* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ"

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας χαιρετίζει τους δεκάδες αντιφασίστες που με την παρουσία τους στα δικαστήρια πλαισίωσαν το κάλεσμά του για την δίκη του μέλους της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», Ν. Παπαδόπουλο, που δικάστηκε για επίθεση που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αντιφασίστα φοιτητή. Για τον συγκεκριμένο εκκρεμούν και άλλες δίκες για συμμετοχή σε τάγματα εφόδου της ΕΔΗ που επιτέθηκαν σε αντιφασίστες.
Η καταδίκη του τραμπούκου μέλους των ταγμάτων εφόδου της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, αποτελεί σημαντική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Σε μια δίκη, ιδιαίτερα σημαντική, αντιφασίστες εργαζόμενοι και νεολαίοι του Πύργου με την παρουσία τους έδωσαν το μήνυμα πως η περίοδος της σιωπής απέναντι στη φασιστική τρομοκρατία στην Ηλεία έχει τελειώσει.Η προσπάθεια από την έδρα του δικαστηρίου να εξοβελίσει τον πολιτικό και αντιφασιστικό λόγο, υπογράμμιζε ακόμη περισσότερο αυτό που ήθελαν να αποφύγουν οι φασίστες της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» και η δικαιοσύνη, δηλαδή τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης και την τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην δίκη, οι συχνές στημένες διακοπές, οι επιθέσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου, που κινούνταν πολύ πέρα από τα όρια της ευπρέπειας, δίνανε την εντύπωση μιας προσπάθειας για απαλλαγή του νεοφασίστα δράστη.

Η μαζική παρουσία όμως των αντιφασιστών της Ηλείας που σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας ήταν παρόντες, ξεκαθάρισαν σ’ όλους - Έδρα, αστυνομία και κατηγορούμενο - πως αυτή η υπόθεση είχε τελεσιδικίσει στην συνείδηση των αντιφασιστών της Ηλείας και αυτό δεν αλλάζει.

Παρά την κατάθεση ψευδομάρτυρα που προσπάθησε να στηρίξει τους ισχυρισμούς του νεοναζί η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για όλες τις κατηγορίες. Η πρόεδρος όμως, αντίθετα, στηριγμένη σε αυτό τον μάρτυρα (ενώ αρνήθηκε αδικαιολόγητα εξέταση κατ αντιπαράσταση με μάρτυρες που τον διέψευδαν) απάλλαξε τον τραμπούκο από ορισμένες κατηγορίες.

Αντιφασίστες συμπολίτες,
το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας, χαιρετίζει ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες από το Μπαγκλαντές που με την παρουσία τους στο ακροατήριο ένωσαν τον πολιτικό αντιφασιστικό αγώνα με το ζωντανό εργατικό κίνημα που αντιπροσωπεύεται από τα ταξικά μας αδέρφια στην Νέα Μανωλάδα.

Χαιρετίζουμε το Εργατικό Κέντρο Ελλάδας, τους καθηγητές της ΕΛΜΕ, τους εργαζόμενους της Wind, τους εργαζόμενους στο Συλλόγο Εργαζόμενων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζόμενων ΜΟΔ, τον Συλλόγο Εργαζόμενων ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ, τους εργαζόμενους του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κίνηση «Ανήσυχοι Γονείς» Π. Φαλήρου - Ν. Σμύρνης» και άλλους, που με ψηφίσματά τους έκαναν την υπόθεση που αφορά στον αντιφασιστικό αγώνα μας υπόθεση των εργαζόμενων.

Η καταδίκη του νεοφασίστα τραμπούκου είναι νίκη των ρευμάτων του αγώνα και της ανατροπής. Είναι νίκη του Ενιαίου Μετώπου που πλαισιώνεται από πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, αναρχοσυνδικαλιστικά ρεύματα, κινήσεις στέκια και ανεξάρτητους αγωνιστές
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή, ενάντια στα μνημόνια, στο ξεπούλημα της χώρας μας και του λαού της θα συνεχιστεί μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση.

Πηγή : ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου