* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εργασιακό Δελτίο #42 Από Το Omnia Sunt Communia


Απόπειρα χειροδικίας καταγγέλλουν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς μετά την τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου φερόμενος ως εκπρόσωπος του πρώην εργολάβου, που τους οφείλει και χρήματα, προσπάθησε σύμφωνα με τις ίδιες, να χειροδικήσει σε βάρος του μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Δέσποινας Κουρτέση. Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν ότι με τη νέα σύμβαση καθαριότητας που υπογράφηκε για το Νοσοκομείο Βόλου, οι μισές (15 τον αριθμό) απολύθηκαν ήδη.

Η αυταρχικότητα και ο εμπαιγμός της πρυτανείας του ΕΚΠΑ δεν έχει τέλος. Το Σάββατο 20/12 συνεδρίαζε η σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία είχαν κληθεί από τις πρυτανικές αρχές και εκπρόσωποι των φοιτητών. Όμως οι φοιτητές αντί για τις ανοιχτές πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ήρθαν για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής της χουντοκρατίας και των εκπροσώπων της. Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν έναν φοιτητή, όταν μετά από εντολή του αντιπρύτανη Α. Καλοκαιρινού, που συνεχίζοντας το πνεύμα «νόμος και τάξη» του Φορτσάκη, έδωσε την εντολή να σπάσει το άσυλο καθώς υπήρχε σοβαρότατη απειλή ….. από ένα φοιτητή και μια φοιτήτρια !!! Η σύγκλητος συνεδρίασε φυσικά χωρίς τους φοιτητές αλλά και χωρίς κάποια μέλη της, που αηδιασμένα από τον αυταρχισμό, αποχώρησαν. 

Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων που συντελούνται στα ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ). Ένας οδηγός νοσηλεύεται στην εντατική με πολλαπλά κατάγματα και ακόμα ένας εργάτης νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα, μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια καταγγέλλει ότι «…υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, με φορτηγά κακοσυντήρητα. Επίσης αυτά συνοδεύονται με κακοπληρωμένους εργαζόμενους μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας υπό την απειλή της απόλυσης». Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι η κερδοφορία για τη ΔΕΗ και τους εργολάβους «εξασφαλίζεται από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι πολλές φορές για μήνες, απάνθρωπα ωράρια έως και 12 ώρες ημερησίως με μεροκάματα πείνας.»

Σε προκήρυξή τους τα Κίτρινα Κράνη, η πρωτοβουλία εργαζομένων στο εργοτάξιο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δύο μήνες πριν, προειδοποιούσαν ότι η υπερεντατικοποίηση της εργασίας θα είχε ως αποτέλεσμα εργατικά «ατυχήματα». Λίγες μέρες πριν δυστυχώς επαληθεύτηκαν, καθώς σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργάτης ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών στο έργο. Εκτός της υπερεντατικοποίησης της εργασίας, οι εργαζόμενοι αναφέρονται και σε κλεμμένα ένσημα και σε απλήρωτες υπερωρίες.

Δεν είναι ατυχήματα δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες. Πορεία για τα εργατικά «ατυχήματα», πραγματοποίησαν την τρίτη 16 Δεκέμβρη το απόγευμα σύντροφοι από το παράρτημα, από το καφενείο των ανέργων και το σάλτο.

Την αργοπορία στη μισθοδοσία τους, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στα «Ελληνικά Λιπάσματα». Το σωματείο βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση και τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει για δυναμικές κινητοποιήσεις .

Στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη από τις 12 μ. ως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Εκτός από στάση εργασίας για το….θεαθήναι, η ΑΔΕΔΥ όρισε την 17η Δεκέμβρη και ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υπεράσπιση των απολυμένων….τόσο υποκρισία πια…

Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Αθήνας (ΚΕΑΤ) πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Δεκέμβρη η ΣΕΑΑΝ, η ΕΣΚ-Τυφλών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΑΤ. Η κινητοποίηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, σε κατάσχεση της ελάχιστης επιχορήγησης -του μοναδικού δημοσίου ιδρύματος για τυφλούς- του ΚΕΑΤ, ύψους 197.000 ευρώ, για οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, να ματαιώσει το προγραμματισμένο για τις 15 και 16 Δεκεμβρίου Καταστατικό Συνέδριό της, με την πραγματοποίηση του οποίου θα άνοιγε ο δρόμος για την εγγραφή στην οργάνωση, όλων των εργαζομένων του Δημοσίου, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρονικό διάστημα απασχόλησης. Η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ προκύπτει από το γεγονός ότι με την κίνηση αυτή, η ΑΔΕΔΥ δεν δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους που δουλεύουν στους Δημόσιους Οργανισμούς κι έχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας (έκτακτοι, επικουρικοί, εργολαβικοί κ.λπ.) να συμμετέχουν στο σώμα της με πλήρη δικαιώματα, κατ” αναλογία με τους μόνιμους υπαλλήλους.

Απλήρωτοι οι 14 οικοδόμοι που εργάζονται στο έργο ανάδειξης στην ανασκαφή του θεάτρου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι εργαζόμενοι τονίζουν σε ανακοίνωση τους πως δεν θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα και ζητούν να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα!

Εκβιασμοί από την Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών (ΑΕΓΕΚ) να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στο έργο. Η ΑΕΓΕΚ, που έχει προσλάβει για λογαριασμό της Κοινοπραξίας τους εργαζόμενους, κάλεσε το Σωματείο σε διαβούλευση προκειμένου να συμφωνήσουν στη λύση των συμβάσεων των εργαζομένων, καθώς, όσο υπάρχει η εκκρεμότητα με την παραμονή της ή όχι στο έργο, δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Ωστόσο οι εργαζόμενοι, μέσα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καμία διαβούλευση με την εταιρεία

Τίτλοι τέλους για την ΑΓΝΟ και 375 εργαζόμενοι στο δρόμο. Δέκα χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της πρώτης βιομηχανίας παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Β. Ελλάδα, οι εργαζόμενοι που ήταν όμηροι ενός καθεστώτος απληρωσιάς και εμπαιγμού και απειλών από την εργοδοσία, τώρα πλέον αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Η μεθόδευση της απαξίωσης της βιομηχανίας εξυπηρέτησε, τόσο τα σχέδια της εργοδοσίας του ομίλου ΚΟΛΙΟΣ, όσο και τα σχέδια της κυβέρνησης και τις επιταγές της ΕΕ, αναφορικά με το γάλα μακράς διάρκειας, που στόχο έχουν το κλείσιμο των ελληνικών εργοστασίων και την στροφή στις εισαγωγές.

24ωρη απεργία την Τετάρτη 17/12 στον όμιλο Σκουλούδη στην Θήβα, ύστερα από απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου. Απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς η εργοδοσία χρωστά 6-8 μήνες, ενώ έχει προβεί και σε απολύσεις.

Προκλητική η εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας «Αddit Value» αρνείται να καταβάλει δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Η εργολαβική εταιρεία «Αddit Value» που παρέχει υπηρεσίες – εργαζόμενους στην εταιρεία «Γρ. Σαράντης» στα Οινόφυτα, αρνείται να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, λέγοντας τους με ιταμό τρόπο ότι το δώρο καταβάλλεται μέσα στο ημερομίσθιό τους, που είναι κατά 1,5 ευρώ αυξημένο! Επίσης, ότι όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει, γιατί υπάρχουν «πολλά βιογραφικά» που ζητάνε θέση εργασίας….

Σε δέκα απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ (μέλος του ομίλου VIVARTIA-MIG) απέλυσε τις προηγούμενες μέρες δέκα εργαζόμενους από το εργοστάσιο γάλακτος στον Ταύρο Αττικής.

Εκδικητική απόλυση στο Ποτοπωλείο στην Πανόρμου. Η Ευγενία Πρίφτη, εργαζόμενη επί δυόμιση χρόνια στο εν λόγω καφέ-μπαρ, απολύθηκε εντελώς εκδικητικά. Να σημειώσουμε πως η εργαζόμενη είχε προσληφθεί αρχικά τον Οκτώβρη του 2012 και εργάζονταν ανασφάλιστη έως τον Οκτώβρη του 2013. Το συγκεκριμένο μαγαζί, σε αντίθεση με το φιλολαϊκό προφίλ που πλασάρει στους πελάτες, δεν είναι παρά ένα κάτεργο για τους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία και πήρε ως απάντηση την απόλυσή της.

Tις διώξεις υπαλλήλων από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ζητά να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των υπαλλήλων, να ανακληθούν άμεσα όλες οι αυθαίρετες και παράνομες μεταθέσεις που βαφτίζονται μετακινήσεις και να μην γίνει καμία μετάθεση χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Πανελλήνια Διαμαρτυρία των Σχολικών Φυλάκων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη το πρωί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Βουλή.

Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 19/12 και αποχή από την εργασία το Σάββατο 20/12 απαντούν, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ αντιδρώντας έτσι στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή με μορφή τροπολογίας, με την οποία επικυρώνει και νομικά το «φιλικό διακανονισμό» μεταξύ του Οργανισμού και της COSCO. Ο φιλικός διακανονισμός αποτελεί νέα σύμβαση παραχώρησης και προβλέπει την παράδοση του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ στην COSCO και κατάργηση του εγγυημένου ανταλλάγματος που κατέβαλε το κινεζικό μονοπώλιο.

Νέα δυναμική κινητοποίηση από τους συνταξιούχους την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αίτημα τους η αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν στις συντάξεις, αλλά και ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο αρμόδιος υπουργός αγνόησε επιδεικτικά, για πολλοστή φορά, τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς που διαδήλωσαν στην Αθήνα.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τετάρτη 17/12 οι συνταξιούχοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), οι οποίοι, αν και συνταξιοδοτήθηκαν, δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις που δικαιούνται. Οι συνταξιούχοι ζητούν να βρεθεί λύση ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που τους οφείλονται.

Εν ‘τω μεταξύ εξώδικο έστειλαν στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, συνεπικουρούμενη από την ηγεσία του σωματείου εργαζομένων ΕΛΒΟ -που πρόσκειται στις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- έστειλε εξώδικο την Παρασκευή 19/12 για δήθεν ψευδείς, συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Και αυτό γιατί; Διότι είπαν το αυτονόητο: ότι η Συνδικαλιστική εργατοπατερία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούνε τους εργαζόμενους σε απεργία εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης, πραγματοποίησε ο ΣΕΦΚ το Σάββατο 20/12, έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα. Διαμαρτύρονται για τη γνωστή υπόθεση προσπάθειας ποινικοποίησης της εργατικής διεκδίκησης και συγκέντρωσης που επιχειρεί ο εργοδότης Βασίλης Γκούμας, εις βάρος του αγώνα απολυμένης εργαζόμενης που μετά από 24 χρόνια εργασίας απολύθηκε, όταν διεκδίκησε τα δεδουλευμένα της, και κατέφυγε στο σωματείο.

Τον αγώνα τους όμως συνεχίζουν οι εργαζόμενοι – απολυμένοι στον Καφεναί –Μυρσίνη. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο 20/12, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνουν και κατά τη διάρκεια των εορτών (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις 12.00 π.μ.). Διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων, πληρωμή δεδουλευμένων και να αποσύρει η εργοδοσία τις μηνύσεις που επιχειρεί να λοιδορήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. και το Σωματείο Εργαζομένων του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΣΠ τη Δευτέρα 22/12, και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Τρίτη, 23/12. Διεκδικούν την άμεση ανάκληση δύο απολύσεων στο ΕΣΠ, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5-6 μηνών. Καταγγέλλουν δε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, αποτελεί μια παγιωμένη τακτική της εργοδοσίας, η οποία επίσης καθυστερεί την υπογραφή συμβάσεων, και αντιμετωπίζει με ιταμό τρόπο τους εργαζομένους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη WIND, κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 22/12 και παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της εταιρείας στο Μαρούσι. Διεκδικούν υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου, και που θα καλύπτει εξίσου όλους τους εργαζόμενους, χωρίς μειώσεις μισθών, επιδομάτων και ρεπό.

Πενήντα τόνους φρούτα διέθεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα οποία διανεμήθηκαν μέσω των κατά τόπους παραρτημάτων του στα μέλη του. Το Συνδικάτο τονίζει πως πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια να απαλύνει την βάρβαρη καθημερινότητα, θυμίζοντας ταυτόχρονα πως στην ενότητα είναι η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα και ασπίδα η αλληλεγγύη.

Ψηφίστηκε στη βουλή-ως τροπολογία μέσα στο νόμο για το νέο ΕΣΠΑ…-το άνοιγμα των καταστημάτων και στις 28 Δεκέμβρη, και μάλιστα με μόνιμο τρόπο, δηλαδή προβλέπει το άνοιγμα «κάθε τελευταία Κυριακή του χρόνου», τροποποιώντας τη διάταξη του νόμου για άνοιγμα των καταστημάτων αντί για 7 σε 8 Κυριακές το χρόνο.

Ο ΣΥΒΧΑ σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν κάνουν πίσω ούτε απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση για άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Για μια 8η Κυριακή! Για μια τρίτη συνεχόμενη Κυριακή μέσα στην εορταστική περίοδο που οι ρυθμοί δουλειάς είναι ούτως ή άλλως εξοντωτικοί! Συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πραγματοποιούν απεργία στον κλάδο του βιβλίου την Κυριακή 28/12, και καλούν σε γενική απεργία για την ίδια ημέρα στο εμπόριο.

Στην ανεργία ένας στους τέσσερις πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συγκεκριμένα στο 25,5% έφτασε το ποσοστό ανεργίας το γ” τρίμηνο του 2014, μειωμένο συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, όταν είχε φτάσει το 27,2%. Αριθμητικά, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι φτάνουν τους 1.229.370. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι υψηλότερο από αυτό των ανδρών, 29,2%, έναντι 22,6% για τους άντρες. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (49,5%). Στις νέες γυναίκες, φτάνει στο 56,6%. Με βάση την εκπαίδευση, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται σε όσους έχουν πάει μερικές τάξεις του δημοτικού (34,8%) και ακολουθούν όσοι δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (33%).

Εν τω μεταξύ, μειωμένες κατά 20.331 είναι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβρη του 2014, καταγράφοντας αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα , σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Νοέμβρη 2014, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 112.665, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.996. Από τις 132.996 συνολικά αποχωρήσεις, οι 41.751 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 91.245 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Τέλος, την Τρίτη 16 Δεκέμβρη έναν ακόμη προϋπολογισμό – πρόκληση για τους ανέργους και τις οικογένειές τους ενέκρινε το ΔΣ του ΟΑΕΔ. Ο προϋπολογισμός προβλέπει μειωμένες δαπάνες για επιδόματα ανεργίας και για άλλα προνοιακά επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα, το κονδύλι το οποίο πηγαίνει στις επιχειρήσεις μέσω των γνωστών προγραμμάτων που προωθούν την «ευελιξία» στην εργασία, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο των εξόδων του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2015 προβλέπει μόλις 992 εκατ. ευρώ για επιδόματα, που αντιστοιχούν στο 33,7% των εσόδων του. Την ίδια στιγμή, για τα λεγόμενα «προγράμματα απασχόλησης», που κατά κύριο λόγο κατευθύνονται προς τις επιχειρήσεις, διατίθενται 600 εκατ. ευρώ.

[Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]

1 σχόλιο:

  1. Μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε το εργασιακό δελτίο σε mp3 εδώ
    https://files.espiv.net/je5kn5w23i3ptwwqmh3l-lnb7hsegt33eti3u

    ΑπάντησηΔιαγραφή