* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε O Aντιστασιακός Aναρχικός Aγωνιστής Βασίλης Καραπλής

«Είμαι αναρχικός γιατί δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι σ΄όλο τον πλανήτη που τους βασανίζει η εξουσία».

Έφυγε τα ξημερώματα ο Βασίλης Καραπλής. Παρ’όλο που ο ίδιος σιχαινόταν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ο Βασίλης υπήρξε μία από τις ιστορικότερες μορφές του ελληνικού αναρχικού κινήματος και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Συνελήφθη κατά την διάρκεια της χούντας μαζί με τη σύντροφό του Κάτια Καμπιώτου για ένοπλη αντίσταση. Όταν δήλωσε πως είναι «αναρχικός» ο εισαγγελέας τον ρώτησε παραξενεμένος «και τι είναι αυτό;».

Βασανίστηκε, φυλακίστηκε και παρόλο που τελείωσε τη νομική οι χουντικοί δεν του χορηγούσανε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Βασίλης δεν «εξαργύρωσε» όπως τόσοι και τόσοι την πάλη του κατά της δικτατορίας αλλά συνέχισε να αγωνίζεται για την αναρχία είτε στους δρόμους, είτε μέσα στα δικαστήρια, είτε -κυρίως- μέσω του «Ο Αναρχικός, δελτίο πληροφόρησης», (το πρώτο αναρχικό έντυπο χωρίς αντίτιμο) στο οποίο υπήρξε ο κινητήριος μοχλός για 395 τεύχη. Δεν θα προσθέσουμε περισσότερα παρά μόνο την ελπίδα μας ότι εκεί που πήγε ξαναέσμιξε με την πολυαγαπημένη του Κάτια που τόσο του κόστισε η απώλειά της.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο νεκροταφείο Καισαριανής στις 2.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου