* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η Σύλληψη Του Ν. Μαζιώτη Και Η Ολιγαρχική Χρήση Των Λέξεων

από bezedakos.blogspot.com

* Και ενώ «περιμένουμε» κάποιες μέρες μήπως οι πεογλύφτες (δημοσιογράφοι) της ολιγαρχίας αποκαλέσουν αρχιτρομοκράτες τους κυβερνώντες του Ισραήλ που σκοτώνουν εκατοντάδες παιδάκια και ενώ «περιμένουμε» πολλά χρόνια μήπως και αποκαλέσουν αρχιτρομοκράτες τους εδώ κυβερνώντες οι οποίοι έχουν κατατρομοκρατήσει και εξαθλιώσει το λαό, από αλλού μας ήρθε.
Φαίνεται ότι μάζευαν αυτή τη λέξη για χρόνια μέσα στο στόμα τους και χθες, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη, την ξεστόμισαν εκατοντάδες φορές προσάπτοντάς την στον συλληφθέντα.


Ποιος είναι ο συλληφθείς; Μήπως υπήρξε κάποιος ολιγαρχικός υπουργός όπου και εξ αιτίας του οι περισσότεροι έλληνες ζουν με τον τρόμο της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των δυσβάσταχτων φόρων και χαρατσιών; Μήπως αυτός ήταν η αιτία για τον θάνατο από αυτοκτονία 8.000 συνυπηκόων μας;
Μάλλον θα ήταν κάποιος αρχιτρομοκράτης υπουργός της κυνοβουλευτικής ολιγαρχικής δικτατορίας ή κάποιος ισραηλινός δολοφόνος βρεφών και γι αυτό τον αποκαλούσαν τρομοκράτη κάθε 5 δευτερόλεπτα!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (παλαιότερο κείμενο)

* Φαίνεται παράξενο; Εδώ ο άνθρωπος είναι ικανός σαν κάνει διαπλανητικά ταξίδια πως και δεν μπορεί να δώσει έναν ορισμό της τρομοκρατίας;
Είναι δυνατόν τόσοι ολιγαρχικοί καθηγητάκοι πανεπιστημίων να μην μπορούν να συμφωνήσουν στο τι είναι τρομοκρατία; Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε.
Γιατί;
Πρόκειται περί ηλιθίων (και αυτό παίζει κατά μία έννοια) ή δεν μπορούν να βγάλουν με τίποτα τον εαυτό τους έξω από την έννοια του τρομοκράτη;
Τι στο διάολο. Τον ολιγαρχικό Αριστοτέλη τον έχουν μελετήσει. Παρά τις τεράστιες ανοησίες που έλεγε αυτός ο άνθρωπος για τα πολιτικά συστήματα (για να βγάλει κανά φράγκο διδάσκοντας παιδιά ολιγαρχικών), στο έργο του «κατηγορίες, αναφέρει πολύ σωστά στο πως και γιατί θα πρέπει να ορίζεται μια έννοια.
Αν δεν ορίσεις (βάλεις όρια) σε μια έννοια τότε είναι απόλυτα σίγουρα ότι θα πέφτεις διαρκώς σε λογικά λάθη και σε απόλυτα νοητικά αδιέξοδα. Η πρώτη πράξη για την ουσιαστική γνώση ενός αντικειμένου είναι ο ορισμός του. Χωρίς αυτόν κάποιος κοροϊδεύει τον εαυτό του μιλώντας για κάποιο αντικείμενο.
Δεν το κατανοούν; Όχι. Το ξέρουν καλά.
Και όμως, θα «δικάσουν» πολλές φορές σε ισόβια ή και σε θάνατο ανθρώπους με την κατηγορία της τρομοκρατίας χωρίς να «ξέρουν» τι είναι τρομοκρατία.

* Οι 15 της ΕΕ-Ο (ευρωπαϊκής ένωσης των ολιγαρχικών) έχει υιοθετήσει από τις αρχές του 2000 τον εξής ορισμό:
«Τρομοκρατικές πράξεις θεωρούνται εκείνες οι πράξεις όταν ο δράστης προκαλεί ζημιά στις πολιτικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας Χώρας».
Δηλαδή ούτε βρέφος δεν θα έδινε ένα τέτοιο ορισμό. Βρε ολιγαρχικοί - για όνομα του γαϊδάρου – και αν κάποιος στοχεύει να προκαλέσει τέτοιες ζημιές σε ένα στρατιωτικό, φασιστικό ολιγαρχικό σύστημα θα είναι τρομοκράτης; Όχι θα σου απαντήσουν. Αυτός θα είναι αγωνιστής. Θα πουν επίσης ότι αυτός ο ορισμός ισχύει όταν το σύστημα είναι δημοκρατία.
Εντάξει. Όπως όμως βαπτίζεται εσείς τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία (εξουσία του λαού) ενώ είναι ολιγαρχία, το ίδιο δημοκρατία μπορεί να βαπτίσει το καθεστώς της μια ολιγαρχική στρατιωτική χούντα (όπως έκανε και η χούντα της επταετίας). Δηλαδή να ιδιοποιείται μια άλλη έννοια, αυτή της δημοκρατίας χωρίς να ορίζεται και αυτή. Έλεος.
(Δεν θα ασχοληθώ και με τις άλλες αόριστες (μη ορισμένες) γενικολογίες του ίδιου του ορισμού σας.)

* Τα αμερικανάκια (στεϊτ ντιπάρτμεντ) όμως δίνουν ένα άλλο ορισμό (και όμως όταν βρίσκονται μεταξύ τους και μιλούν για τρομοκρατία συνεννοούνται μια χαρά).

Ο ορισμός τους είναι: «Τρομοκρατία είναι η απειλή ή η άσκηση βίας εναντίον αμάχων, ανυπεράσπιστων πολιτών, για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου».
Φτου κακά. Πως τους ξέφυγε!! Τότε όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ είναι οι χειρότεροι τρομοκράτες. Τι γυναικόπαιδο, τι αμάχους έχουν σκοτώσει τελευταία σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ για να πετύχουν οικονομικοπολιτικά συνφέροντα;
Όντως και είναι τρομοκράτες. Οι χειρότεροι από όλους.


* Όμως ποιος είναι ο πραγματικός ορισμός της τρομοκρατίας ;
«ΤΡΟΜΟΞΡΑΤΙΑ είναι η δια μέσου συγκεκριμένων πράξεων πρόκληση τρόμου σε ένα κοινωνικό σύνολο, από άτομο ή μειοψηφικό σύνολο ατόμων, με σκοπό την καθυπόταξη της πλειοψηφίας ενός λαού σε κάποιες πολιτικές ή οικονομικές επιδιώξεις μειοψηφικών συμφερόντων.»
Με αυτό όμως τον πραγματικό ορισμό όλοι οι ολιγαρχικοί όχι μόνο είναι τρομοκράτες αλλά και οι χειρότεροι τρομοκράτες - αρχιτρομοκράτες.
Για δύο λόγους δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό ορισμό όλες οι ολιγαρχίες του κόσμου.
α. Ο ένας είναι ότι αν βάλουν τον πραγματικό ορισμό τότε αυτός είναι σαν λάκκος και οι πρώτοι που θα πέσουν μέσα είναι οι ίδιοι.
β. Θέλουν την ασάφεια του όρου (όπως και πολλών άλλων όρων όπως δημοκρατίας, βίας, αντιπροσώπευσης, ελευθερίας κλπ) για να μπορούν να κατηγορούν και να «δικάζουν» σαν τρομοκράτες τους πραγματικούς αγωνιστές οι οποίοι στην πάλη τους κάνουν χρήση ένοπλης αντιβίας .

ΥΓ 1* Είναι ο καταλληλότερος χρόνος. Η παγκόσμια κρίση του ολιγαρχικού συστήματος επιτάσσει την ιδεολογικοπρογραμματική επαναθεμελίωση του απελευθερωτικού κινήματος για την εξουσία των λαών.
Η εξουσία των λαών με υλικό περιεχόμενο το «ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ» θεωρούμε ότι είναι η βάση του επαναστατικού προτάγματος του 21ου αιώνα.
Όταν η εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία αφορά χωρίς εξαίρεση σε κάθε τομέα της συλλογικής ζωής (φυσικά και στον οικονομικό τομέα) σημαίνει αρχή του περάσματος των κοινωνιών στον Δημοτισμό εξ αιτίας του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της τεχνολογίας (παραγωγικών δυνάμεων).
Στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης αυτών των δυνάμεων η έννοια της δημοκρατίας (με το πιο πάνω περιεχόμενο) ταυτίζεται με την έννοια του Δημοτισμού σαν πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αναπτυχθούν μαζικά πολύμορφα λαϊκά κινήματα.

ΥΓ2* Ένα κείμενο σχετικό με την χρήση των εννοιών από τους ολιγαρχικούς είναι το πιο κάτω:

1/7/14 «Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ» ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΊΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ (ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου