* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Προς την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ / του Γ. Ρούση

του Γ. Ρούση

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών της 27-28 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Σταθάκης βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες , καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες προσκομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.»

Αυτό σημαίνει ότι κατά τον κύριο Σταθάκη τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τα οποία διατείνεται ότι υπερασπίζεται ο ίδιος και το κόμμα του είναι κοινά με εκείνα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Θυμίζω ότι τον Μάη του 1976 ο ανεκδιήγητος υπουργός εργασίας Κωσταντίνος Λάσκαρης είχε δηλώσει απ’ αφορμή τον περιβόητο νόμο 330 περί εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ο οποίος ουσιαστικά απαγόρευε τις απεργίες, ότι «δεν θα επιτρέψει την πάλη των τάξεων» .

Στην πραγματικότητα ο κύριος Σταθάκης, η αλήθεια είναι δίχως κανένα ενδοιασμό, και όσο πιο ευθαρσώς γίνεται , όχι μόνον δικαιώνει σαράντα περίπου χρόνια μετά τον κύριο Λάσκαρη, αλλά και τεκμηριώνει την δήλωση του, μια και πράγματι αν οι τάξεις έχουν κοινά συμφέροντα και «αφεντικά και δούλοι ένα πράγμα γίναμε ούλοι», τότε τι νόημα έχει και η όποια πάλη των τάξεων , η οποία σύγκρουση που σημαίνει και μονομερή ενέργεια. 

Είναι σαφές ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που αφορά σε ένα επί μέρους ζήτημα όπως το μέγεθος του απεχθούς χρέους, που κατά τον κύριο Σταθάκη και προς μεγάλη ικανοποίηση των δανειστών μας είναι της τάξης του 5%, ούτε για πισωγυρίσματα όπως η μη εθνικοποίηση των τραπεζών, ή η μη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αλλά για μια γενικότερη τοποθέτηση στρατηγικής σημασίας. 

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η τοποθέτηση με την Αριστερά ακόμη και με την πλέον ρεφορμιστική ιστορικά μορφή της, είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς. Το βέβαιο είναι ότι ερμηνεύει τις συνεργασίες με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες και μέχρι πρότινος στελέχη του ΠΑΣΟΚ . Ερμηνεύει ακόμη για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως και δεν κάνει τίποτα για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές . Και κυρίως η τοποθέτηση αυτή του κυρίου Σταθάκη ξεκαθαρίζει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να τον αναδείξει κυβέρνηση για να πείσει τους δυνάστες του ότι εκείνος είναι που θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα τους.

Αν λάθος ερμηνεύω τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ή αν αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καλούνται να το διευκρινίσουν οι αριστεροί σύντροφοι που στεγάζονται στον ίδιο με εκείνον πολιτικό χώρο. Αν όμως τις ερμηνεύω σωστά καλούνται να μας εξηγήσουν, αν και οι ίδιοι όχι πια ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά ως συμμετέχοντες στην κυβέρνηση, θα ακολουθήσουν αυτήν την υπερταξική στρατηγική Σταθάκη . 

Τουλάχιστον έτσι θα συμβάλλουν στο να γνωρίσουν οι πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τι τελικά θα εκπροσωπεί μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του. Μια αριστερή κυβέρνηση; Μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; η μια κυβέρνηση υπερασπιστή των συμφερόντων των δυναστών μας;

Πηγή : zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου