* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Του Ταμείου Αλληλεγγύης Για Τις Διώξεις Εναντίον Τούρκων Και Κούρδων Αγωνιστών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η σύλληψη στις 27 Ιουνίου των τριών αγωνιστών, μελών της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, Ερκάν Serif Turunc, Fadik Adiyaman και η Harika Kizilkaya, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του κατασταλτικού πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η ελληνική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με τις τούρκικες και αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, εναντίον όσων αντιστέκονται ενάντια στο αυταρχικό κράτος της Τουρκίας και από ελληνικό έδαφος.

Οι τρεις σύντροφοι πολιτικοί πρόσφυγες που προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της σύνδεσης με την υπόθεση του οπλισμού που βρέθηκε στη Χίο και της στήριξης της ένοπλης κομμουνιστικής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), είναι εδώ και χρόνια δραστήρια μέλη της επιτροπής, με ανοιχτή και δημόσια δράση μέσα στο κίνημα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές και συμμετοχή στους εργατικούς και απεργιακούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στο πρόσωπό τους χτυπιέται η έμπρακτη αλληλεγγύη προς όλους τους αντιστεκόμενους και τους φυλακισμένους αγωνιστές, πράγμα που γίνεται σαφές από την εκτρωματική κατηγορία εναντίον του Ερκάν, πως: «μάζευε χρήματα μαζί με αλληλέγγυους ομοεθνείς του για να στηρίξουν τους πολιτικούς κρατούμενους της οργάνωσης που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές». Κατηγορία που φανερώνει επιπλέον την ξεκάθαρη πρόθεση των διωκτικών αρχών να στραγγαλίσουν και οικονομικά κάθε αντιστεκόμενο, μέσω της ποινικοποίησης των δικτύων αλληλεγγύης που δημιουργούνται (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 του τρομονόμου, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την αλληλεγγύη σε κάθε της μορφή –οικονομική, πολιτική και ηθική).

Τα τελευταία χρόνια η κατασταλτική επίθεση εναντίον των τούρκων και κούρδων αγωνιστών έχει οξυνθεί, μέσα στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής κρατικής λυκοφιλίας, έτσι όπως αποκρυσταλλώθηκε τον Μάρτη του 2013, με τη σύναψη δεκάδων επιχειρηματικών και διακρατικών συμφωνιών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και η “αντι”τρομοκρατική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Με συνεχείς αστυνομικές εισβολές σε σπίτια και στα γραφεία της επιτροπής, απαγωγές και εκδόσεις αγωνιστών, συνεχείς διώξεις (ακόμα και για ρύπανση, με αφορμή αναρτήσεις πανώ και αφισοκολλήσεις!), ξυλοδαρμούς από μπάτσους σε παρεμβάσεις αλληλεγγύης, φυλακίσεις και βασανιστήρια, το ελληνικό κράτος προσπαθεί να τσακίσει παραδειγματικά κάθε έκφανση αντίστασης απέναντι στο συμμαχικό τουτουρκικό κράτος και την πολιτική που ακολουθεί.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, 12 κούρδοι και τούρκοι αγωνιστές βρίσκονται διάσπαρτοι στις ελληνικές φυλακές, εκ των οποίων οι περισσότεροι φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Ήδη βιώνουν ένα καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης, προεικονίζοντας τη νέα βάρβαρη επίθεση που ετοιμάζεται εναντίον των κρατουμένων με τις φυλακές τύπου Γ.

Επιπλέον, από τις 16 Ιουνίου ο πολιτικός πρόσφυγας Μustafa Yilmaz, που διέμενε εδώ και 15 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιεί απεργία πείνας, διεκδικώντας την απελευθέρωσή του, καθώς έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της Χίου χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο εις βάρος του.

Η στάση μας είναι, και θα πρέπει να είναι, η στήριξη και ενίσχυση των δικτύων αλληλεγγύης που έχουμε χτίσει μέσα από διαδικασίες πολιτικής συνύπαρξης και αγώνα. Η παρουσία μας δίπλα σε, κρατούμενους και μη, αγωνιστές και συντρόφους, με κάθε δυνατό τρόπο και με συνέπεια απέναντι στην επαναστατική προοπτική.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών (συνέλευση Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου