* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο Εργασιακός Μεσαίωνας Της Πλαίσιο Computers

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ

Είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κυρήξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία. Μια εταιρεία που έχτισε το όνομα της στα πτώματα των απολυμένων και εξοθούμενων σε παραίτηση υπαλλήλων της, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 500 τα τελευταία 3 χρόνια. Διακηρύσει ότι δίνει εργασία σε 1100 άτομα αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πλυντήριο εργαζομένων.

Η ίδια εταιρεία δηλώνει περήφανη κέρδη πάνω από 75% και την ίδια ώρα αντί να κάνει αυξήσεις (στο όπως είναι πλέον γνωστό) εντελώς πιεσμένο προσωπικό της, στρώνει το χαλί ενός εργασιακού μεσαίωνα.

Πρωτοστάτης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Έχοντας 4ωρους εργαζομένους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις, “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο την μη απολυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν την ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο.

Τελευταίο επεισόδιο στο μακρύ αυτό σήριαλ του success story είναι η ανίθικη μεθόδευση της ώστε να αντικαταστήσει τους 8ωρους εργαζόμενους της, με 4ωρους σκλάβους! Προφασιζόμενη ένα σωρό ανούσιες αφορμές απολύει παλιούς για να φέρει καινούργιους, κάνοντας από επιλογή και όχι ανάγκη, την 4ωρη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πίσω από τους στατιστικούς πίνακες, τις βραβεύσεις και τις στημένες συνεντεύξεις, η εταιρεία Πλαίσιο Computers είναι μια εταιρεία, που πλήρως εναρμονισμένη με τις καθεστωτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, τσακίζει το ηθικό του εργαζόμενου, σκοτώνει τον μικρό-επιχειρηματία ανοίγοντας 52 Κυριακές τον χρόνο και επί της ουσίας σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, δημιουργώντας σκλαβοπάζαρα για τους νέους εργαζομένους

Ανταπόκριση από Ελευθεριακό Δρομέα

Στα πλαίσια της απεργίας στο εμπόριο 20/7/2014, το πρωί στο κατάστημα Πλαίσιο του Περιστερίου, εργαζόμενοι από το Πλαίσιο, μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αγωνιστές από την Εργατική Λέσχη Περιστερίου, από σχήματα Ιλίου και Πετρούπολης κ.α. έκλεισαν το κατάστημα......συμμετείχαν στην κινητοπόιηση γύρω στα 40 άτομα.... 


1 σχόλιο:


 1. Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Lidl Λαμίας

  Συνάδελφε, συναδέλφισσα στα LIDL

  Το τελευταίο διάστημα η επιχείρηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό στην προσπάθεια της να ξεμπερδέψει από όλους τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν αυτή την εταιρεία όπως είναι σήμερα.

  Από την μια έχουμε εργαζόμενους που κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (οι επισκέψεις σε γιατρούς για ζητήματα με τη μέση, με τα πόδια τα χέρια κτλ γίνονται όλο και πιο συχνές) και από την άλλη έχουμε την εταιρεία που μας κατηγορεί ότι δεν προσπαθούμε. Έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν από 4ώρα 8ωρα, και από την άλλη η εταιρεία λέει ότι είμαστε πολλά άτομα.

  Και αυτή η πολυεθνική όπως πολλές άλλες αξιοποιεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που τις έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Έχει σκοπό να πλαισιώσει τα καταστήματα της με προσωπικό που δεν θα έχει κανένα δικαίωμα, δεν θα έχει ωράριο, θα έρχεται και θα φεύγει όποτε το θελήσει η εταιρεία και με μισθούς που δεν θα φτάνουν τα 300 ευρώ, σε αντίθεση με το υπάρχον προσωπικό που δουλεύει με κάποιους καλύτερους όρους, που ακόμα και αυτοί δεν είναι αρκετοί για να ζήσει κάποιος με την οικογένεια του ανθρώπινα.

  Δεν διστάζουν να κατηγορούν συναδέλφους και με κάθε παραμικρό λάθος του εργαζόμενου έχουν έτοιμες τις επιπλήξεις, την ίδια ώρα που στα καταστήματα είναι παραπάνω από φανερό ότι ο κάθε εργαζόμενος ξεπατώνεται, φεύγοντας από τη δουλειά ουσιαστικά «πτώμα».

  Μόνο το τελευταίο διάστημα η LIDL έχει απολύσει 4 συναδέλφους από τα καταστήματα της Λαμίας, δημιουργώντας μια πραγματική κόλαση εργασίας και τρομοκρατίας στο υπόλοιπο προσωπικό.

  Αυτές οι εξελίξεις μόνο τυχαίες δεν είναι συνάδελφοι, οι απολύσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά, στη κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, έχουν ένα και μόνο στόχο. Την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

  Δεν είναι μόνο αυτή η πολυεθνική που επιτίθεται στους εργαζόμενους, πολλά τα παραδείγματα από το χώρο του εμπορίου στην πόλη μας, με απολύσεις συναδέλφων, μειώσεις μισθών και άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων.

  Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο να συσπειρωθεί γύρω από αυτό. Να μην φοβηθεί την εργοδοτική τρομοκρατία, να ενημερώσει άμεσα το σωματείο του, να σηκώσει το ανάστημα του. Δεν είναι μόνος, είμαστε χιλιάδες, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δεν γίνετε ο εργαζόμενος να μην έχει δικαίωμα να αντισταθεί ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, όπως θέλουν να περάσουν με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

  Δεν γίνετε να αφήσουμε εμείς που με τον ιδρώτα μας και το κόπο μας δημιουργούμε όλο το πλούτο, να αφήνουμε τις πολυεθνικές να παίζουν με τις ζωές μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταργήσουν την Κυριακή αργία, την μόνη μέρα που έχει ο εργαζόμενος σταθερή για την οικογένεια του και για ξεκούραση.

  Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αρκεί οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά, συλλογικά να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

  Καλούμε το κάθε εργαζόμενο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μέσα από το σωματείο του.

  Απαιτούμε:

  Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
  Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
  Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας.
  Να αποσυρθεί ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.
  Επιστροφή της κλαδικής σύμβασης στα προ μνημονίου επίπεδα.

  Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με το ωράριο μας
  και με την ίδια μας τη ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή