* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα: Ζώντας Στην Κρίση

Μετάφραση από τη συντακτική ομάδα του eagainst.com του καλέσματος που δημοσιεύτηκε στο Living in the Crisis, μετά την πανευρωπαϊκή συνάντηση ομάδων και ατόμων στο Μιλάνο.

Είμαστε ακτιβιστές/τριες και συλλογικότητες από την περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου, που συναντηθήκαμε στο Μιλάνο από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου, ώστε να οικοδομήσουμε ένα δίκτυο αγώνων για το δικαίωμα στη στέγαση για όλους και για το δικαίωμα στην πόλη. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι συνθήκες στις χώρες μας είναι διαφορετικές, πιστεύουμε πως ο αγώνας είναι κοινός.
Η κερδοσκοπία ενισχύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τα χρηματιστικά ιδρύματα και την αγορά ακινήτων, μέσω της σπατάλης εδαφών και της εκμετάλλευσης αστικής και επαρχιακής γης. Αφήνουν σπίτια και κτίρια άδεια όταν χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι, εκμεταλλεύονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αύξηση του κέρδους μέσω των κατασκευαστικών επιχειρήσεων (π.χ. μέσω του λεγόμενου Προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας). Χτίζουν όλο και περισσότερο με στόχο να μεγεθύνουν αυτή την επιχείρηση η οποία παράγει κέρδος για τα ίδια λίγα άτομα. Ο αγώνας σε πόλεις και μητροπόλεις για την εδάφική αυτοδιάθεση, για πολιτικές δικαιοσύνης και ισότητας είναι το βασικό ζήτημα σήμερα. Έχουμε ξεκινήσει με τις δράσεις «Τέλος Στις Εξώσεις» αλλά θέλουμε κάτι περισσότερο από την υπεράσπιση. Αναζητούμε λύσεις για τις ανάγκες μας και απαντήσεις για τις επιθυμίες μας. Έχουμε κατακτήσει νέους χώρους αντίστασης, εξαπλωνόμαστε παντού δυναμικά. Δεν απαιτούμε μόνο δημόσιες πολιτικές: θέλουμε να αλλάξουν οι πόλεις από τη βάση μέσω κοινωνικών συγκρούσεων, αλληλοβοήθειας και άμεσης πρόσβασης σε πόρους. Δεν χρειαζόμαστε μόνο στέγαση, αλλά και εισόδημα, ελεύθερες μετακινήσεις, υγεία, ελεύθερη παιδεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Αγωνιζόμαστε για τη μεταμόρφωση των προαστίων και των πόλεων σε χώρους αντίστασης, όπου η αλληλεγγύη θα καταστήσει δυνατό ένα νέο κόσμο και ένα νέο τρόπο ζωής στις μητροπόλεις. Δρούμε αδιαμεσολάβητα, βασιζόμενοι στη δική μας πολιτική δύναμη και όχι στις υποσχέσεις των πολιτικών. Καταλαμβάνουμε εγκαταλελειμμένα κτίρια και άδεια σπίτια, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε εστίες αλληλεγγύης σε μια κοινότητα βασισμένη στην αλληλοβοήθεια. Εναντιωνόμαστε στους κρατικούς θεσμούς, τις μεσιτικές εταιρίες και τις τράπεζες, μέσα από διαδηλώσεις και επικοινωνιακές εκστρατείες. Παίρνουμε πίσω το δημόσιο χώρο, ενεργοποιούμε και βελτιώνουμε τα δίκτυα του αγώνα.

Κατά τη συνάντηση μας αποφασίσαμε να προτείνουμε, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα κινήματα και τους ακτιβιστές, τις δύο παρακάτω δράσεις:

1) Eυρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στις εξώσεις. Προτείνουμε τη χρησιμοποίηση ενός κοινού logo και ενός κοινού ονόματος για αυτή την καμπάνια: Στοπ στις εξώσεις- Ας πάρουμε τις πόλεις. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή την καμπάνια, οργανώνοντας την αντίσταση ενάντια στις εξώσεις στην πόλη του.

2)Διεθνής εβδομάδα δράσεων ενάντια στις τράπεζες και στους κτηματομεσίτες, για το δικαίωμα όλων στη στέγη και στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 13 εως 19 Οκτώβρη, με την 18 Οκτώβρη να είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη διαδήλωση, οργανώνουμε διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, σημειώνοντας και καταλαμβάνοντας άδεια σπίτια.

Αποκεντρώστε το χώρο, συγχρονίστε το χρόνο. Διαδώστε τις δράσεις και τις συναντήσεις σας.

Καλούμε, λοιπόν, τον καθένα, συλλογικότητες, δίκτυα, κοινωνικά κέντρα, παντού σε όλη την Ευρώπη, τη Μεσόγειο κι ακόμη παραπέρα, να πάρουν μέρος στο δίκτυο και να συμμετέχουν τοπικά κατά την εβδομάδα δράσης. Θα οργανώνουμε τακτικές συνελεύσεις (πρώτη συνάντηση κατά της Ημέρες Κατάληψης του Αμβούργου). Στηρίζουμε όλες τις τοπικές, εθνικές, και διεθνείς κινητοποιήσεις ενάντια στην αγορά ακινήτων και την κερδοσκοπία, για το δικαιώματα στέγασης και για την αυτοδιάθεση των διαφορετικών περιοχών.

Εκφράζουμε όλη μας την αλληλεγγύη στο κοινωνικό κίνημα που αντιμετωπίζει την καταστολή στη Βραζιλία και καταδικάζουμε τη σκοτεινή πλευρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA: εξώσεις, διαφθορά, ψευδοαναβαθμίσεις (με κοινωνικό κόστος).

Αγκαλιάζουμε με αγάπη και θυμό τους Τούρκους συντρόφους και θρηνούμε ένα ακόμα νέο παιδί που δολοφονήθηκε από την αστυνομία του Ερντογάν.

Ζώντας στην κρίση: δείτε τις πλήρεις λίστες των συμμετεχόντων οργανώσεων στη συνάντηση.

Abitare nella crisi – Italy (Cantiere – Milan, Comitato Abitanti di San Siro – Milan, Spazio di Mutuo Soccorso – Milan, BPM – Rome, Coordinamento Cittadino di lotta per la casa – Rome, Degage – Rome, Magnammoce o pesone – Naples, CSOA Gabrio – Turin, Movimento di lotta per la casa Firenze, Social Log – Bolonia, Prendocasa/Askatasuna – Turin, Ex Caserma - Livorno, Rete diritti in casa – Parma, Comitato Antisfratto – Cremona, Movimento per la casa – Pavia, Foa Boccaccio – Monza…), Hobo – Bolonia, Italy.
Recht auf Stadt Network-Hamburg including Wir sind mehr, Gängeviertel, Refugee Welcome Center, Rote Flora -Hamburg, Germany, Buendnis Zwangsraumung verhindern! – Berlin
Droit au logement – France
Asamblea Vivienda Centro – Madrid, Spain, La Pah – Madrid Spain, La Pah – Barcelona, Catalunya Spanish State, La PAHC, 15M Pamplona – Navarra, Spanish State
OtonomSamsa, Istanbul – Turkey
AK – Athene, Greece
Praktyka Teoretyczna – Posnan, Poland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου