* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Δεν Τρομοκρατούμαστε - Όχι Στην Διάλυση Των Πανεπιστημίων

Το προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία ήταν θεατές στο ίδιο έργο. Ένα έργο στο οποίο κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προσπάθησαν να πείσουν για την επικείμενη ανάπτυξη με την ίδια πάντα συνταγή: νέα μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις, κατάργηση κοινωνικών αγαθών ενώ παράλληλα η ανεργία καλπάζει με τα ποσοστά της στο 30% και στη νεολαία στο 65%. Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης δεν μπορεί να μένει απ’ έξω η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κύρια κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας είναι η διάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση του μέσα από τις απολύσεις διοικητικών, η προσαρμογή του στις επιταγές της αγοράς και η δημιουργία φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων.



Οι διαγραφές, οι οργανισμοί, οι διαθεσιμότητες, η υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση) και η χειροτέρευση των όρων φοίτησης (αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, όρια δήλωσης μαθημάτων, κατάργηση επί πτυχίω εξεταστικών, ν+2 κλπ) είναι κομμάτια της επίθεσης αυτής.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σ’ όλη την Ελλάδα και στην πόλη της Πάτρας απέδειξαν στην πράξη ότι με τους κοινούς αγώνες νεολαίας και εργαζομένων σηκώνουν κεφάλι στις κατευθύνσεις αυτές. Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις πολλών τμημάτων κορυφώθηκε η αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική με φωτεινό παράδειγμα τον σύλλογο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που κινητοποιείται εδώ και 3 βδομάδες και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την συνέχεια.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρυτάνεις και υπουργείο απάντησαν σε όλα αυτά με καταστολή. Από τη μια στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ στην Αθήνα προέβησαν σε λοκ αουτ της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, σε επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές και στο σπάσιμο της κατάληψης του συλλόγου της Φιλοσοφικής από αντιδραστικές δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα στην Πάτρα η πρύτανις Β. Κυριαζοπούλου επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητικούς συλλόγους μιλώντας για μικρές ομάδες βίας τοποθετήθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο απέναντι στις διεκδικήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων, πιστή στην κυβερνητική πολιτική. Δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων στην Πρυτανεία! Αυτοί που καταγγέλλουν την ανατρεπτική δράση του φοιτητικού κινήματος ως μειοψηφία, λειτουργούν με τους χειρότερους όρους μειοψηφίας, βίας και αυταρχισμού. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν απερίφραστα ότι ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ και το επόμενο διάστημα θα απαντήσουν με όξυνση των αγώνων τους.

Τώρα είναι η ώρα που το φοιτητικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους, τους πληττόμενουςεντόςτου πανεπιστημίου (απλήρωτες καθαρίστριες, διοικητικοί υπάλληλοι, αγωνιζόμενα κομμάτια καθηγητών) και την κοινωνική πλειοψηφία οφείλει να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης απέναντι στις πολιτικές αυτές

Καλούμε το επόμενο διάστημα να μαζικοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, να κινηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση όξυνσης με καταλήψεις και διαδηλώσεις με πανελλαδικό στίγμα.

Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των κατευθύνσεων τους στα πανεπιστήμια!

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικού, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Επιστήμης των Υλικών, Φαρμακευτικής, Θεατρικών Σπουδών, Φιλολογίας

1 σχόλιο:

  1. ...από 5 φοιτητικούς συλλόγους της Θεσσαλίας...

    Απαιτούμε:

    o Ανατροπή κυβέρνησης- κεφαλαίου- μαζί με την πολιτική τους. Σύγκρουση με Ε.Ε.

    o Καμία εργολαβία

    o Καμία διαγραφή φοιτητή. Κανένας διαχωρισμός σε ενεργούς- αιώνιους- λιμνάζοντες.

    o Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς οικονομικούς ή εξεταστικούς φραγμούς

    o Ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Καμία εφαρμογή της Συνθήκης της Μπολόνια

    o Κανένα κλείσιμο σχολής – Καμία σκέψη για νέα «σχέδιο Αθηνά»

    o Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολών μας – Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων – Όχι στην εξαγορά εδρών από επιχειρήσεις- Όχι δίδακτρα

    o Δημόσια Δωρεάν σίτιση -στέγαση- συγγράμματα -συγκοινωνίες. Επίδομα στέγασης σε όσους φοιτητές από την επαρχία μένουν εκτός εστιών.

    o Καμία εντατικοποίηση του προγράμματος σπουδών. Ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους φοιτητές

    o Δουλειά με αξιοπρέπεια//Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

    o Καμία απόλυση εργαζομένων του πανεπιστημίου. Να επανατοποθετηθούν στις θέσεις του οι διαθέσιμοι – Να προσληφθούν όσοι απολύθηκαν.

    o Πλήρη επαναφορά του ασύλου. Όχι εταιρείες security μέσα στις σχολές. Διεύρυνση του ασύλου σε σχολεία και χώρους εργασίας

    o Καμία εφαρμογή των διατάξεων για πειθαρχικά συμβούλια. Καμία δίωξη φοιτητή για συνδικαλιστική δράση

    o Ανατροπή των Ιδρυμάτων Διοίκησης Καμία ποινή σε καθηγητή ή διοικητικό για την αγωνιστική δράση του.

    Προτείνουμε:

    κατάληψη της Πρυτανείας από την επομένη της συνέλευσης μέχρι Δευτέρα 27/10
    κατάληψη της φοιτητικής λέσχης μέχρι τη Δευτέρα 27/10
    κατάληψη της σχολής Πέμπτη και Παρασκευή
    παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Τετάρτη 22/10
    εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων Πέμπτη 23/10
    πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/10 στο Βόλο
    επόμενη γενική συνέλευση στις

    - Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    - Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    - Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    - Φοιτητικός Σύλλογος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    - Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    22/10/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή