* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Θερσίτης : Οι Χείμαροι Της Φύσης Και Ο Πολιτισμός Του Τσιμέντου

Εντάξει, ξέρουμε, για τα πλημμυρισμένα σπίτια, για τους δρόμους-ποταμούς, για τις ανυπολόγιστες ζημιές στην καθημερινότητα των γειτονιών μας, δεν ευθύνεται ούτε το ΥΠΕΧΩΔΕ, ούτε η περιφέρεια Αττικής, ούτε οι δήμοι, ούτε οι κατασκευαστικές εταιρείες των “έργων πνοής” που γίνονται τελευταία στις περιοχές μας με τις ευλογίες της αγοράς, των εμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των τραπεζών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων.

Για την ακρίβεια, είμαστε σίγουροι ότι όλος αυτός ο περιφερόμενος -στα ΜΜΕ- θίασος δημάρχων, υπουργών, γραμματέων πολιτικής προστασίας, αναδόχων έργων, έχει απόλυτο δίκαιο! Για την περιφρόνηση και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στις περιοχές μας δεν ευθύνεται κανένας άλλος πέρα από τη φύση, τα ακραία φαινόμενα, τον στρατηγό άνεμο (που μας άφησε κληρονομιά μια καρικατούρα πρώην υπουργού)!



Ξέχασαν να επικαλεστούν τους μετανάστες, τους “γύφτους”, τους ομοφυλόφιλους, τις οροθετικές, τους ένοπλους αγωνιστές, τους διαδηλωτές, τους “λαϊκιστές” σαν κι εμάς που έχουμε το θράσος και σχολιάζουμε για τα βασικά.

Οι ζωές μας σε αυτές τις γειτονιές, στις γειτονιές που πάντα πλήττονται περισσότερο λόγω της ταξικότητάς τους, δεν είναι παιχνίδι στα χέρια καμιάς καρικατούρας της εξουσίας.

Εκτός από το να φροντίσουμε τις ζημιές και τις πληγές μας είναι καιρός να τελειώνουμε με όλον αυτό τον συρφετό των ειδικών που μας κυβερνούν, μας διοικούν, μας λυπούνται, μας επιχορηγούν με ΕΣΠΑ και άλλα ευτράπελα της ιστορίας.

Η υπομονή των φτωχών έχει κι αυτή τα όριά της.

Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Ζενέτος, εδώ και κάμποσα χρόνια καμώνεται για 2 “έργα πνοής” (για την ακρίβεια “έργα πνιγμού”) στις περιοχές μας, τη “διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών προς τα βόρεια” και την “διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς” που διαπερνά Μενίδι, Καματερό, Ίλιον και συναντά τον ποταμό Κηφισό. Βάλθηκε λοιπόν να καμώνεται όλα αυτά τα χρόνια για τις τελεσφορείς προσπάθειές του να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα στήνοντας ταυτόχρονα γιγαντοπινακίδες για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά και υποσχόμενος “πράσινες διαδρομές” πάνω από τα μπαζωμένα ρέματα.

Και ενώ, ναι, τα έργα αυτά προχωρούν, από τη μια μπαζώνοντας και περιορίζοντας τις δυνατότητες της μοναδικής φυσικής διόδου των βρόχινων νερών στις περιοχές μας (ρέμα Εσχατιάς) και από την άλλη επεκτείνοντας έναν οδικό άξονα προς τα βόρεια (λεωφόρος Θηβών), ήταν φυσικό κι επόμενο κάποια στιγμή τα βρόχινα νερά σε συνθήκες κατακλυσμού, να μην μπορούν να οδηγηθούν προς το ρέμα αλλά, ναι, προς το νέο ρέμα, την επέκταση της Θηβών. Για αυτό και οι μεγαλύτερες καταστροφές τις τελευταίες μέρες έγιναν στο τέρμα της οδού Θηβών αλλά και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, οι οποίες σήκωσαν το βάρος των μπαζωμένων ρεμάτων και μοιραία έγιναν ποτάμια για να καταλήξει το νερό στον ποταμό Κηφισό.

Το περσινό “πάθημα” με τις πλημμύρες και τις καταστροφές στο Καματερό (τότε την πλήρωσε ο οδικός άξονας της λεωφόρου Χασιάς αφού καλέστηκε από την φύση να αναπληρώσει το μπαζωμένο ρέμα της Εσχατιάς) φαίνεται πως δεν έγινε “μάθημα” για τους καμαρωτούς αρχόντους μας.

Και να που στις μέρες μας, με την πρώτη ισχυρή βροχή, ο κάθε Ζενέτος αρνείται τη σχέση του με αυτά τα “έργα πνοής”. Αλλά έτσι είναι. Εκεί όπου επιβάλλεται ο πολιτισμός του τσιμέντου, του χρήματος και των ειδικών, η φύση ασφυκτιά και εκ του αποτελέσματος εκδικείται. Να έχουμε το νου μας με όλους αυτούς τους θεσμικούς εκπροσώπους που επικαλούνται τις οικολογικές τους πολιτικές, τους πράσινους δήμους, τις ευαισθησίες τους για πάρκα και πλατείες. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι.

Αναδημοσίευση από : thersitis.espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου