα, οπότε και διαπίστωσε ότι ο νεαρός είχε πάρει κάποια πράγματα δίχως να έχει πληρώσει. Τότε αυτός του εξήγησε ότι πηγαίνει χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και αναγκάστηκε να το κάνει αυτό αφού τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθότι είναι άνεργος. Μάλιστα του επισήμανε ότι μεταξύ των πραγμάτων που είχε στην τσάντα υπήρχαν μωρομάντιλα, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει παιδί.

Τότε εκείνος τον εκβίασε λέγοντάς του “έχεις δυο επιλογές, ή θα καλέσω την αστυνομία και θα περάσεις το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο, ή θα πληρώσεις για όλα τα πράγματα που είχες στην τσάντα σου”.

Ο νεαρός αναγκάστηκε να υποκύψει στον εκβιασμό και να περάσει από το ταμείο για να πληρώσει τα πράγματα χρησιμοποιώντας τα τελευταία χρήματα που του είχαν μείνει στην τραπεζική του κάρτα.

Σαν να μη φτάνει το γεγονός ότι μέσω εκβιασμού ο υπεύθυνος του καταστήματος τον εξανάγκασε να αγοράσει κάτι, φεύγοντας ουσιαστικά του έκλεψε όσα αγαθά είχε μόλις πληρώσει οδηγώντας τον στην έξοδο χωρίς να τον αφήσει να τα πάρει.

Όταν ο νεαρός του είπε ότι θέλει τουλάχιστον να πάρει τα μωρομάντιλα, εκείνος του απάντησε ότι “έτσι είναι αυτό το παιχνίδι, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει”, λέγοντάς του ότι σε περίπτωση που ξαναεπισκεφτεί το κατάστημα αυτός θα καλέσει την αστυνομία.

Τα όσα συνέβησαν στην είσοδο του καταστήματος τα είδα με τα μάτια μου, ενώ τα υπόλοιπα μου τα περιέγραψε ο νεαρός που αμέσως μετά από το συμβάν κάθισε σε κάτι σκαλιά κοντά στο κατάστημα κλαίγοντας. Για παν ενδεχόμενο του ζήτησα και ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που κάτι χρειαστεί.

Συγχαρητήρια στην ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία την ίδια στιγμή που διαφημίζει τον εαυτό της για “δράσεις αλληλεγγύης”, εκβιάζει και κλέβει φτωχούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κ.Μ.

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου