* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Όλοι Και Όλες Στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 23/10 Στα Προπύλαια, στις 12:00 μ.μ.


Όλοι και Όλες στην Πανεκπαιδευτική Πορεία 23/10 στις 12:00 μ.μ. στα Προπύλαια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

2 σχόλια:

 1. Μετά τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση μαθητών από όλη την Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας… ή καλύτερα της βίας, στις 17 Οκτώβρη, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο : οι μαθητές είναι εδώ και δεν θα αφήσουν κανέναν να καταστρέψει το μέλλον και τα όνειρά τους! Ούτε κωλώνουμε μπροστά στα κάγκελα, ούτε στα ΜΑΤ που φυλάνε πιστά το Υπουργείο Παιδείας από τους μαθητές για να καταστρέφουν ανενόχλητα τα λαμόγια οι κυβερνήσεις κι οι επιχειρηματίες την παιδεία! Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα αγώνα του Συντονιστικού Μαθητών Περιστερίου που αναφέρει τα εξής:

  ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ »ΝΕΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ!

  Το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε εποχής διαμορφώνεται με στόχο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας που βασίζονται κατά κύριο λόγο, στο κέρδος και τον ανταγωνισμό. Το «νέο λύκειο» αποτελεί μέσο εξυπηρέτησης αυτών των στόχων. Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε για το «νέο Λύκειο», το σχολείο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο ανταγωνισμού και βαθμοθηρίας .Κάθε μαθητής υποβάλλεται σε τρίχρονες πανελλήνιες εξετάσεις που θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Τράπεζα Θεμάτων. Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρονται ίσες ευκαιρίες στους μαθητές, καθώς εντάσσονται στην παιδεία πιο έντονα τα φροντιστήρια και ενισχύεται η παραπαιδεία . Ο μαθητής αποκτά τυποποιημένη γνώση με σκοπό να ειδικεύεται σε ένα αντικείμενο χωρίς πλατιά μόρφωση, εργασιακά προσόντα και ανοιχτούς ορίζοντες . Ωθείται λοιπόν μεγάλο μέρος των μαθητών στην απόφαση να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να μορφωθεί εξαιτίας των μεγάλων δαπανών – που δε μπορούν να καλυφθούν από τις περισσότερες οικογένειες- και να στρέφεται προς τα Επαγγελματικά Λύκεια ή ακόμη και την παιδική εργασία.

  Πάμε κόντρα λοιπόν στο «νέο λύκειο» , πάμε κόντρα στην υπάρχουσα τάξη των πραγμάτων. Παλεύουμε για ένα 12χρονο υποχρεωτικό, δημόσιο σχολείο για όλους, για την κατάργηση των πανελληνίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Επιδιώκουμε ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,άμεση αύξηση δαπανών για την Παιδεία και φυσικά είμαστε ενάντια στις συγχωνεύσεις ,πόσο μάλλον τις καταργήσεις των σχολείων. Αντιστεκόμαστε στην ύπαρξη φασισμού και τρομοκρατίας στα σχολεία μας.

  Θέλουμε ένα σχολείο που θα παρέχει γνώση με κριτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα, μακριά από την παπαγαλία και τη γνώση κονσέρβα. Ένα σχολείο που θα είναι κύτταρο ελευθερίας και ισότιμης πρόσβασης στη γνώση, χωρίς τη θηλιά των συνεχών εξετάσεων. Ένα σχολείο που θα χωρά τα όνειρά όλων μας! Καλούμε όλους τους μαθητές σε συνελεύσεις που θα γίνονται με το Συντονιστικό Σχολείων Περιστερίου, μια ομάδα μαθητών που δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταλλάξει σκέψεις , απόψεις , ιδέες. Αντιδρούμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις .Όλα αυτά γιατί ήρθε η στιγμή να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αποφασίζουμε για το μέλλον μας!

  Καλούμε όλους τους μαθητές μετά την δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και το κάλεσμα του Συντονιστικού Μαθητών Περιστερίου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων που άφησε χιλιάδες συμμαθητές μας πανελλαδικά στην ίδια τάξη. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία και να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην πορεία στις 23 Οκτώβρη στις 12:00 στα Προπύλαια(μετρό Πανεπιστήμιο)που καλεί το συντονιστικό σχολείων Παλλήνης-Περιστερίου που έγινε μετά την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία θα είναι και οι φοιτητές! Να γίνουν συντονιστικά σχολείων σε όλες τις περιοχές, που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να γίνουμε όλοι μια γροθιά!

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

  Να σημάνει συναγερμός σε όλη την εκπαίδευση και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πανελλαδικά, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και πορείες στις 3 Νοέμβρη!

  Να τελειώνουμε με τη σύγχρονη χούντα που μας επιβάλουν!

  anypotaxtos-mathitis.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ....απόσπασμα...

  Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει! Κάτω η χούντα μέσα κι έξω από τις σχολές!

  Η μάχη των διαγραφών και του ασύλου είναι μια μάχη κεντρική για το φοιτητικό κίνημα. Οφείλουμε να την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κάθε επίθεση τέτοιου είδους που μένει αναπάντητη, κάθε βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας ανοίγει την όρεξη της κυβέρνησης να φτάσει στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης μια ώρα αρχύτερα. Σε όλες τις σχολές πρέπει να πραγματοποιήσουμε έκτακτες γενικές συνελεύσεις και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις με καταλήψεις στις σχολές μας και διαδηλώσεις. Στην πράξη να σπάσουμε την τρομοκρατία κυβέρνησης-πρυτάνεων και να μετατρέψουμε τα όνειρα τους για την ισοπέδωση των ζωών μας και του μέλλοντος μας σε εφιάλτες.

  Η σύγχρονη αυτή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν θα σταματήσει την επίθεσή της απλά και μόνο λόγω της επερχόμενης εκλογικής της ήττας. Χρειάζεται όλοι εμείς, οι «από κάτω», η νεολαία και οι εργαζόμενοι, να τους ανατρέψουμε πριν να είναι πολύ αργά. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολή, σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, να ενώσουμε τον φωνή μας με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και να είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας εξέγερσης, μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα ανατρέψει αυτή την άθλια χούντα και τα μνημόνια της.

  Το καθήκον των φοιτητών σήμερα δεν είναι απλά να διαβάζουμε και να μάθουμε την επιστήμη που διάλεξαμε. Είναι κάτι πολύ παραπάνω: Να σώσουμε τις επιστήμες, το πανεπιστήμιο, την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση από τα νύχια της εγκληματικής συμμορίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και ακόμα παραπάνω, να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί στην απαλλαγή ολόκληρης της κοινωνίας από τον ζουρλομανδύα του καπιταλισμού. Ειδικά για μας τη νεολαία, το μέλλον που μας ετοιμάζουν, δεν είναι μόνο η φτώχεια και η ανεργία αλλά και ο φασισμός και ο πόλεμος. Οι σφαγές σε Παλαιστίνη, Συρία και Αφρική, αλλά κυρίως το φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία που οργανώθηκε και στηρίχτηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δεν πρέπει να μας φαίνονται μακρινά. Αυτοί οι ίδιοι που μας εξοντώνουν σήμερα με τα Μνημόνια, δεν θα διστάσουν αύριο για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους να μας στείλουν σαν «κρέας» για τα κανόνια του πολέμου, ή να μας επιβάλλουν μια δικτατορία ή κι ένα φασιστικό καθεστώς.

  Γι’ αυτούς τους λόγους χρειαζόμαστε ένα ζωντανό, ανανεωμένο, δυναμικό φοιτητικό κίνημα. Με ζωντανές διαδικασίες, αυτοοργάνωση και εσωτερική δημοκρατία, με ζωντανούς φοιτητικούς συλλόγους, ουσιαστικές και συχνές συνελεύσεις, δυναμικές μορφές πάλης, καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές διαδηλώσεις. Για να βγούμε τελικά νικητές σε αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει!  - Καμιά διαγραφή φοιτητή ποτέ και πουθενά.

  - Καμιά σκέψη για δίδακτρα – Κάτω ο νόμος Διαμαντοπούλου.

  - Άυξηση των δαπανών για την δημόσια εκπαίδευση

  - Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία – Κάτω τα χέρια από το Άσυλο

  - Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας.

  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή