* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παπαμιμίκος : Αστυνομία Και Επιχειρήσεις Στα Πανεπιστήμια !

Μιλώντας στο Mega, ο Παπαμιμίκος (γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρώην επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ) ξεκαθάρισε ότι η αστυνομία, και γενικότερα η πειθάρχηση και η καταστολή, χρειάζεται για να προχωρήσει το «επόμενο βήμα» που είναι η σύνδεση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων με την φοιτητική νεολαία.


Όπως ο ίδιος είπε, «όποτε συμβαίνουν έκνομες πράξεις πρέπει να μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. […] Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, μιλάμε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Πώς θα δώσεις κίνητρα σε μια επιχείρηση, σε μια εταιρία, να έρθει να χρηματοδοτήσει ένα μεταπτυχιακό, να απορροφήσει κάποιους φοιτητές, να φτιάξει γραφεία διασύνδεσης, ώστε να βρίσκεται πιο εύκολα δουλειά για τους φοιτητές.Εδώ, έχει φύγει η κουβέντα από ‘κει και μιλάμε για τα αυτονόητα… Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει συγκλήτους, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προκαλεί δολιοφθορές μέσα στα πανεπιστήμια και να πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες».


.....δηλαδή τα αφεντικά, οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις για να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση, την αλλοτρίωση της εργαζόμενης τάξης θέλουν και την νεολαία δεμένη στα πλαίσια της καπιταλιστικής αγοράς όσο και την λειτουργία των ΑΕΙ - ΤΕΙ....αυτό απαιτεί την ήσυχη και κουφή λειτουργία των ιδρυμάτων όσο και των φοιτητών...και αυτό αν δεν μπορεί να επιτευχθεί υπάρχει και το αστικό κράτος, η αστυνομία, τα ΜΑΤ για να επικρατήσει η "τάξη και η ησυχία"....να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε στρατώνες με στρατηγούς τύπου Φορτσάκηδες και λοχαγούς τους μπάτσους...το φοιτητικό κίνημα με την πλούσια εμπειρία του και τους αγώνες του μπορεί και πρέπει να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης - τρόικας, τον αυταρχισμό, τον καπιταλιστικό έλεγχο, την αγορά, την βαρβαρότητα που πετάει στον καιάδα χιλιάδες ανθρώπους...

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι : «Είδαμε για ακόμη μια φορά με το «έτσι θέλω» 50 φοιτητές ή εξωπανεπιστημιακούς να μπαίνουν μέσα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών και να διακόπτουν τη σύγκλητο. Αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν και το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο με την εφαρμογή του νόμου. Ο νόμος πλέον είναι ξεκάθαρος. Λέει ότι όποτε γίνονται έκνομες πράξεις, εφαρμόζεται όπως εφαρμόζεται και σε χώρους εκτός πανεπιστήμιου. Δεν μπορεί στην Ελλάδα -και πόσο μάλλον στον χώρο της Παιδείας- να βλέπουμε τέτοιες εικόνες ντροπής, που δεν συμβαίνουν πουθενά στο εξωτερικό. Ο κ. Φορτσάκης έχει καθυστερήσει να εφαρμόσει τον νόμο. Η αστυνομία έπρεπε να έχει μπει ήδη από χθες».

....καλά πέρα ότι αυτές οι διαμαρτυρίες δεν γίνονται στο εξωτερικό (γίνονται και πιο ακραίες διαμαρτυρίες), γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως ότι ο Φορτσάκης καθυστέρησε (!!!) να εφαρμόσει τον νόμο...η αστυνομία έπρεπε να είχε επεμβεί...καλά οι νομοί είναι δικοί σας...αλλά οι αγώνες, η αλληλεγγύη, η αντίσταση, η ανατροπή είναι δικά μας όπλα και μέθοδοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των συμφερόντων μας...όσο για το μέτρημα των φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν και ήθελαν να συμμετέχουν στην διαδικασία της Συγκλήτου, που είδε εξωπανεπιστημιακούς (;), εκπρόσωποι γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων ήταν οι διαμαρτυρόμενοι...δεν έχουμε την απαίτηση από τον εκπρόσωπο της καπιταλιστικής αγοράς να είναι πιο δημοκρατικός αλλά την απάντηση θα του δοθεί από την νεολαία και την εργατική πλειοψηφία....όταν το κόκκαλο (που αναζητά) θα μπει στην καπιταλιστική βαρβαρότητα για να δώσει τέλος στην ανθρώπινη δυστυχία εκατομμύριον ανθρώπων... 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

2 σχόλια:

 1. Στο πλευρό των φοιτητών, ανεπιφύλακτα

  Του Παναγιώτη Σωτήρη*

  Η εικόνα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκη, να φωνάζει στους φοιτητές του «έξω!» με το δάχτυλο προτεταμένο, σαν γυμνασιάρχης της δεκαετίας του 1950, τα λέει όλα.

  Γιατί ο κ. πρύτανης δεν αποκλείστηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου. Επέλεξε να αποχωρήσει, αρνούμενος να συνομιλήσει με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Τους αντιμετώπισε σαν «ταραξίες» και απείλησε με την αστυνομία. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το δημοκρατικό ήθος που πρέπει να έχει ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος. Μπορεί ο κ. Φορτσάκης να κοιτάξει τους φοιτητές του στα μάτια ύστερα από τέτοια συμπεριφορά;

  Οταν η κυβέρνηση διαλύει τα δημόσια Πανεπιστήμια, με τις απολύσεις διοικητικών, τις περικοπές δαπανών και τις συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις, ο πρύτανης του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι φοιτητικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Ετσι, όμως, παίρνει θέση ανοιχτά στο πλευρό των δυνάμεων που θέλουν να καταστρέψουν τη δημόσια παιδεία.

  Ο κ. Φορτσάκης επικαλείται διαρκώς τη νομιμότητα και η φράση «είστε παράνομοι» χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές εναντίον των φοιτητών, των εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων, ακόμη και προς εμένα που εκπροσωπούσα σημαντική μερίδα της ΠΟΣΔΕΠ. Για το παράνομο κλείδωμα των κτιρίων, όμως, που το βεβαίωσε και η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, δεν είχε να πει κουβέντα.

  Προφανώς και τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ευρύτερα, όμως και ο κ. Φορτσάκης δεν είναι τυχαίος. «Πολυθεσίτης» ως προς διάφορες επιτροπές και συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, με τη δικηγορική εταιρεία στην οποία συμμετέχει να παίζει ρόλο συμβούλου στην εκποίηση του τέως αερολιμένα Ελληνικού, είναι άνθρωπος κοντά στην πολιτική εξουσία.

  Οι επιλογές του κ. Φορτσάκη δεν είναι ατομικές. Εκφράζουν έναν πολιτικό σχεδιασμό να μετατραπούν τα Πανεπιστήμια σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια και να επιβληθεί κλίμα καταστολής ενάντια στα κινήματα που αντιστέκονται στην αγοραία παιδεία, πρώτα και κύρια στην «ανορθογραφία» του μαχητικού φοιτητικού κινήματος που τόσες φορές έχει ανατρέψει κυβερνητικά σχέδια.

  Υποστηρικτές του κ. Φορτσάκη εντός και εκτός Πανεπιστημίων υπάρχουν αρκετοί. Θέλουν ένα Πανεπιστήμιο της αγοράς και πανεπιστημιακούς που να αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο ως εφαλτήριο για επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

  Ομως, υπάρχουν πολλές και πολλοί συνάδελφοι που αισθάνονται ότι ο κ. Φορτσάκης δεν μπορεί να μιλά στο όνομά τους. Που θέλουν να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και θεωρούν τους φοιτητές συνοδοιπόρους στην περιπέτεια της γνώσης και της έρευνας. Που δεν ξεχνούν ότι το 1973 οι «ταραξίες» με τις καταλήψεις τους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτόν τον τόπο, όχι οι υπερασπιστές του «νόμου και της τάξης».

  ……………………………………………………………………………………………

  * Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ

  Πηγή : εφημερίδα των Συντακτών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Καμίνης με το Φορτσάκη, εμείς με τους φοιτητές μέχρι τη νίκη!
  --------------------------------------------------------------------------------------------

  ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

  Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας

  Ο Καμίνης με το Φορτσάκη, εμείς με τους φοιτητές μέχρι τη νίκη!

  Aντι ο Δήμαρχος Καμίνης να ασχοληθεί με το καυτό ζήτημα της σίτισης των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία στην Αθήνα, για τα οποία δεν δίνεται ούτε μία μερίδα φαγητό, ασχολείται με τα προκλητικά καμώματα του πρύτανη Φορτσάκη.

  Ο Καμίνης για άλλη μια φορά ευθυγραμμίζεται με τις επιθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου κατά του φοιτητικού κινήματος μιλώντας προκλητικά «για μειοψηφίες που κρατάνε ομήρους(!) στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ». Την ώρα που οι φοιτητές υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο μαζί με τους εργαζόμενους που την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκαν κλεισμένοι με λουκέτα και ΜΑΤ στο χώρο εργασίας τους, την ώρα που δίνουν τη μάχη κατά των απολύσεων και της αντικατάστασης των υπηρεσιών με ιδιωτικά συνεργεία φύλαξης και καθαριότητας, ο Καμίνης του κάνει πλάτες σε αυτό το αυταρχικό κατήφορο.

  Ο Φορτσάκης νομίζει ότι μπορεί να διοικεί ως φρούραρχος το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

  Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα και να μετατρέψει το πανεπιστημιακό άσυλο σε χώρο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων ερευνητικών κέντρων και των πολυεθνικών εταιριών. Βαδίζοντας προς το εορτασμό της 17ης Νοέμβρη να τους θυμίσουμε ότι «οι μειοψηφίες» έριξαν τη χούντα και κατοχύρωσαν με αίμα τις ελευθερίες και το άσυλο.

  Δεν ωφελούν την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων οι επιθέσεις των στελεχών του ΚΚΕ, όπως του Νίκου Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών με τις μαχητικές μορφές που επιλέγουν μέσα από τις συνελεύσεις τους. Η αριστερά πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων, χωρίς καμιά προσαρμογή στα κελεύσματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ολοταχώς προχωράει σε συμβιβασμούς «εφ΄ όλης της ύλης» και ζητάει εκλογική αναμονή και εναπόθεση των ελπίδων στις υποσχέσεις μιας άλλης διακυβέρνησης.

  Ο Νοέμβρης πρέπει να γίνει μήνας κλιμάκωσης για να διώξουμε τη κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και Τροικανών, τη κυβέρνηση των απολύσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, του ρατσισμού και της καταστολής.

  Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη πρέπει να στηριχτεί και από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ με απεργία. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί με το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη στο ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και τη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή