* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Επεισόδια Στα Προπύλαια Φοιτητών - ΜΑΤ

13.00 μ.μ. ΕΚΤΑΚΤΟ

Ένταση επικρατεί στα Προπύλαια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ (που έριξαν δακρυγόνα). Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης.....(περισσότερες πληροφορίες αργότερα).....Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ


3 σχόλια:

 1. Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Φορτσάκης;

  Αναρωτιέται κανείς μήπως εάν διοικούσαν τα Πανεπιστήμια το 1973 τέτοιες πρυτανικές αρχές καλούσαν οι ίδιες τα τανκς να εισβάλουν στο χώρο του Πολυτεχνείου!

  του Παναγιώτη Σωτήρη

  Τα όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πρέπει να απασχολήσουν οποιονδήποτε αγωνιά για το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Όπως είναι γνωστό, την Δευτέρα 13/10 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν προγραμματίσει ειρηνική διαμαρτυρία στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η απάντηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη ήταν αφενός να κλειδώσει το κτίριο και αφετέρου να ειδοποιήσει την αστυνομία με αποτέλεσμα διμοιρίες ΜΑΤ να καταφθάσουν αποκλείοντας το χώρο. Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Πρυτανεία υπερασπίστηκε την πρακτική της, λέγοντας ότι οι πρυτανικές αρχές «ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την Αστυνομία για τον κίνδυνο κατάληψης της Πρυτανείας και την σκοπιμότητα αποτροπής της». Έκτοτε μια κλούβα των ΜΑΤ σταθμεύει πλησίον του κεντρικού κτιρίου, ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κινδύνους από την πρακτική να κλειδώνεται το κτίριο κατά τις εργάσιμες ώρες. Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ πλέον καθιστούν σαφές ότι οποτεδήποτε διαμαρτύρονται οι φοιτητές, θα καλούν την αστυνομία για να τους απωθεί ή και να τους συλλαμβάνει. Ανάλογες εξαγγελίες περί προσκλήσεως του εισαγγελέα να επιληφθεί θέματος καταλήψεων είχαμε και στο ΑΠΘ, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από την πρόσκληση στην αστυνομία της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου και ανάλογη πρόσκληση από το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ
  Αποτελεί μεγάλη πρόκληση ότι όλα αυτά τα κάνει ένας πρύτανης ο οποίος παραμένει πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, έχοντας πλήρως νομιμοποιήσει το διαρκές πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία που ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ και έχοντας «εποπτεύσει» τη διαρκή προληπτική λογοκρισία της ΝΕΡΙΤ. Ένας πρύτανης που εξακολουθεί να αναγράφεται στη σχετική ιστοσελίδα ως μέτοχος της δικηγορικής εταιρείας «Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και συνεργάτες» (http://www.fdmalaw.com/el/people.html), παρότι θα περίμενε κανείς η ιδιότητα του πρύτανη να είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση ιδιωτικού έργου. Ένας πρύτανης που ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν οι απολύσεις – διαθεσιμότητες, αλλά φρόντισε να προσλάβει υπαλλήλους security για να κάνουν face-control σε όποιον μπαίνει στο ίδρυμα.
  Είναι σαφές ότι σήμερα, μέσα και την προεπιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων από τα ολιγαρχικά Συμβούλια Ιδρύματος, τις τύχες των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχουν αναλάβει πρυτανικές αρχές που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν αποδεχτεί την καταστροφική κυβερνητική πολιτική και οι οποίες, με δεδομένη και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν διστάζουν να αντιμετωπίζουν το φοιτητικό κίνημα με πρακτικές που μόνο τις μαύρες μέρες της Δικτατορίας θυμίζουν. Αναρωτιέται κανείς μήπως εάν διοικούσαν τα Πανεπιστήμια το 1973 τέτοιες πρυτανικές αρχές καλούσαν οι ίδιες τα τανκς να εισβάλουν στο χώρο του Πολυτεχνείου! Ουσιαστικά, συμπεριφέρονται ως να είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία», για να καταστείλουν ένα κοινωνικό κίνημα που εδώ και δεκαετίες όχι μόνο υπερασπίστηκε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία αλλά και αποτέλεσε σε αρκετές περιπτώσεις παράγοντα συνολικής ανανέωσης της ελληνικής κοινωνίας.
  Όλα αυτά καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα όχι απλώς να καταργηθούν οι νόμοι της διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και να ακυρωθούν όλες οι θεσμικές συνέπειές τους, δηλαδή να καταργηθούν τα Συμβούλια Ιδρύματος και να γίνουν ξανά εκλογές για πρυτανικές αρχές με το καθεστώς που ίσχυε πριν τους νόμους Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου, με συμμετοχή όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Για να αφοσιωθεί απερίσπαστος ο κ. Φορτσάκης στα δικηγορικά του καθήκοντα και να μπορέσουν τα κινήματα στο πανεπιστήμιο να αγωνιστούν για μια δημόσια ανώτατη εκπαίδευση αντάξια των αγώνων και των προσδοκιών της κοινωνίας.

  O Παναγιώτης Σωτήρης είναι μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ

  Πηγή:alfavita.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξύλο, χημικά και ΜΑΤ στους φοιτητές είχε σήμερα το μάθημα στο ΕΚΠΑ

  Στα Προπύλαια βρέθηκαν φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών, στην παρουσία security στα πανεπιστήμια αλλά και ενάντια στην στάση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος τους υποδέχτηκε σε προηγούμενη διαμαρτυρία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Πρυτανεία υπερασπίστηκε την πρακτική της, λέγοντας ότι οι πρυτανικές αρχές «ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την Αστυνομία για τον κίνδυνο κατάληψης της Πρυτανείας και την σκοπιμότητα αποτροπής της».


  Την ίδια στιγμή διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι από τη Δευτέρα όλες οι πύλες του συγκροτήματος είναι κλειδωμένες και πως «η είσοδος επιτρέπεται από τους φύλακες - εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκείνους της ιδιωτικής εταιρείας security μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (ώρες προσέλευσης και αποχώρησης)».
  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται απο το πρωί γύρω από τα Προπύλαια, οι οποίες περίπου στις 12:10 επιτέθηκαν στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων.

  Πηγή : alfavita.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι από τη Δευτέρα όλες οι πύλες του συγκροτήματος είναι κλειδωμένες και πως «η είσοδος επιτρέπεται από τους φύλακες - εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκείνους της ιδιωτικής εταιρείας security μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (ώρες προσέλευσης και αποχώρησης)».

  Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως ακραία αυταρχικές και αντιδημοκρατικές τις πρακτικές των νέων πρυτανικών αρχών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με απόφασή τους και προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια διαμαρτυρίας φοιτητών, απαγορεύσουν σε όλους την πρόσβαση στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου. Κατά παράβαση δε των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κρατά κλειδωμένους τους εργαζόμενους, επιτρέποντας την είσοδο και έξοδο μόνο κατά την έναρξη και λήξη του ωραρίου τους. Παράλληλα-σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων-είχαν κλειδωθεί ακόμη και οι ενδιάμεσες πόρτες, ενώ ελέγχους διενεργούσαν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που αντικατέστησαν τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

  Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ ζήτησε να εισέλθει στο χώρο προκειμένου να πληροφορηθεί την κατάσταση των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς οι Πρυτανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο της, τοποθετώντας μάλιστα μπροστά στην πόρτα διμοιρία των ΜΑΤ!

  Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έμεινε ανοικτό ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης μας ιστορίας παραμένοντας φορέας γνώσης, αμφισβήτησης, ελευθερίας και δημοκρατίας. Εκτιμούμε ως άκρως επικίνδυνη τη συμπεριφορά των πρυτανικών αρχών καθώς επιχειρούν να μετατρέψουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε ιδιωτική επιχείρηση και εργασιακό κάτεργο.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή