* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Προκήρυξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΦΡΑΞΙΑΣ και ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΕΡΓΑΤΕΣ της ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ


Άρχισε η δίκη του Βαγγελάτου Α.Ε. και των μπράβων του, που είχαν τολμήσει να σηκώσουν καραμπίνες στα αδέρφια μας εργάτες μετανάστες που ζητούσαν τα χρήματα τους, τραυματίζοντας 35 εκμεταλλευόμενους κολασμένους.

Ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι τους, η υπεράσπιση στο δικαστήριο παρουσιάζει τους μετανάστες εργάτες ως δουλεμπόρους ενώ δεν λείπουν οι απειλές και οι τραμπουκισμοί.


Μετά την αποτυχία των τραμπούκων – φονιάδων να δωροδοκήσουν τα θύματα της επίθεσης για να παραιτηθούν από την δίκη, ο Τ. Τσόντι (βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη) δέκτηκε τρομοκρατική επίθεση στην παράγκα του, όπου τον ξυλοκόπησαν, απαίτησαν να μην παρουσιαστεί στην δίκη και απείλησαν να τον σκοτώσουν.Η εργατική μάχη των εργατών στην Μανωλάδα είναι αγώνας όλου του προλεταριάτου, των ανέργων, της νεολαίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στις επιταγές των αφεντικών. Είναι αγώνας ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στην νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Από τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών μέχρι τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του προλεταριάτου και των φτωχών γίνονται τα βήματα για την ενότητα των ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση, την καταπίεση του κεφαλαίου και του κράτους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΤΟΣ Α.Ε.ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥ.

Ελευθεριακή Φράξια eleytheriakifraxia.blogspot.com

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29 wwwpanthiras29.blogspot.com

Ιούλης 2014

1 σχόλιο:

 1. Αληλεγγύη στους εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας - Να τιμωρηούν οι πιστολάδες και τα αφεντικά τους.

  Στις 17 Απριλίου του 2013 οι μπράβοι πιστολάδες της ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Α.Ε. πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αρκετούς από τους 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες γης που ζητούσαν να πληρωθούν για την δουλειά τους στα φραουλοχώραφα.

  Σήμερα ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της δίκης οι μετανάστες κινδυνεύουν να βρεθούν από θύματα θύτες. Δεν φτάνει που η βασική κατηγορία υποβιβάστηκε και αρχίζει να φαίνεται προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά οι μπράβοι, οι δικηγόροι των πιστολάδων εμφανίζουν τους, για χρόνια άγρια εκμεταλλευόμενους, εργάτες ως λαθροδιακινητές μεταναστών. Ταυτόχρονα η εργοδοσία απειλεί ευθέως και ξεδιάντροπα βασικούς μάρτυρες είτε ξυλοκοπώντας τους είτε κόβοντας το ρεύμα και το νερό από τις καλύβες που ζουν.

  Σήμερα γίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά φανερό πως η εν λόγω εταιρεία είχε ξεκινήσει να εφαρμόζει την λεγόμενη ''ανάπτυξη'' της συγκυβέρνησης από πέρσι. Δηλαδή κακοπληρωμένη έως και απλήρωτη εργασία που φτάνει στην ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας όταν οι εργάτες διεκδικούν ακόμα και τα αυτονόητα.

  Φυσικά και οι πρακτικές αυτές δεν εμφανίζονται σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Εφαρμόζονται πρώτα στα πιο χτυπημένα και αδύναμα κομμάτια που είναι οι μετανάστες εργάτες. Όμως αν δεν αντισταθούμε θα επεκταθούν και αλλού. Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη επιχείρηση κατατρομοκράτησης και φίμωσης μιας ολόκληρης γειτονιάς στην Αθήνα(της Νέας Φιλαδέλφειας) από την μεριά του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη, χρησιμοποιώντας τους τραμπούκους του, επειδή η ιστορική αυτή γειτονιά αντιστάθηκε στην απαίτησή του να ξεριζώσει το άλσος για να χτίσει γήπεδο και εμπορικό.

  Θα γίνουν όσο τραμπούκοι τους επιτρέψουμε να γίνουν. Θα αρπάξουν όση από την γη μας τους αφήσουμε να πάρουν. Θα ξηλώσουν όσα δικαιώματα τους παραχωρήσουμε.

  Σήμερα είναι οι μετανάστες αύριο θα είναι ο κάθε εργαζόμενος άνθρωπος χωρίς κανένα διαχωρισμό.
  Εμείς, ως αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες γης και διεκδικούμε μαζί τους: Το σταμάτημα των ρατσιστικών απελάσεων τους και την άμεση νομιμοποίησή τους χωρίς προϋποθέσεις (άδειες παραμονής και εργασίας). Ίσα δικαιώματα, συλλογική σύμβαση εργασίας με βαρύ και ανθυγιεινό μεροκάματο. Πλήρη ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε υγιεινούς οικισμούς με άμεση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων (όχι των εργοδοτών). Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της περσινής δολοφονικής επίθεσης.

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή