* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μαδρίτη : Εκκένωση Tου Aναρχικού Kατειλημμένου Kοινωνικού Kέντρου La Gatonera

Νωρίς το πρωί της 27ης Οκτώβρη η ισπανική μπατσαρία εκκένωσε την αναρχική κατάληψη La Gatonera, επί της οδού Αμιστάδ, στη μαδριλένικη συνοικία του Καραμπαντσέλ. Η κατάληψη είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των Αρχών κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων λειτουργίας της, αλλά είχε κρατήσει πάντοτε αδιαπραγμάτευτη στάση. Η πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο ειδοποιητήριο έξωσης.

Η εκκένωση της Gatonera αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στις αναρχικές υποδομές διεθνώς και μια υπενθύμιση πως η αντεπίθεση στα όργανα, δομές και πρόσωπα της κυριαρχίας δεν παίρνει αναβολή. Δεν ξεχνάμε τη στήριξη που έδειξαν τα συντρόφια στο εγχείρημα του Contra Info φιλοξενώντας εκδηλώσεις του δικτύου μας σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς αιχμαλώτους στην Ελλάδα και διεθνώς. Τους στέλνουμε τη δύναμή μας, τίποτα δεν τελείωσε.


Ακολουθεί η ανακοίνωση των καταληψιών:

Το κράτος προστάζει, ο Τύπος στοχοποιεί και οι μπάτσοι εκκενώνουν την Gatonera. Έτσι ξεκινάει γι’ άλλη μια φορά η αφήγηση αυτής της ιστοριάς, η οποία απέχοντας πολύ από το να αποτελεί κάτι το καινοφανές, καταλήγει να ‘ναι μια ύποπτη ρουτίνα. Μια αηδιαστική ρουτίνα όπου τα χτυπήματα της καταστολής και του φόβου κάνουν ένα ολόκληρο κίνημα και μια ιστορία αναρχικού αγώνα να συνηθίζει σιγά σιγά στην εσωτερίκευση αυτής της τόσο κανονικοποιημένης αίσθησης. Η σημαντικότητα τόσων γενιών που πέρασαν, η καθεμιά για χρόνια, προκειμένου να δείξουν πως μια άλλη ζωή είναι πιθανή, πως υπάρχει επιλογή έξω από το σύστημα που ζούμε, πως μας στοχοποιούν επειδή δεν θέλουμε να είμαστε ξανά κομμάτι της αθλιότητάς τους κι επειδή αποζητάμε να διευθύνουμε εμείς τη ζωή μας.

Εκκενώνοντας τα κοινωνικά κέντρα επιδιώκουν να καταστήσουν ως μόνη διέξοδο τον φόβο, την παράλυση των αγώνων που στοχεύουν στη ρίζα του προβλήματος, την κανονικοποίηση της καταστολής και την αφομοίωσή της από πλευράς όσων μάχονται, πλασάροντας έτσι μια επιλογή διαχειρίσιμη και καθ’ όλα ελεγχόμενη, όπως είναι η θεσμοποίηση κάθε μορφής αγώνα, ώστε να μην τους ξεφύγει από τα χέρια, είτε με τη δημιουργία νέων κομμάτων της αριστεράς, είτε με παροχή χώρων ή τη διαπραγμάτευση με κάθε είδους θεσμό. Απ’ αυτό εμείς βγάζουμε μονάχα ένα συμπέρασμα: οι νόμιμοι αγώνες δεν έχουν αντίκτυπο, ειδάλλως δεν θα ήταν νόμιμοι.

Δεν λογαριάζουν όμως πως ακόμα υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, να μην τ’ αφήσουν αυτό να περάσει έτσι, είτε από προσωπική αξιοπρέπεια ή από συλογική αλληλεγγύη. Η εκκένωση της Gatonera δεν σημαίνει παρά το σφράγισμα ενός κτηρίου, μιας και την κατάληψη αυτού του κτηρίου τη συναπάρτιζαν τα άτομα που το είχαν μετατρέψει σε χώρο αναρχικό, εργαλείο αγώνα, συνενοχής, συνάντησης και δημιουργίας νέων σχέσεων.

Μας εκκένωσαν από το κτήριο της οδού Αμιστάδ, αλλά ούτε στο παραμικρό δεν κατάφεραν αυτό που επιδίωκαν: να μας φοβίσουν.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτό και να τους δώσουμε να το καταλάβουν: Αυτό δεν είναι το τέλος, είναι η συνέχεια ενός εγχειρήματος 7 χρόνων που θα προχωρήσει όπως, όταν κι εκεί που αποφασίσουμε εμείς.

Αντίστοιχα πιστεύουμε πως αν κι αυτή η επιχείρηση αποτελεί τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού ενάντια στα κοινωνικά κέντρα, η εκκένωση της Gatonera δεν έγινε τυχαία, έχουμε επίγνωση γι’ αυτό. Σταθήκαμε ακλόνητοι σε προηγούμενες περιπτώσεις, όντας ανυποχώρητοι απέναντι στις απειλές, προσπαθώντας να είμαστε όσο πιο πιστοί γίνεται στις ιδέες μας. Στο παρελθόν λάβαμε απειλές για εκκένωση αλλά και επί προσωπικού, μας σαμποτάρανε την κατάληψη σε κάμποσες περιπτώσεις, και κατά καιρούς δεν έλειψαν και τα ντράβαλα με τις δυνάμεις της τάξης. Δεν ανατρέξαμε σε καταγγελίες, στη θυματοποίηση ή σε τυπικούρες. Ο τρόπος με τον οποίο αντιπαλέψαμε ήταν να συνεχίσουμε στη γραμμή μας, που στην τελική είναι κι αυτή που μας έβγαλε σ’ αυτό το τέρμινο. Περήφανοι γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε τις συνέπειές του, γιατί μας δείχνει πως έτσι τους κάνουμε ζημιά κι επομένως είμαστε σε καλό δρόμο.

Όλο δαύτο μόλις ξεκίνησε. Ανάψανε μια σπίθα που θα μας φανεί χρήσιμη για να σπρώξουμε τον αγώνα στο επόμενο στάδιο με περισσότερη όρεξη από ποτέ κι ακόμα μεγαλύτερη λύσσα κι αποφασιστικότητα.

Σε όσους κι όσες σταθήκατε σε αλληλεγγύη όταν χρειάστηκε, σας λέμε πως είμαστε πολύ περήφανοι για όλους σας. Σε όσους κι όσες πράξατε ώστε να είναι δυνατή η κατάληψη Gatonera, σε όσους κι όσες κρατήσατε την ουσία του χώρου, σε όσους κι όσες ρίξατε τόση δουλειά μαζί μας.

Η απάντηση που θεωρούμε συνεπής είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα, να οπτικοποιήσουμε αυτή την απάντηση όπως ο καθένας κρίνει κατάλληλο, κρατώντας την αρχική ιδέα πως η Gatonera στόχευε πάντα στην πραγμάτωση της αποκέντρωσης των γειτονιών και της άμεσης δράσης.

Όσο για σας, μαφιόζοι, πολιτικοί, μπάτσοι, επιχειρηματίες, εκμεταλλευτές, μισθοφόροι, δολοφόνοι, ρουφιάνοι, βασανιστές…

… αυτή δεν ήταν παρά μόνο η αρχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

Πηγή : mpalothia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου