* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Και Τώρα...Εκλογές.../ Κάτι Τρέχει...

Και Τώρα...Εκλογές.../ Κάτι Τρέχει.../ 29-12-2014 / του Μπάτη

Με ψήφους 168 υπέρ και 132 παρών η βουλή απέρριψε την υποψηφιότητα Δήμα και ως εκ τούτου η χώρα βαδίζει σε εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δημιούργησαν φραστικά επεισόδια μικρής έκτασης.

Κρίνοντας το αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μίλησε για ιστορική στιγμή και τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το όχημα που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και τη λιτότητα. Άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη βεβαιότητα για αυτοδυναμία του κόμματος τους στις εκλογές.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος συνέχισαν τη γνωστή ιστορία της κινδυνολογίας και ανέφεραν ότι χωρίς τα κόμματα τους στην εξουσία θα έρθει η καταστροφή για το τόπο, και ότι μόνοι αυτοί αποτελούν εγγύηση της σταθερότητας και της ομαλότητας.

Το ΚΚΕ πήρε αποστάσεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα και τόνισε ότι μόνο η ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες του λαού την επόμενη μέρα ενάντια στα μέτρα που θα έρθουν και στις διεκδικήσεις που θα επιδιώξει ο λαός. 

Οι δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς και του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου, πέρα από το γεγονός αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ή θα επανεκλεγούν οι ίδιοι, και πέρα από το γεγονός αν κάποιοι θα ψηφίσουν και κάποιοι όχι, δεν μπορεί παρά να συμμετέχει και να οργανώσει τους αγώνες που θα αναπτυχθούν στην νέα περίοδο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία πάντα στην προοπτική για την δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας ελευθερίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της κοινωνίας του ελευθεριακού κομμουνισμού και των εργατικών συμβουλίων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου