* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Διεθνής Ελευθεριακή - Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη Στην Κουρδική Αντίσταση

Η επανάσταση που ξεκίνησε από τους συντρόφους μας στη Rojava, που είναι μέρος ενός πολύ ευρύτερου κινήματος για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού και, μέσω αυτού, όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί μια έμπνευση για όλους εκείνους που λαχταρούν έναν ελεύθερο, ισότιμο, δίκαιο κόσμο χωρίς κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Είναι μια εμπειρία άμεσης δημοκρατίας, στην οποία υπάρχει η βάση για τον ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο σοσιαλισμό που σέβεται το περιβάλλον και την αυτονομία των λαών. Οι ελευθεριακοί σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο αισθανόμαστε αυτή την επανάσταση ως δική μας.


Σήμερα αυτή η επανάσταση απειλείται από την τριπλή απειλή του ιμπεριαλισμού, της εξουσίας του Κράτους και μιας σκοταδιστικής, φανατικής και υπερσυντηρητικής αντίδρασης η οποία προκύπτει από τα σπλάχνα της αποσύνθεσης που δημιουργήθηκε από την εισβολή και κατοχή σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Ενώ η σκοταδιστική αντίδραση χτυπά με όπλα που απέκτησε χάρη στον ιμπεριαλισμό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υψώνουν ένα θωρακισμένο φράγμα που αποτελείται από τεθωρακισμένα και κανόνια ώστε να περικυκλώσουν τον κουρδικό πληθυσμό, όπως το σφυρί και το αμόνι. Οι σύντροφοί μας από τη Rojava αγωνίζονται, με τα όπλα στα χέρια, ως μέρος μιας μεγάλης κινητοποίησης όλων των ανθρώπων ενάντια στην τριπλή αυτή απειλή και στην πολιορκία, υπερασπίζοντας ό,τι έχουν κερδίσει μέσα από αγώνες: την αυτονομία και την ελευθερία τους. Αλλά δεν είναι μόνοι της σε αυτό τον αγώνα. Πίσω από αυτούς εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα συσπειρώνονται γύρω τους, υποστηρίζοντάς τους και τους δίνουμε το χέρι στον αγώνα για το νέο κόσμο που αναπτύσσεται μέσα στις καρδιές μας. Η ηρωική αντίσταση που διεξάγεται σήμερα στην πόλη της Kobanê είναι κληρονόμος της μακράς ιστορίας των αγώνων των ανθρώπων που έχουν πει «No Pasaran!" 

Από διάφορα μέρη του κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο αγώνας σας είναι και ο δικός μας αγώνας. Είμαστε μαζί σας, πρόθυμοι να συνεισφέρουμε το λιθαράκι μας στον αγώνα για τον καθολικό κοινωνικό μετασχηματισμό, που είναι αναγκαίος τώρα περισσότερο από ποτέ. Απαιτούμε ένα τέλος στην καταπίεση, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του Αμπντουλάχ Οτσζαλάν, ένα τέλος στη διεθνή ποινικοποίηση των Κούρδων επαναστατών και το σεβασμό της αυτονομίας των κοινοτήτων που παίρνουν τα ηνία της μοίρας τυς στα χέρια τους. Είμαστε όλοι σαν ένας στον αγώνα για την απελευθέρωση από όλες τις μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης, για την οικοδόμηση μιας νέας ελεύθερης και ισότιμης κοινωνίας. Στηρίζουμε τον αγώνα σας για την επαναστατική κοινωνία με όλα τα αναγκαία μέσα, για να τερματιστεί η δομική βία του Κράτους, του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και της πατριαρχίας. 

Με επαναστατική και ελευθεριακή αλληλεγγύη,

Periódico Solidaridad (Χιλή)
Frente de Trabajadores Ernesto Miranda – FTEM (Χιλή)
Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία)
Federazione dei Comunisti Anarchici – FdCA (Ιταλία)
Organisation Socialiste Libertaire – OSL (Ελβετία)
Collectif Communiste Libertaire Bienne – CCLBienne (Ελβετία)
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Melbourne Anarchist Communist Group (Αυστραλία)
Federação Anarquista Gaúcha (Βραζιλία)
Acción Libertaria Estudiantil (Κολομβία)
Militantes Sindicales y Sociales por una Corriente Libertaria (Buenos Aires, CABA, La Plata – Αργεντινή)
Melissa Sepúlveda, President of the Federation of Students of University of Chile – Fech (Χιλή)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Νότια Αφρική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου